Δίπλωμα Ρούχων: Έχει κι αυτό… την τέχνη του!

Δίπλωμα Ρούχων: Έχει κι αυτό… την τέχνη του!

Υπάρχουν κάποια λάθη στο δίπλωμα των ρούχων που καταλήγουν είτε να είναι μονίμως τσαλακωμένα είτε να φθείρονται και να καταστρέφονται πιο γρήγορα. Δείτε μερικά έξυπνα κόλπα για την τέχνη… του διπλώματος και εφαρμόστε τα για καλύτερη εμφάνιση και διατήρηση των ρούχων μας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ας δούμε μερικές έξυπνες κινήσεις για να έχουμε καλύτερα διατηρημένα και ατσαλάκωτα ρούχα!

  • Αφήνετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο για πολλή ώρα. Αν δεν βγάλετε αμέσως τα ρούχα από το στεγνωτήριο, τότε αυτά αρχίζουν να γεμίζουν ζάρες. Για να αποφύγετε το υπερβολικό τσαλάκωμα των ρούχων και το πιο δύσκολο σιδέρωμά τους, βγάλτε τα ρούχα αμέσως.

  • Τινάξτε τα ρούχα. Πριν διπλώσετε τα ρούχα σας, τινάξτε τα καλά, ώστε να ισιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι θα γλυτώσετε χρόνο στο σιδέρωμα, αν είναι φρεσκοπλυμένα αλλά αυτή είναι μία καλή συνήθεια και όταν απλώς ξαναδιπλώνετε κάποιο ρούχο σας για να το βάλετε στο ράφι ή στο συρτάρι σας.
  • Διπλώνετε τα σουτιέν στη μέση. Το δίπλωμα ενός σουτιέν στη μέση έχει ως αποτέλεσμα να χαλάει το σχήμα του και να φθείρεται πιο γρήγορα. Αφήστε τα σουτιέν ανοιχτά στο συρτάρι και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, όπως κάνουν συνήθως και στα καταστήματα εσωρούχων.

Δείτε Επίσης
Βρεφική πούδρα: Οι δέκα χρήσεις που θα σας ενθουσιάσουν!

  • Τυλίγετε τις κάλτσες σε μπάλα. Όταν τυλίγουμε τις κάλτσες σε μπάλα χαλάμε την ελαστικότητά τους, καθώς και το λάστιχο στο πάνω μέρος τους. Προτιμήστε να διπλώνετε απλά στη μέση το ζευγάρι.

  • Διπλώστε τις μπλούζες (ή και τα πουκάμισα) στα τρία. Αν έχετε παρατηρήσει, στα μαγαζιά με ρούχα, οι μπλούζες είναι συνήθως διπλωμένες στα τρία και όχι στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργηθεί μια ζάρα στην μέση ακριβώς του ρούχου – δοκιμάστε το και στο σπίτι!

  • Προσπαθείτε να διπλώσετε τα λάθος ρούχα. Υπάρχουν ρούχα που διπλώνονται εύκολα και άλλα που θέλουν χρόνια προϋπηρεσία… σε κατάστημα ρούχων για να τα διπλώσετε. Για παράδειγμα, το μετάξι, ο πολυεστέρας και το νάιλον είναι μερικά από τα υφάσματα που δεν διπλώνονται εύκολα και γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρεμιούνται κατευθείαν στη ντουλάπα.
  • Σκεφτείτε πώς σας αρέσει να φοράτε το ρούχο. Κάποια ρούχα μάς αρέσουν με συγκεκριμένη τσάκιση, ενώ κάποια άλλα δεν μας νοιάζουν. Σκεφτείτε πώς σας αρέσει να φοράτε κάποια ρούχα και διπλώστε τα ανάλογα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.