Sex & The City και Fendi Βaguette σε ολική επαναφορά!

Sex & The City και Fendi Βaguette σε ολική επαναφορά!

Η αγαπημένη τσάντα της Κάρι -και πλέον εμβληματική- η Fendi Βaguette επιστρέφει 15 χρόνια μετά, στο reboot του Sex & The City. Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τσάντες στον κόσμο της μόδας επανέρχεται στην επικαιρότητα, αν υποθέσουμε ότι έφυγε ποτέ!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πριν λίγες ημέρες, η Sarah Jessica Parker εντοπίστηκε να γυρίζει μια σκηνή από τη συνέχεια του Sex and the City, στη Νέα Υόρκη, κρατώντας μια τσάντα Fendi Baguette από μοβ παγιέτες με το διπλό F του οίκου και η συζήτηση πήρε… φωτιά.

Οι ενδυματολόγοι της νέας σειράς, η Molly Rogers και ο Danny Santiago (που αντικατέστησαν την Patricia Field), συνδύασαν την τσάντα με ένα πολύχρωμο φόρεμα, ζακέτα σε ιβουάρ απόχρωση και πολλά κολιέ. Έτσι, μαζί με την επαναφορά της Carrie Bradshaw, επανέρχεται και η διάσημη τσάντα.

Η θρυλική… Κάρι με την εμβληματική τσάντα Fendi
Η θρυλική… Κάρι με την εμβληματική τσάντα Fendi

Μία μικρή-μεγάλη ιστορία

Η τσάντα Baguete σχεδιάστηκε το 1997 από την Silvia Venturini Fendi, σπάζοντας τις τάσεις μίας εποχής κατά την οποία είχαν επιβληθεί οι κανόνες  του μινιμαλισμού από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Στην αρχή θεωρήθηκε άβολη, λόγω μεγέθους και μάλλον «πλουμιστή» αλλά σε πολύ λίγο εξελίχθηκε σε αντικείμενο λατρείας. Αγαπήθηκε από τις λάτρεις της μόδας, τις διάσημες και αποτέλεσε την τσάντα-υπογραφή του διάσημου ιταλικού οίκου Fendi.

Από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2021 της Fendi Baguette
Από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2021 της Fendi Baguette

Το όνομα «Baguette», που της αποδόθηκε, προέρχεται από την παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα, την οποία συνήθως οι Γαλλίδες κρατούν κάτω από τον βραχίονα. Και η αλήθεια είναι ότι πουλήθηκε σαν «ζεστό ψωμάκι», αφού κατάφερε να γίνει μία από τις πρώτες It bags του κόσμου.

Από την κυκλοφορία της το 1997, η Fendi έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο εκδόσεις του στιλ, οδηγώντας τους Financial Times να την ονομάσουν «την πρώτη It τσάντα»,  ενώ βρήκε μία θέση  στο Victoria and Albert Museum της Αγγλίας, στην έκθεση “Bags: Inside Out” τον Δεκέμβριο του 2020.

Δείτε Επίσης
Μείνετε στο διαμέρισμα της… Carrie στη Νέα Υόρκη με 23$ τη βραδιά!

Από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2021 της Fendi Baguette σε λευκό και μαύρο λουστρίνι αλλά και από ψάθα με δέρμα
Από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2021 της Fendi Baguette σε λευκό και μαύρο λουστρίνι αλλά και από ψάθα με δέρμα

Η Sarah Jessica Parker και η Baguette

Ο οίκος γιόρτασε την επανακυκλοφορία της τσάντας το 2019 με τη Sarah Jessica Parker στη διαφημιστική καμπάνια, αναγνωρίζοντας την επιρροή της. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, η τσάντα του ιταλικού οίκου έχει γίνει ένα must have κομμάτι με τα resale sites στο διαδίκτυο να βλέπουν μια άνοδο στις πωλήσεις και τις αναζητήσεις.

Σε όλο το Sex And The City, η Baguette ήταν βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας της Κάρι. Κι έτσι, πέρασαν περισσότερα από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε την Carrie Bradshaw και την τσάντα της Fendi Baguette στην τηλεόραση.

Όμως, η επερχόμενη κυκλοφορία του Sex And The City’s reboot, με τίτλο… And Just Like That, σημαίνει ότι επιστρέφουν… μαζί!

Σκηνή από τα γυρίσματα του νέου Sex And The City
Σκηνή από τα γυρίσματα του νέου Sex And The City

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.