«Ελευθερία»: Ένα μοναδικό μαντίλι Hermès για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

«Ελευθερία»: Ένα μοναδικό μαντίλι Hermès για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Ο οίκος Hermès γιορτάζει την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με την «Ελευθερία», ένα μεταξωτό μαντίλι σχεδιασμένο από τον Ηλία Καφούρο, με μοναδικούς χρωματισμούς σε περιορισμένη έκδοση. Επιπλέον, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

Από την Μαρία Καλοπούλου

Αυτό το αποκλειστικά αφιερωμένο μαντίλι, είναι ένα χαρμόσυνο αντικείμενο, δομημένο πάνω στην ελληνική λέξη «Ελευθερία». Ο σχεδιασμός του, που παραπέμπει σε σημαία, τοποθετεί τα γράμματα της λέξης μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Σπίτια σκαρφαλωμένα σε βουνοπλαγιές, καμπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν μέσα σε καταπράσινα τοπία.

Στο κέντρο, το γράμμα «θήτα» δεσπόζει πάνω από μια λίμνη και παίρνει τη μορφή ενός γαλάζιου ματιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη.

Εδώ, συμβολίζει τον τρόπο που οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν ασπαστεί την πολιτιστική, την κοινωνική και την ανθρωπιστική κληρονομιά, με το βλέμμα τους σταθερά στραμμένο προς το μέλλον.

Αυτό το ιδιαίτερο μαντίλι ξεχωρίζει για τα μοναδικά του στοιχεία, αφού συνδυάζει ένα εξαίρετο σχέδιο με μοναδικούς χρωματισμούς.

Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι ο σχεδιασμός λειτουργεί ως στοχασμός γύρω από την έννοια της ελευθερίας, την οποία συχνά θεωρούμε δεδομένη, καθώς και την πραγματική ουσία της ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Από τότε που δημιουργήθηκε το μεταξωτό μαντίλι της Hermès το 1937, η δημιουργία και η εξαιρετική τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των συλλογών της από μετάξι.

Δείτε Επίσης
Ένα μοναδικό, χειροποίητο δώρο!

«Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι», δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès.

Ο οίκος Hermès γιορτάζει την παράδοση της στην αφήγηση ιστοριών και συνεργάζεται με καλλιτέχνες που επινοούν εικονογραφήσεις και τις ερμηνεύουν με τη γλώσσα του μεταξιού, εμπλουτίζοντας συνεχώς το αφηγηματικό σύμπαν του.

Το μαντίλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

Πιστός στις δεσμεύσεις και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευημερίας ο Οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

Boutique Hermès: Σταδίου 4 και Βουκουρεστίου 1, Αθήνα, τηλ.: 210-323-3715

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.