Ο λόγος που είναι σημαντικός ο φωτισμός στο μπάνιο και 5 συμβουλές από ειδικούς

Ο λόγος που είναι σημαντικός ο φωτισμός στο μπάνιο και 5 συμβουλές από ειδικούς

Το φως του μπάνιου επηρεάζει τη διάθεσή μας και τη συνολική εμπειρία μας μέσα σε αυτό. Επιπλέον παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, εάν ο φωτισμός σας είναι πολύ χαμηλός ή διαχέεται από τα λάθος σημεία και είναι πολύ έντονος, μπορεί να δυσκολευτείτε να δείτε τον εαυτό σας καλά στον καθρέφτη. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φωτίσετε σωστά το μπάνιο σας απολαμβάνοντας ένα άνετο και ήρεμο περιβάλλον.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Όταν έχετε σωστά τοποθετημένο και γενικότερα σωστό φωτισμό, τότε αμέσως το μπάνιο σας δείχνει μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο όμορφο. Ο κατάλληλος φωτισμός σας επιτρέπει να αναδείξετε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, να τονίσετε τη διακόσμηση και να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα γαλήνης.

Οι πέντε κορυφαίες συμβουλές από ειδικούς επαγγελματίες:

1. Φροντίστε να έχετε πολλές πηγές φωτισμού

Το να επιλέγετε μόνο ένα κεντρικό φως είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε. Ο λόγος είναι επειδή δεν φωτίζεται ομοιόμορφα ο χώρος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονες σκιές που δεν σας επιτρέπουν να δείτε τον εαυτό σας σωστά στον καθρέφτη.

Καλό είναι λοιπόν να έχετε περισσότερες πηγές φωτός, χρησιμοποιώντας απλίκες τοίχου, σποτάκια και φωτιστικά με περισσότερους γλόμπους για να δημιουργήσετε ένα πολυεπίπεδο εφέ. Αυτό όχι μόνο θα προσφέρει άπλετο φως αλλά θα τονίσει τις διαφορετικές διαστάσεις στο μπάνιο σας προσφέροντας επιπλέον βάθος.

2. Προσέξτε την τοποθέτηση

Για τον φωτισμό του μπάνιου πρέπει τα φώτα σας να βρίσκονται στη σωστή θέση για να παρέχουν τα μέγιστα οφέλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε από μια απλίκα και στις δύο πλευρές του καθρέφτη για να εξαλείψετε τις σκιές και να παρέχετε ομοιόμορφο φωτισμό. Ή, μπορείτε να εγκαταστήσετε χωνευτό φωτισμό στο ντους για να δημιουργήσετε μια φωτεινή ατμόσφαιρα που μοιάζει με spa.

Εξίσου σημαντικό είναι να βρείτε το σωστό σημείο για τους διακόπτες σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα προσβάσιμοι, ώστε να μην χρειάζεται να ψαχουλεύετε στο σκοτάδι για να ανάψετε τα φώτα.

3. Προσέξτε το πόσο θερμό ή ψυχρό φως χρησιμοποιείτε

Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον φωτισμό του μπάνιου. Η μονάδα μέτρησης που καθορίζει το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι το φως είναι τα Kelvin.

Το θερμό φως (περίπου 2700K) έχει κιτρινωπό τόνο και χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει μια ζεστή, χαλαρή ατμόσφαιρα. Το ψυχρό φως (περίπου 5000K) έχει μπλε τόνο και χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει μια φωτεινή ατμόσφαιρα.

Στην περίπτωση του μπάνιου χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ των δύο που συνήθως είναι 3000-4000 Κ.

4. Επιλέξτε τους κατάλληλους λαμπτήρες

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εδώ, όπως η φωτεινότητα, η θερμοκρασία χρώματος και ο τύπος του λαμπτήρα.

Δείτε Επίσης
Τι είναι το Goblincore; Το ξεκαθαρίζουμε! Δεν εμπλέκονται μυθικά πλάσματα!

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε λαμπτήρες LED, οι οποίοι είναι ενεργειακά αποδοτικοί και μακράς διαρκείας. Διατίθενται επίσης σε μια σειρά από θερμοκρασίες χρώματος, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που είναι κατάλληλο για τον χώρο σας.

Ή, μπορείτε να επιλέξετε λαμπτήρες φθορισμού, οι οποίοι είναι επίσης ενεργειακά αποδοτικοί και μακράς διαρκείας, αλλά είναι πιο κατάλληλοι για μεγαλύτερους χώρους.

Το βασικό είναι ότι όποιον τύπο λαμπτήρα κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να παρέχει άπλετο φως και να έχει τη σωστή θερμοκρασία χρώματος για τις ανάγκες σας.

5. Μην ξεχνάτε τα dimmers

Αν έχετε τη δυνατότητα, τα dimmers αλλάζουν όλη την αίσθηση στον φωτισμό του μπάνιου. Σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα για να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα.

Για παράδειγμα, μπορεί να χαμηλώσετε τα φώτα όταν κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή να τα ανάψετε όταν χρειάζεται να κάνετε μακιγιάζ.

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε ενέργεια και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων σας. Μειώνοντας την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που ρέει μέσω του λαμπτήρα, παράλληλα μειώνετε και την ποσότητα θερμότητας που παράγει, κάτι που τον βοηθά να διαρκέσει περισσότερο αλλά και που σας κοστίζει και λιγότερο στον λογαριασμό του ρεύματος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.