Ανανεωμένη εμφάνιση στο σπίτι!

Ανανεωμένη εμφάνιση στο σπίτι!

Υπάρχουν μερικές εύκολες ιδέες που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ο χώρος του σπιτιού σας είναι φρέσκος, με νέα ενέργεια και μάλιστα χωρίς να δαπανήσετε καθόλου ή ελάχιστα χρήματα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες συμβουλές και θα δώσετε νέα πνοή στους χώρους σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Κάντε εκκαθαρίσεις!

Πετάξτε κατ’ αρχήν όλα όσα πιάνουν τόπο, χωρίς να τα χρειάζεστε. Ξεκινήστε από παλιά περιοδικά, εφημερίδες και χαρτικά που στοιβάζονται στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο ή στο καθιστικό σας.

Συνεχίστε με την τακτοποίηση ή το «ξεμπέρδεμα» διαφόρων άλλων αντικειμένων, π.χ. εκείνο το μισοχαλασμένο διακοσμητικό, το σπασμένο πορτατίφ, και οτιδήποτε κατεστραμμένο ή… σε κατάρρευση. Το πρώτο βήμα ήδη θα το έχετε κάνει και θα δείτε μία άλλη εικόνα γύρω σας. Για τις πιο τολμηρές, δοκιμάστε να απαλλαγείτε από μερικά έπιπλα.

Η συμβουλή είναι: μπαίνετε σε ένα ένα δωμάτιο και αποφασίζετε πιο έπιπλο είναι αυτό που πραγματικά δεν χρειάζεται να είναι εκεί. Το ξεφορτώνεστε ή το πουλάτε και έτσι μέχρι που μπορείτε να κερδίσετε και μερικά χρήματα! Ενώ θα αντικρύσετε αυτομάτως μία ανανεωμένη εικόνα στον χώρο.

Αλλάξτε τη διάταξη

Σκεφθείτε πώς θα μπορούσατε να αναδιατάξετε τα υπάρχοντα έπιπλά σας. Κάντε δοκιμές, γιατί συχνά έχουμε τόσο συνηθίσει την οργάνωση του κάθε χώρου μας, που στην πραγματικότητα ούτε καν μπορούμε να σκεφτούμε πώς θα έδειχνε κάποιο δωμάτιο μόνο και μόνο με μία νέα τακτοποίηση των επίπλων. Κι όμως, μερικές τέτοιες κινήσεις θα σας δώσουν μία τελείως άλλη προοπτική του σπιτιού σας.

Δείτε Επίσης
Όσα… βλέπει η πεθερά! Ή πώς να «προσποιηθείτε» ένα καθαρό σπίτι!

Δημιουργήστε με τα διακοσμητικά σας

Χωρίς καν να αγοράσετε οτιδήποτε καινούργιο, διακοσμήστε με νέα έμπνευση τα δωμάτια του σπιτιού σας. Αναζητήστε μία νέα θέση στο αγαπημένο σας βάζο (και γεμίστε το λουλούδια!), μετακινήστε την αγαπημένη σας συλλογή από τη βιβλιοθήκη σε ένα coffee table, απλώστε ένα άλλο τραπεζομάντιλο στο τραπέζι σας, κ.λπ. Θα δείτε μαγικά να αλλάζει εμφάνιση όλο σας το σπίτι!

Νέα πνοή με λίγα έξοδα

Μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι βάζοντας κάποιες νέες πινελιές. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε τα διακοσμητικά μαξιλαράκια στο σαλόνι, βάλτε μία νέα ραφιέρα στην κουζίνα και προμηθευτείτε κάποια νέα βαζάκια για τα μπαχαρικά σας, αγοράστε ένα χαλάκι για την κρεβατοκάμαρά σας, ανανεώστε το μπάνιο σας με ένα σετ καινούργιες πετσέτες. Μικρές κινήσεις που θα ανανεώσουν κυρίως τη διάθεσή σας!

Βαθύς… καθαρισμός

Ναι, ναι, ναι! Είναι αυτό που καταλάβατε. Κάντε έναν καθαρισμό στο σπίτι σας δίνοντας σημασία και στην παραμικρή… γωνία. Τακτοποιήστε, ξεσκονίστε, τινάξτε τα πάντα, κ.λπ. Ο φρέσκος αέρας και η αίσθηση της καθαριότητας και τάξης θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ένα καινούργιο σπίτι. Πλήρως αναζωογονητικό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.