Πώς να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους

Πώς να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους

Οι φρέσκοι, λευκοί τοίχοι κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, φωτεινότερος και καθαρότερος… τις περισσότερες φορές. Το πρόβλημα με τους λευκούς τοίχους είναι ότι λερώνονται εύκολα, είτε λόγω γρατσουνιών είτε λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων από μικρά και… μεγάλα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές μεθόδους που θα απαλλάξουν τους τοίχους σας από μουντζούρες και γρατζουνιές σε ελάχιστο χρόνο.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα σπίτι φρέσκο ​​όταν οι τοίχοι δείχνουν βρώμικοι και με σημάδια φθοράς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται καθαροί.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους τοίχους σας;

Οι τοίχοι συνήθως περιμένουν να καθαριστούν κατά τη διάρκεια του βαθύ καθαρισμού ή πριν από σημαντικά γεγονότα στο σπίτι, όπως π.χ. μία μετακόμιση. Ωστόσο, οι τοίχοι μας μπορεί να λερωθούν μετά από κάποια γιορτή ή τους θερμότερους μήνες όταν ανοίγουμε τα παράθυρά μας για να μπει ο καθαρός αέρας (και μαζί του και η σκόνη).

Συχνότερα, οι τοίχοι απαιτούν επιτόπιο καθαρισμό, ειδικά σε σπίτια με παιδιά και κατοικίδια. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς, το σπίτι σας και τις ανάγκες σας.

Τι θα χρειαστείτε
 • 1 Σφουγγάρι
 • 1 πετσέτα ή πανάκι μικροϊνών
 • 1 ρολό χαρτί κουζίνας
Προϊόντα καθαρισμού
 • 1 Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις
 • 1 Ήπιο σαπούνι πιάτων
 • 1 Μαγειρική σόδα
 • 1 Μαγική γόμα

Οδηγίες

Πώς να καθαρίσετε σωστά τους λευκούς τοίχους

Αξιολογήστε το πρόβλημα. Θέλετε απλώς να απομακρύνετε τη σκόνη από το ταβάνι μέχρι το δάπεδο; Είναι κάποιες μικρές δαχτυλιές; Ή μήπως μία γρατζουνιά από έπιπλο;

Το μέγεθος και ο τύπος του λεκέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό ποιες προμήθειες θα χρειαστείτε. Ως επί το πλείστον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιονδήποτε λεκέ με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες, αλλά για επιπλέον επίμονα πράγματα, ίσως χρειαστείτε μια μαγική γόμα ή μια βούρτσα καθαρισμού.

Ξεκινήστε με ξεσκόνισμα από την οροφή έως το δάπεδο

Για να απομακρύνετε τη σκόνη, πιάστε μια σκάλα, ένα υγρό πανί από μικροΐνες, μία λεκανίτσα με νερό και ξεκινήστε τη δουλειά. Φροντίστε να ελέγχετε το πανάκι σας καθώς εργάζεστε, να το ξεπλένετε και να το στύβετε καλά, καθώς λερώνεται. Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο καθαριστικό σπρέι για όλες τις χρήσεις, αν θέλετε, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο, απλώς μια προσωπική προτίμηση.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να γίνετε πιο έξυπνοι και πρακτικοί, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο με επεκτεινόμενο βραχίονα που μπορεί να φτάσει μέχρι τις ψηλές γωνίες.

Μέθοδος 1: Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μπορείτε να συνδυάσετε οποιοδήποτε καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί από μικροΐνες, βαμβακερό πανί ή χαρτί κουζίνας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις που να μην κάνει αφρό. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο που έχετε για να καθαρίζετε από λίπη τον πάγκο στην κουζίνα σας.

Αυτά λειτουργούν καλύτερα για να μαζέψετε κολλώδεις ακαθαρσίες, όπως εάν έχει χυθεί κάποιο φαγητό ή ποτό στον λευκό τοίχο σας. Η μέθοδος καθαρισμού γενικής χρήσης λειτουργεί καλύτερα αν αντιμετωπίσετε αμέσως έναν λεκέ.

Μέθοδος 2: Σαπούνι πιάτων και μαλακό σφουγγάρι

Μην αφήνετε το όνομα του προϊόντος να σας παραπλανήσει – το σαπούνι πιάτων είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικό καθαριστικό για επιφάνειες στο σπίτι σας, από πάγκους μέχρι χαλιά. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων που δεν έχει πολύ βαρύ άρωμα ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες.

Δείτε Επίσης
Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μέλι και σιρόπι

Για έναν σταθερό λεκέ, πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι, βρέξτε το, προσθέστε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων και ταμπονάρετε. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά τον λεκέ μέχρι να δείτε αφρό, αφήστε τον να καθίσει για λίγο και μετά σκουπίστε τον με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές.

Μέθοδος 3: Πάστα μαγειρικής σόδας

Έχετε έναν πραγματικά επίμονο λεκέ; Δοκιμάστε αυτή τη φυσική μέθοδο για όλους τους τύπους λεκέδων.

Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα και ένα μπολ. Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κολλώδη υφή, οπότε προσαρμόστε την αναλογία σας ανάλογα.

 • Απλώστε απαλά την πάστα στον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι
 • Αφήστε την να μείνει – όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο
 • Μόλις το σημείο εμποτιστεί επαρκώς, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας.

Μέθοδος 4: Μαγική γόμα

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ήρθε η ώρα να στραφούμε στα μεγάλα όπλα. Βρέξτε μια μαγική γόμα και σκουπίστε απαλά τον λεκέ ή τη γρατσουνιά μέχρι να καθαρίσουν. Οι μαγικές γόμες είναι τόσο δυνατές που απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου προσπάθεια.

Να είστε προσεκτικοί σε γυαλιστερούς και ημί-γυαλιστερούς βαμμένους τοίχους. Η μαγική γόμα μπορεί να αφήσει ένα «θαμπό» σημείο εάν χρησιμοποιηθεί επιθετικά κατά το τρίψιμο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τη Magic Eraser σε πραγματικά λευκούς τοίχους, διαφορετικά, αυτό το μαγικό μικρό μέσον, θα αφήσει ένα μεγάλο «σβησμένο» σημείο στον τοίχο σας.

Συμβουλές για να διατηρείτε τους τοίχους καθαρούς περισσότερο

 • Καθαρίζετε τακτικά σημεία για να μην μένουν οι λεκέδες στον τοίχο
 • Σκουπίστε προσεκτικά την ηλεκτρική σκούπα για να αποφύγετε την εκτόξευση βρωμιάς από τα δάπεδα στους τοίχους
 • Ξεσκονίστε από την οροφή μέχρι το πάτωμα, ειδικά, αν έχετε ανεμιστήρες οροφής. Ο ανεμιστήρας οροφής σκορπίζει σκόνη σε όλο το σπίτι σας, πολλή από την οποία κολλάει στους τοίχους.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.