Πασχαλινά αβγά με γκλίτερ!

Πασχαλινά αβγά με γκλίτερ!

Λίγο πριν το Πάσχα, αν έχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό, σας προτείνουμε να φτιάξετε μερικά αβγά διακόσμησης με χρυσόσκονες. Διαλέξτε διαφορετικών αποχρώσεων χρυσόσκονες και δημιουργήστε τα για να… λάμψετε στο φετινό πασχαλιάτικο τραπέζι ή να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Βράζετε τα αβγά σφιχτά και στη συνέχεια υπάρχουν δύο ιδέες: Είτε πρώτα τα βάφετε με πινελάκι και ακρυλικό χρώμα, π.χ. σε απαλό ροζ, σε φούξια, σε γαλάζιο και στη συνέχεια κολλάτε στις άκρες των αβγών τη χρυσόσκονη, είτε χρησιμοποιείτε κόλλα και τα κυλάτε μέσα σε αυτή.

Πασχαλινά αβγά με γκλίτερ!

Θα χρειαστείτε

  • Σφιχτά βρασμένα αβγά σκληρά
  • Χρυσόσκονες (ή και ακρυλικές μπογιές)
  • Κόλλα
  • Μπολ
  • Πινέλο

Πασχαλινά αβγά με γκλίτερ!

Πώς θα τα φτιάξετε

– Αφού βράσετε τα αβγά, αφήστε τα να κρυώσουν και να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, βάζετε τις χρυσόσκονες που έχετε επιλέξει σε μπολάκια. Περνάτε με το πινέλο κόλλα σε κάθε αβγό και το κυλάτε προσεκτικά στη χρυσόσκονη να καλυφθεί τελείως.

– Αν δεν έχει κολλήσει ομοιόμορφα, προσθέστε στα κενά λίγη κόλλα ακόμη και ξαναβάλτε το στο μπολ με τη χρυσόσκονη.

Δείτε Επίσης
Τρεις μαγικοί προορισμοί για το Πάσχα και Πρωτομαγιά

– Αν δεν θέλετε να είναι τα αβγά τυλιγμένα στη χρυσόσκονη, περάστε το ακρυλικό χρώμα της αρεσκείας σας. Τα αφήνετε να στεγνώσουν και βάζετε προσεκτικά λίγη κόλλα στις μύτες του. Τα βουτάτε στη χρυσόσκονη.

Πασχαλινά αβγά με γκλίτερ!

Σημείωση: Λόγω της κόλλας ή των ακρυλικών χρωμάτων, τα αβγά αυτά είναι απλά διακοσμητικά. Για λόγους ασφαλείας μην τα καταναλώσετε!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.