Το απροσδόκητο λαχανικό που θα καθαρίσει τα αντικείμενα από κασσίτερο σε χρόνο μηδέν

Το απροσδόκητο λαχανικό που θα καθαρίσει τα αντικείμενα από κασσίτερο σε χρόνο μηδέν

Τα οικογενειακά κειμήλια είναι ανεκτίμητα αντικείμενα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για τη συντήρησή τους. Τα σκεύη και τα πιάτα από κασσίτερο είναι μερικά τέτοια κομμάτια. Ο κασσίτερος όμως, οξειδώνεται και κάνει τα αντικείμενα θαμπά ή να φαίνονται βρώμικα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε με επιτυχία το κασσίτερο, όπως με τα ειδικά γυαλιστικά, αλλά για πιο απλά και λιγότερο δαπανηρά αποτελέσματα μπορείτε να «απευθυνθείτε» σε ένα κοινό λαχανικό – το λάχανο!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Παρά την ομορφιά του, ο κασσίτερος είναι επιρρεπής σε αποχρωματισμό λόγω οξείδωσης (παρά την κοινή πεποίθηση, ότι δεν μαυρίζει όπως το ασήμι), γεγονός που μπορεί να αφήσει τα αντικείμενα θαμπά και να μην θέλετε… ούτε να τα βλέπετε.

Εκτός από το ότι φαίνεται μάλλον βρώμικο, το έντονα οξειδωμένο μέταλλο μπορεί να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου και μπορεί ακόμη και να σπάσει και να δημιουργήσει τρύπες, καθιστώντας τον τακτικό καθαρισμό συντήρησης απαραίτητο.

Για να καθαρίσετε το κασσίτερο σας χρησιμοποιώντας λάχανο, θα χρειαστείτε:

Λευκό ξίδι, αλάτι και λάχανο (κατά προτίμηση λευκό, όχι μωβ, λάχανο).

  • Πάρτε ένα μεγάλο φύλλο λάχανου, βουτήξτε το στο λευκό ξίδι, στη συνέχεια ρίξτε λίγο αλάτι στο βρεγμένο φύλλο και αρχίστε να τρίβετε το αντικείμενο από κασσίτερο με το ταπεινό λαχανικό.

  • Σε λίγα λεπτά, ο αποχρωματισμός θα πρέπει να εξαφανιστεί και στη θέση του θα πρέπει να μείνει ένα λαμπερό κομμάτι.

Πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο;

Μπορεί να είναι εύκολο να ενθουσιαστείτε με την αποκατάσταση παλαιότερων αντικειμένων με φυσικά συστατικά, αλλά η προσέγγιση του λάχανου για τον καθαρισμό του κασσίτερου σας μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για κάθε αντικείμενο.

Τα περισσότερα κατασκευάζονται από συνδυασμό κασσίτερου, αντιμονίου και χαλκού. Η σύνθεση του κασσίτερου το καθιστά ένα αρκετά μαλακό μέταλλο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να… καταστραφεί. Μπορεί εύκολα να γρατσουνιστεί με λειαντικά εργαλεία καθαρισμού και διαλύματα.

Επιπλέον, ο κασσίτερος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος – ακόμη και η αποθήκευση του σε λάθος επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας για μεγάλες περιόδους μπορεί να το καταστρέψει.

Δείτε Επίσης
Μαξιλάρια στα έπιπλα κήπου; Να πώς θα τα καθαρίσετε σωστά!

Εάν δεν είστε βέβαιοι πόσο παλιό είναι το αντικείμενο – ή σε ποια κατάσταση -, μπορεί να είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία.

Σε περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε την πιατέλα σερβιρίσματος από κασσίτερο της προγιαγιάς σας, αλλά φοβάστε να μην ακολουθήσετε μια πολύ επιθετική προσέγγιση, απλώς μείνετε με τα βασικά.

Πολύ ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων και ένα πανί από μικροΐνες θα καθαρίσουν αποτελεσματικά τα περισσότερα κομμάτια κασσίτερου. Τρίψτε το πανί μικροϊνών πάνω από την επιφάνεια του κασσίτερου αφού το αφήσετε να καθίσει στο σαπουνόνερο για λίγα λεπτά. Μόλις το αντικείμενο γυαλίσει, στεγνώστε το με ένα νέο πανί από μικροΐνες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.