Βαμβάκι: Χρήσεις που μάλλον δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Βαμβάκι: Χρήσεις που μάλλον δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Το βαμβάκι είναι ένα κάτι πολύ χρήσιμο! Και όχι μόνο για τις… πληγές μας! Σας προτείνουμε μερικές πρωτότυπες αλλά και πολύ πρακτικές χρήσεις του – που μάλλον δεν γνωρίζετε- για να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του στο σπίτι.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το βαμβάκι έχει χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια σε διάφορα προβλήματα του σπιτιού! Ας δούμε μερικές έξυπνες ιδέες.

Δείτε Επίσης
Γιατί εφευρέθηκε το νάιλον; Ένα υλικό που αγαπάμε να... μισούμε!

Αρωματικό χώρου

  • Πάρτε μία μπαλίτσα από βαμβάκι και ψεκάστε το με το αγαπημένο σας άρωμα. Τοποθετήστε το μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και σκουπίζοντας θα εξαπλωθεί το άρωμά σας σε όλο το σπίτι.
  • Βάζοντας λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου πάνω σε ένα βαμβάκι έχετε φτιάξει πανεύκολα ένα υπέροχο αρωματικό χώρου. Τοποθετήστε το σε ένα μπολάκι κι απολαύστε το!
  • Κάντε το μπάνιο σας να μοσχομυρίσει, χρησιμοποιώντας μερικά μπαλάκια βαμβακιού που θα εμποτίσετε με μερικές σταγόνες από ένα γλυκό αιθέριο έλαιο, όπως κανέλα, πορτοκάλι, περγαμόντο. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολάκι και βάλτε τα σε ένα ράφι ή πάνω στον νιπτήρα σας για να μυρίζει όμορφα το μπάνιο σας.
  • Αρωματίστε την τσάντα σας: Ψεκάστε ένα βαμβακάκι με το αγαπημένο σας άρωμα και βάλτε το μέσα στην τσάντα σας. Η τσάντα σας θα ευωδιάζει με το άρωμά σας για περίπου 1-2 εβδομάδες.

Εκχύλισμα βανίλιας σε βαμβάκι

  • Καταπολεμήστε δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο, βάζοντας σε βαμβάκι εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετήστε το σε ένα ράφι του ψυγείου και αποχαιρετήστε τις άσχημες μυρωδιές.
  • Το τον ίδιο τρόπο εξαφανίστε τη μούχλα από το μπάνιο! Βάλτε σε ένα βαμβακάκι εκχύλισμα βανίλιας που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ και τοποθετήστε το βαμβάκι πάνω στο σημείο που έχει αναπτυχθεί μούχλα. Αφήστε το να παραμείνει για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Καθαρίστε λεκέδες

  • Βουτήξτε λίγο βαμβάκι μέσα σε ένα μπολάκι με ξίδι και νερό και χρησιμοποιήστε το για μικρές επιφάνειες που γεμίζουν εύκολα με δαχτυλιές και λεκέδες νερού. Με αυτό το κόλπο θα καθαρίσετε τα πόμολα και τις βρύσες σας.
  • Αφαιρέστε λεκέδες από στυλό και μαρκαδόρο από τα ρούχα σας. Βάλτε σε λίγο βαμβάκι οινόπνευμα και τρίψτε με αυτό πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριό σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.