Hermes Classic: Η Constance της καρδιάς μας

Hermes Classic: Η Constance της καρδιάς μας
Hermes Classic: Η Constance της καρδιάς μας
Η Τζάκι Κένεντι την ερωτεύεται και δεν διστάζει να φωτογραφηθεί πολλές φορές κρατώντας την σε καθημερινές της εμφανίσεις
Ήταν το 1969, όταν η σχεδιάστρια του οίκου Catherine Chaillet δίνει το όνομα της νεογέννητης κόρης της στη δημιουργία της που μόλις βγαίνει στην αγορά
Οι επίκαιρες εκδοχές της κυκλοφορούν σε λαμπερά, εντυπωσιακά χρώματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα +5
Προβολή Φωτογραφιών
Hermes Classic: Η Constance της καρδιάς μας

Ανάμεσα στα κλασικά μοντέλα Kelly και Birkin της πολυτελούς συλλογής Hermes που θεωρούνται περισσότερο επενδυτικά εργαλεία παρά αξεσουάρ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο τσάντας που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ενδιαφέρουσα ιστορία γαλλικής φινέτσας που είχε να διηγηθεί.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Η Hermes Constance σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και κέρδισε σταδιακά μια θέση στην καρδιά των φανατικών του οίκου. Το όνομά της δεν παραπέμπει σε σταρ της εποχής όπως υπήρξαν οι μούσες Grace Kelly και αργότερα η Jane Birkin αλλά σε μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Ήταν το 1969, όταν η σχεδιάστρια του οίκου Catherine Chaillet δίνει το όνομα της νεογέννητης κόρης της στη δημιουργία της που μόλις βγαίνει στην αγορά.

Την ίδια ημέρα που η τσάντα είναι έτοιμη να φύγει από το εργοστάσιο παραγωγής και να στολίσει τις βιτρίνες, η Catherine αποκτάει το πέμπτο της παιδί, την κόρη της Constance. Η τσάντα αποκτά αμέσως ταυτότητα!

Ίσως αυτή η αύρα αγάπης που αγκαλιάζει την τσάντα ώμου Constance τη μετατρέπει μέσα στις δεκαετίες σε μία από τις πιο αγαπημένες για τις φανατικές του οίκου Hermes.

Η Τζάκι Κένεντι την ερωτεύεται και δεν διστάζει να φωτογραφηθεί πολλές φορές κρατώντας την σε καθημερινές της εμφανίσεις.

Απλή, γοητευτική, από φίνο δέρμα κρεμιέται από τον ώμο με ένα μακρύ δερμάτινο λουράκι συνοψίζοντας την αίσθηση ελευθερίας και τον αέρα γαλλικής κομψότητας που ανατέλλει τη δεκαετία του ’60.

Λιτή, κομψή αλλά και δροσερή ταυτόχρονα, διαθέτει στο κούμπωμά της ένα μοναδικό στολίδι. Το μεταλλικό αρχικό «Η», το αρχικό του οίκου που δίνει το στίγμα του κύρους, είτε επιλέξει κάποιος τη χρυσή, την ασημένια ή την απόχρωση του παλλαδίου.

Οι πιο νέες πελάτισσες ενθουσιάζονται με την εκδοχή του «Η» από σμάλτο που δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον χρώμα στην τσάντα τους.

Δείτε Επίσης
Οι παλαιότερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο και γιατί εξακολουθούν να ακμάζουν

Το σχήμα της είναι τετραγωνισμένο, ενώ το 2010 η τσάντα ανανεώνεται και η εκδοχή Elan αποκτά παραλληλόγραμμη γραμμή.

Οι δεκαετίες περνούν αλλά ο αέρας της Constance παραμένει επίκαιρος. Χειροποίητη, υπέροχη, νεανική, ή για την ακρίβεια μια επιλογή χωρίς ηλικία, κρατιέται από το πρωί ως το βράδυ σπάζοντας τα όρια της μόδας, γίνεται απλά διαχρονική.

Κατασκευασμένη από το υψηλής ποιότητας δέρμα Box έχει παρουσιαστεί και σε πιο πολυτελείς εκδοχές σε δέρμα κροκόδειλου ή αλιγάτορα και διατίθεται σε τέσσερα μεγέθη. Η Micro, η Mini, η εκδοχή των 24εκ και η Elan ολοκληρώνουν το μύθο της.

Αρχικά, η διάστασή της ήταν 23εκ αλλά η εξέλιξή της και κυρίως η ευκολία προσαρμογής σε κάθε στιλ ενέπνευσαν τον οίκο να την παρουσιάσει σε διαφορετικά μεγέθη και πραγματικά κέρδισε το στοίχημα.

Η κάθε τσάντα Constance απαιτεί 14 ώρες για να παραχθεί από τον ίδιο άνθρωπο και διατίθεται σε σκούρες αποχρώσεις (μαύρο, μπλε, μοβ) για πιο επίσημες εμφανίσεις, ουδέτερες (καφέ και σοκολατί) για πρωινό look αλλά και σε έντονα χρώματα (ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο) ως ξεχωριστή πρόταση μόδας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.