Πώς να μην είστε αόρατες στη δουλειά σας

Πώς να μην είστε αόρατες στη δουλειά σας

Οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν τις προσπάθειές μας, ακόμα κι αν δουλεύουμε σκληρά συνεχώς. Εάν αυτό σας συμβαίνει, είναι στο χέρι σας να σας προσέξουν και να μείνετε στις σκέψεις τους, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε προς την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων. Διαβάστε τις κινήσεις που σας προτείνουμε, για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα!

Aπό τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Το να σας προσέχουν στη δουλειά απαιτεί ένα βαθμό ηγετικής ικανότητας σε συνδυασμό με «ευρυγώνια» όραση, ώστε να ενώνετε τις τελείες και να δημιουργήσετε το μάξιμουμ αντίκτυπο στον εργασιακό σας χώρο. Απαιτεί επίσης ομαδική δουλειά καθώς ενώνει, δυναμώνει και εμπνέει τους άλλους για τη βελτίωση ενός υγιέστερου όλου.

Το να είναι συμπαθής ένας εργαζόμενος από τους συνεργάτες του και τους προϊστάμενούς του, είναι συνήθως μια αρκετά ευοίωνη ένδειξη για τη μελλοντική του επιτυχία. Η μεγαλύτερη όμως τροχοπέδη στη συμπάθεια είναι η απάθεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, απλά και μόνο με το να νοιαστείτε για αυτούς.

Αν διαλέγετε πάντα τον ασφαλή δρόμο, θα δυσκολέψει πολύ να σας παρατηρήσουν. Εάν φιλοδοξείτε να αναπτύξετε μια καριέρα στο ηγετικό κομμάτι, είναι επιτακτική ανάγκη να δοκιμάζετε διαρκώς τις ιδέες και τα ιδανικά σας. Πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε με ποιον τρόπο τα ταλέντα σας ταιριάζουν στην επιχείρηση και τη θέση, την οποία κατέχετε.

Να λοιπόν οι βασικότεροι τρόποι με τους οποίους θα εξασφαλίσετε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ότι δεν θα περάσετε απαρατήρητοι!

Πάρτε πρωτοβουλία: Αναλάβετε κάτι που πρέπει να γίνει αλλά κανείς δεν θέλει ή δεν σκέφτηκε να το κάνει. Από έναν πάκο χαρτιά στο γραφείο του αφεντικού που έχουν μείνει εκεί μία βδομάδα και πρέπει να τα ταξινομήσει έως και το να ποτίσετε τα φυτά του γραφείου που κανείς άλλος δεν μπήκε στον κόπο.

Δημιουργήστε σχέσεις και κρατήστε επαφή με τους πάντες: Και όταν λέω τους πάντες εννοώ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Από έναν συνάδελφο που αποχώρησε από τη δική σας εταιρεία για μια άλλη, μέχρι και τον επιστάτη του κτηρίου όπου δουλεύετε. Οι άνθρωποι που κατορθώνουν μεγάλα πράγματα είναι άνθρωποι που ξέρουν πολύ κόσμο σε διάφορα εργασιακά πόστα. Άνθρωποι = Ευκαιρίες.

Συμμετέχετε στις έξω-επαγγελματικές δραστηριότητες: Γίνεται ένα πάρτι της εταιρείας την Παρασκευή το βράδυ; Σχεδιάζεται στο γραφείο μια έκπληξη για τον συνάδελφο που συνταξιοδοτείται; Πρέπει να συμμετέχετε οπωσδήποτε! Μην ξεφύγετε όμως πολύ από το εργασιακό σας προφίλ και το παρακάνετε με τα κοκτέιλ, γιατί κανείς δεν θέλει έναν εργαζόμενο στην επιχείρησή του για τον οποίο δεν έχει καλή άποψη.

Δείτε Επίσης
Πότε αποφασίσαμε ότι η ασχήμια είναι πρόοδος;

Να είστε ομαδικός παίκτης: Κάποιες φορές είστε ο σταρ της βραδιάς, άλλες βρίσκεστε κάπου μέσα στη χορωδία. Να είστε ενήμεροι για τις ανάγκες των συναδέλφων σας και όποτε έχετε τη δυνατότητα, να προσφέρεστε να τους αποφορτίσετε όσο μπορείτε, ώστε να καταχωρηθείτε σαν ομαδικός τύπος. Φυσικά δεν πρέπει να γίνετε μάρτυρας αυτοθυσίας και να μένετε μέχρι αργά το βράδυ για να κάνετε τη δουλειά κάποιου άλλου, ωστόσο το να βοηθάτε τους συνεργάτες σας όταν το χρειάζονται και χωρίς προσωπικό όφελος, σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Κάντε τη δουλειά σας να μιλήσει για σας: Ένας εργαζόμενος που αποδίδει τα μέγιστα και η δουλειά του είναι υποδειγματική, ακόμα κι αν είναι σιωπηλός και εσωστρεφής, σίγουρα θα αποτελέσει θέμα στους εργαζόμενους σε ανώτερες εργασιακά βαθμίδες. Να κάνετε πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά που αναφέρονται στον τίτλο της δουλειάς σας.

Επιδιώξτε τις εποικοδομητικές συγκρούσεις: Πολλές φορές μια συγκεκριμένη πολιτική διατηρείται σε έναν χώρο εργασίας και γίνεται υπερβολικά «αυτάρεσκη», ειδικά όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι πετυχημένη. Είναι υγιές το να προκαλείτε τους παλιούς τρόπους με τους οποίους γίνονταν κάποια πράγματα –με την πρόθεση να γίνουν τα πράγματα καλύτερα, να δημιουργήσετε νέους τρόπους παραγωγής επιτυχημένων αποτελεσμάτων και να βελτιώσετε την επίδοση όλων. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε. Οι προϊστάμενοί σας είναι πολλά περισσότερα χρόνια από σας στη δουλειά και σίγουρα η εμπειρία τους είναι αρκετά μεγαλύτερη. Μην ξεπερνάτε τα όριά σας!

Να είστε ο εαυτός σας: Αυτός είναι ο σημαντικότερος τρόπος να σας προσέξουν αμέσως αλλά ταυτόχρονα κι αυτός που οι άνθρωποι μάλλον δεν έχουν καταλάβει αρκετά. Όταν μπορείτε να είστε αυθεντικά ο εαυτός σας, μπορείτε και να φέρνετε στη δουλειά καθημερινά ολόκληρο το φάσμα των δυνατοτήτων σας. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι. Χρειάζεται να είστε συνέχεια πάρα πολύ καλοί. Βρείτε τον ρυθμό σας, παρατηρήστε, μάθετε, φέρτε αποτελέσματα και βεβαιωθείτε ότι είστε χρήσιμοι. Θα λάμψετε και θα σας προσέξουν από την πρώτη στιγμή.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.