Το νέο κατάστημα Chanel γίνεται ήδη… μύθος!

Το νέο κατάστημα Chanel γίνεται ήδη… μύθος!
Το νέο κατάστημα Chanel γίνεται ήδη… μύθος!
Στο ισόγειο μας υποδέχονται τα παπούτσια αλλά και άλλα δερμάτινα είδη
Μάρμαρα, στούκο, ξανθά πατώματα, χρυσαφί πινελιές, υπέροχα κιγκλιδώματα, το τελικό αποτέλεσμα είναι καθαρό αλλά ταυτόχρονα πολυτελές
Οι χώροι λούζονται στο φυσικό φως, ενώ η λάμψη τονίζεται από τη χρήση του λευκού και τριών αποχρώσεων του μπεζ σε συνδυασμό με το μαύρο, το χρυσό και τις μεταλλικές νότες +6
Προβολή Φωτογραφιών
Το νέο κατάστημα Chanel γίνεται ήδη… μύθος!

Η διεύθυνση της μπουτίκ Chanel στη οδό Cambon στο Παρίσι είναι ένας διάσημος… προορισμός για τις λάτρεις του οίκου αλλά και της μόδας γενικά. Από το νούμερο 31 στο νούμερο 19 είναι μόνο μερικά βήματα, και η νέα διεύθυνση βρίσκεται ακριβώς εκεί! Ας πάμε μία βόλτα στο όνειρο!

από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο οίκος Chanel ανακαίνισε τρία ιστορικά κτίρια για να δημιουργήσει έναν χώρο 1.000 τ.μ. αφιερωμένο στο «σύμπαν» της κομψότητας. Οι συλλογές πρετ-α-πορτέ, τα αξεσουάρ, τα ρολόγια και τα κοσμήματα, τα αρώματα και τα καλλυντικά βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα σε αυτόν τον εντυπωσιακό χώρο.

Από το παλιό στο νέο

Η «ναυαρχίδα» του οίκου στο νούμερο 31 της Rue Cambon ήταν επιλογή της ίδιας της Gabrielle Chanel, η οποία απέκτησε το οίκημα του 18ου αιώνα το μακρινό 1918. Το μετέτρεψε τότε σύμφωνα με τη δική της αισθητική που διακρινόταν για τη μοντερνικότητα και την αβάν γκαρντ άποψή της: Από τις αρ ντεκό επεμβάσεις, στα σαλόνια της Υψηλής Ραπτικής και από εκεί στο ατελιέ αλλά και στο δικό της διαμέρισμα που στεγάζονταν όλα στο τετραώροφο αυτό κτίριο.

Η ίδια μάλιστα η Coco είχε πει το 1935: «Όταν έρχονται οι πελάτες μου εδώ είναι σαν να εισέρχονται σε ένα μαγικό τόπο. Αισθάνονται μία ικανοποίηση που τους προκαλεί απόλαυση. Είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι που ενσωματώνονται στον δικό μας μύθο… Και ο μύθος είναι η συμπύκνωση της φήμης»!

Σήμερα, λοιπόν, και έναν αιώνα μετά, το νέο απόκτημα του οίκου Chanel συμπληρώνει την πλούσια ιστορία και την αρχιτεκτονική του κληρονομιά. Μετά από περίπου τρία χρόνια εργασιών το βασικό κτίριο του 18ου αιώνα συνενώθηκε με ένα πρώην μοναστήρι του 17ου αιώνα και με ένα ακόμη τρίτο κτίριο που ολοκληρώνονται με μία εσωτερική αυλή.

Για να ενοποιηθούν τεχνικά, αρχιτεκτονικά και εν τέλει αισθητικά τα τρία κτίρια υπέστησαν πολλές παρεμβάσεις που όμως ακολούθησαν με σεβασμό την ιστορία των κτιρίων.

Για τον υπεύθυνο αρχιτέκτονα Peter Marino ήταν ζωτικής σημασίας να διατηρήσει την παρισινή αρχιτεκτονική. Το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να διηγείται μία ενιαία ιστορία: της πόλης του Παρισιού και του οίκου Chanel!

Μία μικρή περιήγηση στους συναρπαστικούς χώρους

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, οι προσόψεις αποτίνουν φόρο τιμής στην παριζιάνικη αρχιτεκτονική, ενώ στο εσωτερικό, από τα ξύλινα δάπεδα και τα σιδερένια κιγκλιδώματα φτιαγμένα από εξαιρετικούς τεχνίτες μέχρι τις κεντημένες κουρτίνες από τον διάσημο οίκο Lesage, όλα αποπνέουν το γαλλικό και το παρισινό στιλ του χώρου.

Από το ισόγειο μέχρι τον τέταρτο όροφο όλοι οι χώροι λούζονται στο φυσικό φως, ενώ η λάμψη τονίζεται από τη χρήση του λευκού και τριών αποχρώσεων του μπεζ σε συνδυασμό με το μαύρο, το χρυσό και τις μεταλλικές νότες.

Δείτε Επίσης
Go fur free! Οκτώ λόγοι για να αντικαταστήσουμε την αληθινή γούνα με συνθετική!

Μάρμαρα, στούκο, ξανθά πατώματα, χρυσαφί πινελιές, υφάσματα σε μεταλλικούς τόνους, ιδιαίτερα χαλιά, το τελικό αποτέλεσμα είναι καθαρό αλλά ταυτόχρονα πολυτελές.

Στο ισόγειο μας «υποδέχονται» οι συλλογές παπουτσιών, δερμάτινων ειδών και κάθε είδους αξεσουάρ. Ενώ από τη δεύτερη είσοδο, βρισκόμαστε στους χώρους που είναι αφιερωμένοι στην ομορφιά, όπου σε ένα ντεκόρ με ιδιαίτερο στιλ παρουσιάζονται τα αρώματα, τα καλλυντικά και το μακιγιάζ.

Στον πρώτο όροφο συναντάμε τις τσάντες, αλλά και δερμάτινα αξεσουάρ και κοσμήματα. Οι λευκές και γκρι πολυθρόνες και οι καρέκλες ντυμένες από τουίντ ύφασμα μας προσκαλούν να περάσουμε χρόνο χαζεύοντας και δοκιμάζοντας τα κοσμήματα και τα άλλα αξεσουάρ… ένα μεταξωτό μαντίλι ή ένα ζευγάρι γυαλιά με την ησυχία μας.

Οι τρεις επόμενοι όροφοι είναι αφιερωμένοι στα ρούχα. Όλες οι συλλογές μοιάζουν σαν να «συνομιλούν» σε χώρους με χαλαρή διάθεση. Ο δεύτερος μάλιστα όροφος έχει διακοσμηθεί με έμπνευση από το στιλ του διαμερίσματος της Chanel. Εδώ υπάρχουν οι πρετ-α-πορτέ κολεξιόν η Métiers d’art, αλλά και η Coco Neige (δηλ. η ειδική συλλογή για τα χιόνια) και η Coco Beach (για την παραλία). Ο τρίτος και τέταρτος όροφος είναι οι χώροι υποδοχής.

Η αγάπη για την Τέχνη

Η Coco Chanel αγαπούσε πολύ την Τέχνη και περιστοιχιζόταν από διάσημους καλλιτέχνες της εποχής αλλά και από πολλά έργα τέχνης. Σε αυτό το πνεύμα, και το νέο κατάστημα από την είσοδο μέχρι τον τελευταίο όροφο διακοσμείται από 28 έργα 20 διαφορετικών καλλιτεχνών. Από κολάζ και πίνακες μέχρι γλυπτά ή βάζα από μουράνο η τέχνη είναι πανταχού παρούσα!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.