Πετσέτες τύπου βάφλας: Απλώς μία νέα τάση ή πραγματικά είναι καλύτερες;

Πετσέτες τύπου βάφλας: Απλώς μία νέα τάση ή πραγματικά είναι καλύτερες;

Είτε ξεκινάτε ένα νέο νοικοκυριό είτε απλά θέλετε να ανανεώσετε τη λινοθήκη σας, οι καινούργιες πετσέτες είναι απαραίτητες. Είναι αλήθεια ότι οι παχιές, βελούδινες ή χνουδωτές πετσέτες είναι απαλές και πολυτελείς και προσφέρουν μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας. Αλλά τελευταία, περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς έναν άλλο τύπο πετσέτας με όνομα… γλυκού! Οι πετσέτες τύπου βάφλας όχι μόνο διαρκούν περισσότερο αλλά είναι και καλύτερες!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το είδος ύφανσης βάφλας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά έχει αποκτήσει περισσότερη προσοχή πρόσφατα. Αν και οι πετσέτες με αυτή την ύφανση είναι από καιρό δημοφιλείς σε μέρη όπως η Ιαπωνία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχουν αρχίσει να διαδίδονται και στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Η ύφανση βάφλας, που μερικές φορές αποκαλείται ύφανση κηρήθρας ή πλέγματος, είναι ένα ανάγλυφο στιλ με τετράγωνες εσοχές που κάνουν το ύφασμα να μοιάζει με τη δημοφιλή λιχουδιά πρωινού!

Αντίθετα, το παραδοσιακό υφασμάτινο υλικό για πετσέτες αποτελείται από σφιχτά πλεγμένους βρόχους.

Το στιλ κάνει πολλές εμφανίσεις σε «φιλόδοξες» φωτογραφίες σε μπάνια και κουζίνες στο Instagram. Και οι ρόμπες και οι πετσέτες από ύφανση βάφλας φαίνεται να είναι πιο στην πρώτη γραμμή σε ξενοδοχεία και spa. Τι συμβαίνει λοιπόν με όλη αυτή τη φασαρία; Και αξίζουν την προσοχή μας;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Τα δύο βασικά πλεονεκτήματα των πετσετών από βάφλα είναι ότι στεγνώνουν πιο γρήγορα και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Ενώ οι πιο βαριές υφαντές πετσέτες μπορεί να φαίνονται πιο ανθεκτικές στην αρχή, οι πυκνές θηλιές μπορεί να χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν μεταξύ των χρήσεων, κάτι που τελικά οδηγεί σε αυτή τη μυρωδιά μούχλας.

Η επιστήμη είναι απλή: Ο σχεδιασμός της ύφανσης βάφλας δημιουργεί μεγαλύτερη επιφάνεια, η οποία αυξάνει την απορροφητικότητα.

  • Το ελαφρύ, αναπνεύσιμο ύφασμα επιτρέπει επίσης στον αέρα να ρέει πιο εύκολα, έτσι στεγνώνει γρήγορα.
  • Και ως μπόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ύφανση για να απολεπίσετε το δέρμα σας καθώς στεγνώνετε το σώμα ή το πρόσωπο σας!

  • Φυσικά, οι πετσέτες που στεγνώνουν γρήγορα είναι καλές για άτομα που κάνουν συχνά ντους, καθώς και για άτομα που έχουν μικρά μπάνια με κακό αερισμό και περιορισμένες επιλογές αποθήκευσης.
  • Και επειδή τυλίγονται σε ρολό και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τις κλασικές πετσέτες, οπότε αποθηκεύονται ευκολότερα.

  • Οι πλέξεις βάφλα διαρκούν περισσότερο μεταξύ των πλύσεων. Λόγω της υφής του, το ύφασμα στεγνώνει πιο γρήγορα από άλλα υλικά, επιτρέποντάς σας να το χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Ομοίως, οι πετσέτες ύφανσης βάφλας έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε υγρά κλίματα.

Δεν είναι όλες οι πετσέτες τύπου βάφλα ίδιες!

Δείτε Επίσης
Τα 10 κορυφαία πράγματα που προσελκύουν ζωύφια στο σπίτι σας

Μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία διαφορετικών τύπων βαμβακιού ή μικροϊνών και η διαδικασία παραγωγής μπορεί να περιλαμβάνει χημικά μαλακτικά που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του υφάσματος, για παράδειγμα.

Τελικά, η καλύτερη επιλογή πετσέτας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Η υφή μιας ύφανσης βάφλας μπορεί να φαίνεται πιο χονδροειδής ή με άλλο τρόπο μη ελκυστική σε σύγκριση με μια σούπερ βελούδινη και μαλακή πετσέτα που μπορεί να φαίνεται πιο πολυτελής.

Για όσους δεν είναι σίγουροι αν προτιμούν αυτή την ύφανση, υπάρχουν ορισμένες μάρκες που προσφέρουν πετσέτες με ύφανση βάφλας στη μία πλευρά και παραδοσιακό ύφασμα πετσέτας στην άλλη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Ωστόσο, αν είστε περίεργοι για την αίσθηση και την ελκυστικότητα των πετσετών τύπου βάφλα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε δοκιμαστικά με μικρές πετσέτες κουζίνας.

Άλλωστε στις μέρες μας, αμέτρητες επωνυμίες προσφέρουν μοντέρνες επιλογές ύφανσης βάφλας για να διαλέξετε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.