Τι να κάνω για να ανανεώσω την κουζίνα μου;

Τι να κάνω για να ανανεώσω την κουζίνα μου;

Θα θέλατε να ανανεώσετε την εμφάνιση της κουζίνας σας αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα; Υπάρχουν τρεις εύκολοι κι ένας πιο… δύσκολος τρόπος για να το πετύχετε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Κάντε αλλαγή στα πόμολα

Tα πόμολα είναι μια οικονομική, εύκολη και πολύ γρήγορη λύση. Τα πόμολα με τις τόσες πολλές επιλογές θα δώσουν μία εντελώς νέα νότα στην εμφάνιση της κουζίνας σας. Μπορεί να είναι μοντέρνα, με χρώμα, από αλουμίνιο, με διάφορα σχήματα.

Επίσης, αν κάποια ντουλάπια έχουν πορτάκι με τζάμι, διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και βάψτε μόνο την «πλάτη» σε αυτά τα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο (που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε μόνη σας) θα δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας και θα την κάνετε πιο μοντέρνα ακόμα και αν το σχέδιό της είναι κλασικό.

Αλλάξτε τον φωτισμό

Μια άλλη ιδέα είναι να αλλάξετε τον φωτισμό στην κουζίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο μοιάζει σαν να μεταμορφώνεται ολόκληρη η κουζίνα και όχι μόνο τα ντουλάπια σας.

Αλλάζοντας το φωτιστικό σας μπορείτε να δώσετε μία εντελώς νέα αίσθηση ανάλογα με το στιλ που επιθυμείτε και να κάνετε ολόκληρο το δωμάτιο να λάμπει μιας και στην ουσία θα αλλάξει ο τρόπος που αυτό παρουσιάζεται στους γύρω σας.

Αυτοκόλλητα με σχέδια

Αν οι φθορές των ντουλαπιών σας δεν είναι μεγάλες, τότε σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κολλήσετε διάφορα μοτίβα και σχέδια από αυτοκόλλητο για να διακοσμήσετε τα φύλλα των ντουλαπιών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα που θα κολλάγατε σε τοίχο με έντονα χρώματα, αν τα ντουλάπια σας είναι ανοιχτόχρωμα ή λευκά. Μπορείτε, μάλιστα, να συνδυάσετε το χρώμα του αυτοκόλλητου με το χρώμα των τοίχων ή των επίπλων. Αν τα ντουλάπια σας είναι σε σκούρες αποχρώσεις, τότε χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα αυτοκόλλητα.

Αν έχετε ντουλάπια με τζάμι ή ανοιχτά ράφια, τότε μπορείτε να κολλήσετε στον πλάτη τους ταπετσαρία για να αλλάξετε το στιλ.

Δείτε Επίσης
Για τέλειο μαγείρεμα και λαχταριστό φαγητό χρειάζονται καλά υλικά, μεράκι και αγάπη, αλλά και τα τέλεια μαγειρικά σκεύη Tefal της νέας σειράς Ingenio που μας λύνουν τα χέρια! Η νέα σειρά Ingenio διαθέτει ένα 100% ασφαλές αποσπώμενο χερούλι που μας επιτρέπει να αγοράζουμε ένα χερούλι για όσα σκεύη χρειαζόμαστε!

Βάψτε τα ντουλάπια σας

Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, αλλά μόνο αν είναι ξύλινα. Δεν μπορείτε να επέμβετε με χρώμα αν είναι από μελαμίνη.

Αν τα ντουλάπια σας τελικά μπορούν να βαφτούν και αποφασίσετε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία να είστε προετοιμασμένη, διότι απαιτεί δεξιοτεχνία για να μην σας τρέξει η μπογιά και φυσικά χρόνο, καθώς θα πρέπει να περάσετε τη βάση με αστάρι, να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια να περάσετε το χρώμα.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βάψτε τα χαμηλά ντουλάπια με ένα ωραίο φωτεινό χρώμα και μία πιο παστέλ απόχρωση στα πάνω ντουλάπια ή συνδυάστε ένα χρώμα στα κάτω ντουλάπια με λευκό.

Αν είστε πιο ποπ ή πιο τολμηρή, η νέα ιδέα είναι να βάψετε διαφορετικά χρώματα τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Αν αλλάξετε και τα πόμολα τότε να είστε σίγουρη πως όχι μόνο θα ανανεώσετε την κουζίνα σας με τον καλύτερο τρόπο αλλά θα έχετε την αίσθηση πως βάλατε καινούργια κουζίνα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.