Ο κόκκος που ανακουφίζει από στομαχικές ανωμαλίες

Ο κόκκος που ανακουφίζει από στομαχικές ανωμαλίες

Γρήγορη ανακούφιση είναι αυτό που αναζητούμε όταν βιώνουμε κοιλιακό ή στομαχικό πόνο. Ενώ μία στομαχική ανωμαλία ή πόνος θα μπορούσε να είναι ένδειξη για κάτι σοβαρότερο, συχνά προκαλείται απλώς από κάποιο τρόφιμο ή φαγητό, ακόμη και από τον καιρό. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε χωρίς φάρμακα;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν ότι πραγματικά δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τη στομαχική ανωμαλία, κι αυτό γιατί υπάρχουν διάφορες αιτίες που προκαλούν πόνο στο στομάχι.

Ωστόσο, για τους περισσότερους από εμάς, επειδή ο πόνος στο στομάχι ή μία δυσπεψία είναι ευτυχώς σπάνια, η αιτία μπορεί να είναι κάτι που φάγαμε και μας πείραξε ή μας έπεσε βαρύ, ακόμη και η αλλαγή του καιρού.

Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουν ήδη διάφορα φάρμακα για αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι απλό και φυσικό, κατευθυνθείτε προς το ντουλάπι της κουζίνας σας για να ανακουφίσετε αποτελεσματικά το στομάχι σας! Οι ειδικοί λένε ότι μισό φλιτζάνι ρύζι είναι ένα σίγουρο όπλο!

Το ρύζι μπορεί να διευκολύνει την πέψη

Το ρύζι μπορεί να διευκολύνει την πέψη

Όπως επισημαίνουν οι διατροφολόγοι, υπάρχει μία «dream team» τροφίμων που μπορεί να ανακουφίσει το στομάχι μας: η μπανάνα, η σάλτσα μήλου, το ψημένο ψωμί και το ρύζι.

Αλλά τελικά από αυτή την ομάδα, το ρύζι καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Αν λοιπόν θέλετε κάτι εύπεπτο, είναι καλύτερο να αποφύγετε οτιδήποτε έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή λίπη και να στραφείτε προς απλούς υδατάνθρακες… που ο οργανισμός μπορεί να τους χωνέψει εύκολα.

Δείτε Επίσης
Ρύζι με αιθέρια έλαια! Πού, πώς, πότε και γιατί!

Έτσι, το απλό λευκό ρύζι είναι ο κόκκος της επιλογής μας! Ενώ άλλοι τύποι ρυζιού, όπως το άγριο, το αναποφλοίωτο, το καστανό ή το μαύρο, προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά οφέλη, ο στόχος εδώ είναι η εύκολη αφομοίωσή του και άρα το λευκό ρύζι είναι το καλύτερο.

Ο λόγος για τον οποίο το ρύζι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πόνους στο στομάχι και να μετριάσει τα συμπτώματα όπως έμετο ή διάρροια, είναι βασικά, ότι βοηθά στην απορρόφηση των υγρών στο έντερο.

Ταυτόχρονα, είναι ένα τρόφιμο που περιέχει απλά σάκχαρα και υδατάνθρακες με χαμηλή οξύτητα που βοηθούν ενάντια στη στομαχική δυσφορία.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το τσάι. Όταν αντιμετωπίζετε στομαχική ανωμαλία, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι, οπότε, πίνετε αρκετό νερό και λίγο τσάι.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.