Το χρώμα της χρονιάς: Very Peri, ένα εντελώς νέο χρώμα για το 2022

Το χρώμα της χρονιάς: Very Peri, ένα εντελώς νέο χρώμα για το 2022

Μόλις αποχαιρετήσαμε έναν δύσκολο χρόνο… σαν ταινία τρόμου! Υγειονομική και οικονομική κρίση είναι αυτά που μας άφησε. Έτσι, η Pantone θέλει να προβλέψει το μέλλον και τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται… με το Very Peri μια ιδιαίτερη απόχρωση που συνδυάζει την ηρεμία του μπλε με την ενεργητική διάθεση κόκκινου. Ας δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό και τι σημαίνει για τη μόδα, την ομορφιά και τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

H Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2022, το οποίο ονομάζεται Very Peri και περιγράφεται ως μια ιδιαίτερη απόχρωση που συνδυάζει την ηρεμία του μπλε με την ενεργητική διάθεση κόκκινου.

Το χρώμα της χρονιάς: Very Peri, ένα εντελώς νέο χρώμα για το 2022

Το χρώμα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πολύ μέσα στο νέο έτος, και ήδη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, απεικονίζει την αλλαγή που βιώσαμε όλοι μέσα στην καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας.

«Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri δείχνει μια φωτεινή διάθεση και μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση».

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημιουργεί ένα χρώμα αντί να ανατρέξει στο προϋπάρχον αρχείο της. Μια διόλου τυχαία απόφαση, καθώς επιθυμεί να δώσει το έναυσμα για κάτι φρέσκο.

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα εξαιρετικά νέο όραμα για τον κόσμο τώρα», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman σε μια βιντεοκλήση.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σύμφωνα με την εταιρεία, «το Very Peri συμβολίζει την ψηφιακή εποχή που εναρμονίζεται πλήρως στο πνεύμα των καιρών. Καθώς περνάμε από μια έντονη περίοδο αποξένωσης, οι αντιλήψεις και τα standards αλλάζουν και οι ζωές μας, ακόμη και σε ψηφιακό επίπεδο, επιστρέφουν σε μια νέα κανονικότητα με διάφορους τρόπους».

Αποκαλύφθηκε: το χρώμα της χρονιάς 2022

Κάθε χρόνο, η παγκόσμια αρχή χρωμάτων Pantone αποκαλύπτει την απόχρωση που θα γίνει πρωτοσέλιδο τις επόμενες σεζόν. Σήμερα, το παιχνίδι αναμονής τελείωσε.

Το Χρώμα της Χρονιάς Pantone 2022 είναι το Very Peri – μια δυναμική «μπλε απόχρωση με γαλαζοπράσινη χροιά με ζωηρή βιολετί-κόκκινη απόχρωση».

Αυτό είναι το χρώμα που θα δείτε παντού – από τώρα

Το Pantone Color of the Year 2022 πρόκειται να αναμορφώσει τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης αμέσως, αλλά γιατί επέλεξαν την απόχρωση; Με ελπίδες για μια αίσθηση ανανέωσης το 2022, η Pantone επέλεξε το Very Peri ως υπενθύμιση για να «αγκαλιάσει το αλλοιωμένο τοπίο των δυνατοτήτων» και να εμπιστευτεί τις δυνατότητες του μέλλοντος.

Συνδυάζοντας την πιστότητα και τη σταθερότητα του μπλε με τους έντονους κόκκινους τόνους, το Very Peri σας δίνει τη δυνατότητα να φέρετε επανάσταση στο οικείο με κάτι νέο.

Δείτε Επίσης
Το Χρώμα της Χρονιάς 2024 της Pantone συμβολίζει την ανθρώπινη συμπόνια και τη σύνδεση

«Καθώς προχωράμε σε έναν κόσμο άνευ προηγουμένου αλλαγής, η επιλογή του PANTONE 17-3938 Very Peri φέρνει μια νέα προοπτική και όραμα στην αξιόπιστη και αγαπημένη οικογένειας των μπλε χρωμάτων», εξηγεί η Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute.

Ένα εντελώς νέο χρώμα που εκφράζει μία χαρούμενη στάση και ταυτόχρονα δυναμική παρουσία και προκαλεί  σε μία «θαρραλέα δημιουργικότητα και ευφάνταστη έκφραση» για το επόμενο έτος.

Τι σημαίνει όμως αυτό για μελλοντικές ιδέες διακόσμησης;

Πρόκειται να δούμε μια αναζωογονητική αίσθηση παιχνιδιού στα σπίτια μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε – από τον πειραματισμό με ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς μέχρι την εισαγωγή ενός εντυπωσιακού κομματιού με τολμηρά χρώματα στον χώρο μας.

«Το Very Peri ταιριάζει σε μια σειρά από διαφορετικά υλικά, υφές και φινιρίσματα», εξηγεί η Pantone. Ο τρόπος με τον οποίο η απόχρωση θα προσφέρει ένα «ιδιαίτερο χρώμα», όταν ενσωματώνεται μέσα από έναν βαμμένο τοίχο, ένα έπιπλο ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο έχει πολλές εκφράσεις και επιλογές. Μπορεί να λειτουργήσει ως μια ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή νότα σε ένα μοτίβο.

Ο συνδυασμός του μπλε και του κόκκινου που περιέχει το συγκεκριμένο χρώμα σημαίνει ότι αυτός ο τόνος είναι προσγειωμένος και την ίδια στιγμή τολμηρός, και αυτό μεταφράζεται ότι μπορεί να είναι αυτόνομος ή μέρος ενός νέου σας χρωματικού συνδυασμού. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αναμείξετε μοτίβα σε ένα δωμάτιο του 2022.

Πέρυσι, η Pantone ανακοίνωσε το Ultimate Grey και το Illuminating Yellow ως το χρώμα της χρονιάς πριν αυτές οι αποχρώσεις κυριαρχήσουν στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης. Όπως είναι φυσικό, περιμένουμε να ακολουθήσει και Very Peri. Η διαδικασία ξεκινά τώρα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.