Τι ρόλο παίζει η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν σας;

Τι ρόλο παίζει η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν σας;

Ξέρετε, εκείνη η μικρή ορθογώνια θήκη  στο denim  σας, ακριβώς πάνω από την μπροστινή τσέπη του παντελονιού με το περίεργο μέγεθος, περίπου τρία δάχτυλα στο φάρδος και πολύ ρηχή; Έχετε αναρωτηθεί γιατί βρίσκεται εκεί; Κι αν, όχι, σίγουρα, σας βάλαμε σε σκέψη… τώρα!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μήπως είναι για λίγα νομίσματα ή κλειδιά; Για να βάλουμε δυο-τρεις καραμελίτσες; Ή ένα μικρό σνακ… έκτακτης ανάγκης; Ή για να βάλετε κανένα μικρό σημείωμα; Όλες φαίνονται λογικές απαντήσεις, αλλά όλες είναι λανθασμένες. Και μην ετοιμαστείτε να απαντήσετε ότι είναι απλώς ένα τρικ που κάνει πιο ενδιαφέρον ή πιο μοδάτο το τζιν παντελόνι. Η τσεπούλα αυτή δημιουργήθηκε για έναν σκοπό.

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Είναι μια τσέπη για ρολόι. Γυρνώντας πίσω στη δεκαετία του 1800, όπου και πρωτοφτιάχτηκαν τα τζιν, οι καουμπόηδες που τα φορούσαν, είχαν ρολόγια με αλυσίδες που τις περνούσαν από τη μέση τους. Για να τα προφυλάξουν από το να σπάσουν, ο Levi (των διάσημων Levi’s jeans) εισήγαγε αυτή τη μικρή τσέπη, όπου μπορούσαν να τοποθετούν το ρολόι τους.

Δείτε Επίσης
Οι 6 κορυφαίες τάσεις που πρέπει να φοράτε την άνοιξη του 2023, σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας

Η Levi’s επιβεβαιώνει ότι αυτό το μικρό κομμάτι denim προορίζεται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Στην ιστοσελίδα της, μάλιστα, παραθέτει και μερικά από τα άλλα ονόματα που έχουν αποδοθεί σε αυτό το τσεπάκι κατά τη διάρκεια των ετών: «κρυφή τσέπη», «τσέπη για προφυλακτικά», «τσέπη νομισμάτων», «τσέπη για σπίρτα», τσέπη «εισιτηρίων»… Δηλαδή, ό,τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι για να την χρησιμοποιήσουν μετά τον αρχικό λόγο της δημιουργίας της!

Άντε, το λύσαμε κι αυτό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.