Ρύζι με αιθέρια έλαια! Πού, πώς, πότε και γιατί!

Ρύζι με αιθέρια έλαια! Πού, πώς, πότε και γιατί!

Ένα από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα στον κόσμο, το ρύζι δημιουργεί υπέροχα γεύματα ή συνοδευτικά στην κουζίνα μας. Έχει όμως κι άλλη χρήση που πιθανόν δεν γνωρίζατε. Κι αυτό, γιατί το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές! Αν προσθέσετε και αιθέρια έλαια, τότε μπορεί να αρωματίσει κάποιο χώρο που μυρίζει άσχημα και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το ρύζι λοιπόν εκτός από ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός της κουζίνας μας. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μπολ με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα π,χ. μούχλα ή κλεισούρα και θα διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Για ακόμα πιο ωραία αποτελέσματα, αρωματίστε το προσθέτοντας αιθέρια έλαια!

Αρωματίστε το ρύζι προσθέτοντας αιθέρια έλαια

Τι θα χρειαστείτε

Πολύ απλά και ανέξοδα πράγματα. Πάρτε ένα μικρό δοχείο (τα γυάλινα βάζα ή μπολ είναι ιδανικά), ένα σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Υπολογίστε για 1 φλιτζάνι τσαγιού 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ανακινήστε ή ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το έλαιο. Και αυτό είναι!

Κλείσετε το βάζο με ένα ύφασμα που αναπνέει και στερεώσετε με ένα λάστιχο (προαιρετικά, δεν είναι απαραίτητο).

Πάρτε ένα μικρό δοχείο (τα γυάλινα βάζα ή μπολ είναι ιδανικά), ένα σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.

Πού μπορείτε να το τοποθετήσετε

Πρώτα από όλα στην ντουλάπα ή σε κάποιο ντουλάπι: Αν η ντουλάπα σας έχει ήδη άσχημη μυρωδιά, μία καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου. Θα διαπιστώσετε ότι σύντομα θα εξουδετερώσει τα πάντα.

Δείτε Επίσης
Δίπλωμα Ρούχων: Έχει κι αυτό… την τέχνη του!

Αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην ντουλάπα δοκιμάστε δεντρολίβανο, μέντα ή λεβάντα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια αποθήκη, στην είσοδο του σπιτιού, σε κάποια παπουτσοθήκη ή και στο μπάνιο σας για να περιορίσετε τις οσμές από τα άπλυτα ρούχα.

Ιδανικό για μικρούς χώρους: Το βάζο με ρύζι και αιθέρια έλαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό αρωματικό χώρου και δεν θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει αιθέρια έλαια. Αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο είναι αποτελεσματικό.

Και μία συμβουλή ακόμη: Αν μετά από κάποιο διάστημα, παρατηρήσετε ότι το βάζο δεν μυρίζει πλέον, ανακινήστε το για να αναδευτούν τα αιθέρια έλαια. Ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει στον χώρο το αρωματικό σας ρύζι θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.