Πώς θα απογειώσετε την καριέρα σας το 2021!

Πώς θα απογειώσετε την καριέρα σας το 2017!

Το 2021 θα είναι η χρονιά σας στη δουλειά και πρέπει να το πιστέψετε! Δείτε 8 σημαντικές συμβουλές που θα σας δώσουν την κατάλληλη ώθηση, και μάθετε ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να κατακτήσετε την κορυφή!

Από τη Σοφία Κροκίδα

1. Προσδιορίστε τους εργασιακούς σας στόχους για τον επόμενο χρόνο και σημειώστε τους

Έχει αποδειχθεί πως αυτοί που γράφουν τους στόχους τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τους πετύχουν. Το ξεκίνημα του νέου έτους είναι ιδανικό για να αναλογιστείτε τι ακριβώς θέλετε.

2. Πηγαίνετε στη δουλειά νωρίς, τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα

Τα καλά του να πηγαίνεις νωρίς στη δουλειά είναι πολλά, και είναι πιο εύκολο να το πετύχετε αφιερώνοντας -για αρχή- μία μέρα την εβδομάδα σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο ίσως ανακαλύψετε τα πολλά οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς, όπως ότι διώχνει το στρες και σας κάνει να νιώθετε πιο κυρίαρχη του εαυτού σας.

3. Μην ασχολείστε με τα social media εν ώρα δουλειάς

Εκτός και αν τα social media είναι η δουλειά σας, το να χαζεύετε ώρες στο Facebook και στο Instagram, απλά θα σας στοιχίσει ώρες χαμένου χρόνου. Προσπαθήστε να βάλετε κανόνες στον εαυτό σας, σχετικά με το πώς εκμεταλλεύεστε τον χρόνο σας. Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο νοητικό χώρο και ενέργεια θα απελευθερώσετε!

4. Διευρύνετε το κοινωνικό σας δίκτυο θέτοντας στόχους

Το να δικτυωθείτε σωστά είναι πολύ χρήσιμο είτε είστε ήδη σε κάποια δουλειά είτε είστε σε αναζήτηση νέας. Αφιερώστε χρόνο για να γνωριστείτε με συναδέλφους, οι οποίοι μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι σε πολλές περιπτώσεις.

5. Οργανωθείτε και θέστε προτεραιότητες

Με το να αγχώνεστε και να εκνευρίζεστε για κάποια σημαντική ή δύσκολη δουλειά, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γίνετε λιγότερο παραγωγική. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της λίστας καθηκόντων, στην οποία ταξινομείτε βάσει προτεραιότητας τα επείγοντα θέματα και μετά χωρίζετε τις μεγάλες προκλήσεις σε μικρά αλλά ισχυρά βήματα μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας.

6. Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι τεράστιο εμπόδιο για την επιτυχία, αλλά το να νιώθετε αυτοπεποίθηση είναι πιο δύσκολο από όσο ακούγεται. Ένας τρόπος για να το καταφέρετε είναι να γιορτάζετε τις νίκες σας! Όποτε καταφέρνετε κάτι σημαντικό στη δουλειά, σημειώστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Το να αναγνωρίζετε τα πράγματα, στα οποία είστε καλή είναι το ίδιο ουσιώδες με το να δουλεύετε πάνω σε πράγματα που θεωρείτε σημαντικά.

Δείτε Επίσης
Δουλεύοντας έξω: Η νέα τάση εργασίας και τι πρέπει να γνωρίζετε

7. Δείξτε δυναμισμό παίρνοντας πρωτοβουλία για νέα πρότζεκτ

Είτε πρόκειται για μια δουλειά που προτίθεστε να κάνετε αντί για τον διευθυντή σας, είτε προτείνοντας νέους τρόπους για να βελτιωθεί η δουλειά της ομάδας σας, θα εντυπωσιάσετε τους ανώτερούς σας δείχνοντας ισχυρό και ουσιαστικό δυναμισμό.

8. Βρείτε μία δημιουργική διέξοδο

Ακόμα κι αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ιδιαίτερα δημιουργικό, το να καλλιεργήσετε αυτή την πλευρά σας και να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει με διαφορετικό τρόπο θα σας απελευθερώσει, θα σας ηρεμήσει αλλά και θα σας τονώσει. Ξεκινήστε μαθήματα ζωγραφικής, μάθετε πλέξιμο, γλυπτική, τραγούδι. Ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν χρειάζεται να το κάνετε τέλεια για να επωφεληθείτε. Το να αποβάλλετε το στρες μόνο καλό θα κάνει στη δουλειά, καθώς απελευθερώνει την ενέργεια και την έμπνευσή σας.

ΣΤΑΜΑΤΑ να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου!

Ο Ρούσβελτ είχε πει: “Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς”, πολύ πριν τα social media και τις τέλειες φωτογραφίες των γνωστών σας. Το να συγκρίνει κανείς τον εαυτό του με οποιονδήποτε άλλο μπορεί να μας εκνευρίσει, να μας στεναχωρήσει, και σίγουρα είναι τελείως ανώφελο.

Ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι, με τον δικό του τρόπο, και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, όπως ακριβώς εσείς νομίζετε. Ξεχάστε τι κάνουν οι άλλοι και εστιάστε στα δικά σας όνειρα. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, υπάρχει μόνο η προσωπική σας ευτυχία όπως εσείς την ορίζετε!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.