Βάφτιση σε… τιμή ευκαιρίας

Γεμίστε την εκκλησία με μπαλόνια, δημιουργήστε έναν απλό μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά και επιστρατεύστε τη δεξιοτεχνία σας για να φτιάξετε τα προσκλητήρια!
Γεμίστε την εκκλησία με μπαλόνια, δημιουργήστε έναν απλό μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά και επιστρατεύστε τη δεξιοτεχνία σας για να φτιάξετε τα προσκλητήρια!
Δημιουργήστε με κάποιο θέμα τις μπομπονιέρες αλλά και το πάρτι για το αγαπημένο σας μωράκι, για να γιορτάσετε αποκλειστικά με τους δικούς σας ανθρώπους!
Προβολή Φωτογραφιών
Γεμίστε την εκκλησία με μπαλόνια, δημιουργήστε έναν απλό μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά και επιστρατεύστε τη δεξιοτεχνία σας για να φτιάξετε τα προσκλητήρια!

Ποιος είπε ότι μια κομψή βάφτιση πρέπει να είναι και ακριβή; Ακολουθήστε τα tips μας για να συνδυάσετε το στιλ με την οικονομία.

Aπό τη Βάνα Αντωνοπούλου

Περιορίστε τους καλεσμένους

Οι εποχές είναι δύσκολες και επιβάλλουν στροφή στην ποιότητα και όχι στην… ποσότητα. Κάντε μια ρεαλιστική λίστα των ανθρώπων που θέλετε να μοιραστούν μαζί σας αυτή τη σημαντική ημέρα, «κόβοντας» τους απλούς γνωστούς και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Η βάφτιση του παιδιού σας είναι ένα γεγονός που πρέπει να γιορτάσετε με τους κοντινούς και αγαπημένους σας και όχι με πρόσωπα που έχετε ενδεχομένως δει μία φορά στη ζωή σας.

Αποφύγετε τις δεξιώσεις σε μεγάλες αίθουσες 

Εναλλακτικά παραθέστε ένα κοκτέιλ –αν υπάρχει η δυνατότητα– έξω από τον ναό προσφέροντας δροσιστικά παντς με βάση τα φρούτα και ελάχιστο έως καθόλου αλκοόλ –ιδιαίτερα αν η ώρα της βάφτισης είναι πρωινή. Διαφορετικά, οργανώστε ένα απλό τραπέζι για στενούς φίλους και συγγενείς στο σπίτι.

Προτιμήστε τις απλές μπομπονιέρες 

Είναι ένα σημαντικό κόστος που μπορεί να μειωθεί με έξυπνους και ευρηματικούς τρόπους. Αντικαταστήστε τις περίτεχνες, ενδεχομένως πανάκριβες μπομπονιέρες με χρωματιστά κουφέτα, ζελεδάκια ή γλυκάκια που θα προσφέρετε σε πολύχρωμες χάρτινες, κωνικές συσκευασίες.

Δείτε Επίσης
Χαλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Αποφύγετε την εντυπωσιακή διακόσμηση 

Δημιουργήστε κάτι οι ίδιοι με πολύχρωμα μπαλόνια ή με παστέλ φαναράκια, αν μάλιστα η βάφτιση λάβει χώρα απογευματινή ώρα. Σίγουρα οι συγγενείς και οι στενοί φίλοι θα χαρούν να σας βοηθήσουν στη διακόσμηση, αφού είναι μια ευκαιρία να εμπλακούν πιο ενεργά στη διαδικασία της βάφτισης.

Φτιάξτε οι ίδιοι τις προσκλήσεις 

Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος. Μια άλλη ιδέα στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε θα ήταν να στείλετε ηλεκτρονικές προσκλήσεις (υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο διαδίκτυο) και να περιορίσετε τις κανονικές για τις μεγάλες ηλικίες.

Διακοσμητικές ιδέες με… άρωμα κρίσης

  • Κάντε «μπουκέτα» από πολύχρωμα μπαλόνια, δέστε τα με μια φαρδιά ροζ ή μπλε κορδέλα και τοποθετήστε τα σε καίρια σημεία έξω από την εκκλησία. Στα σκαλιά του ναού τοποθετήστε γλάστρες με μικρές ελιές (μπορείτε να τις νοικιάσετε από φυτώριο) που θα έχετε τυλίξει με τούλι και απ’ όπου θα κρέμονται χάρτινες πολύχρωμες καρδιές (μπορείτε να τις κόψετε εύκολα και γρήγορα από χαρτόνι, να τις τρυπήσετε και να περάσετε λεπτή κορδέλα ή σύρμα).
  • Για καλοκαιρινό look: Προμηθευτείτε παστέλ ή λευκά φαναράκια και τοποθετήστε τα ένα ένα ή περισσότερα μαζί σε «στρατηγικά» σημεία έξω από την εκκλησία. Τοποθετήστε γύρω τους βότσαλα, τα οποία θα έχετε βάψει με λευκή μπογιά.
  • Επενδύστε σε μικρά μπουκέτα με ροζ ή γαλάζια λουλούδια (ροζ τριαντάφυλλα ή φρέζιες) και εντυπωσιακούς φιόγκους, που θα δώσετε να κρατούν οι καλεσμένοι δημιουργώντας ένα πολύχρωμο σκηνικό που θα μεταβάλλεται συνεχώς, ενώ παράλληλα διακοσμήστε απλά την κολυμπήθρα και τα τραπέζια με τις μπομπονιέρες. Παράλληλα, μπορείτε να δώσετε στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τη βάφτιση να κρατούν μικρά, πολύχρωμα μπαλόνια.
  • Κάντε μια βόλτα στην παραλία και προμηθευτείτε βότσαλα και χρυσή άμμο και δημιουργήστε μικρά διακοσμητικά σύνολα με κεράκια ή φαναράκια, άμμο και βότσαλα (μπορείτε να τα έχετε βάψει σε ροζ ή γαλάζιες αποχρώσεις ή ακόμη και να έχετε ζωγραφίσει επάνω τους το αρχικό γράμμα του νεοφώτιστου ή της νεοφώτιστης) που θα στολίσουν κομψά το τραπέζι με τα εδέσματα της βάφτισης.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.