Ποιο λουλούδι έχει το πιο δυνατό άρωμα;

Ποιο λουλούδι έχει το πιο δυνατό άρωμα;

Γαρδένια, φρέζια, νυχτολούλουδο, στεφανωτή, τριαντάφυλλα, αγιόκλημα, ζουμπούλια, γιασεμί, πασχαλιές, είναι μερικά από τα διάσημα λουλούδια για την έντονη και μεθυστική τους ευωδιά. Ποιο όμως, είναι το λουλούδι με το πιο δυνατό άρωμα;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Υπάρχουν πολλά λουλούδια που είναι πολύ αρωματικά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό που ένα άτομο βρίσκει ως ευχάριστο άρωμα, σε κάποιον άλλο μπορεί να μην αρέσει καθόλου.

«Το άρωμα είναι μια πολύ προσωπική προτίμηση», λένε οι ειδικοί. Όχι μόνο είναι υποκειμενική η ευχαρίστηση της μυρωδιάς, αλλά διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να εντοπίζουν και να αντιλαμβάνονται τις μυρωδιές διαφορετικά.

Μερικοί μπορεί να μην μπορούν να μυρίσουν ορισμένα αρώματα καθόλου. Για αυτόν τον λόγο, όταν επιλέγετε αρωματικά λουλούδια για να φυτέψετε στον κήπο σας, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε – πηγαίνετε σε έναν βοτανικό κήπο ή ένα κέντρο κήπου και μυρίστε καλά.

Να θυμάστε επίσης, ότι η ευωδιά των αρωματικών λουλουδιών μπορεί να ενταθεί από τη ζέστη και την υγρασία.

Ποιο λοιπόν είναι το πιο αρωματικό λουλούδι;

Τα ανατολίτικα κρίνα ή oriental lily είναι η απάντηση! Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων αποχρώσεων του ροζ, του πορτοκαλί, του λαμπερού κίτρινου και του κόκκινου.

Δείτε Επίσης
Χρυσάνθεμα: Τα «χρυσά» λουλούδια που συμβολίζουν την αισιοδοξία!

Τα ανατολίτικα κρίνα είναι μεγαλύτερα από το ασιατικό αντίστοιχο και πολύ αρωματικά, καθιστώντας τα δημοφιλή στους κήπους και τα παρτέρια. Πολλά ανατολίτικα κρίνα μπορεί να μεγαλώνουν σε ύψος 1-2 μέτρα.

Η ανθοφορία τους είναι από τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο με μεγάλα άνθη και ευδοκιμούν επίσης σε ψυχρότερες περιοχές και μπορούν να ανεχτούν λιγότερο από τις ιδανικές συνθήκες εδάφους.

Με άρωμα που μερικές φορές μοιάζει με τη γαρδένιας, τα ανατολίτικα κρίνα έχουν άρωμα δυνατό που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τον ζεστό και υγρό αέρα γίνεται ακόμη πιο έντονο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.