Vans x Van Gogh: Φορέστε την Τέχνη!

Vans x Van Gogh: Φορέστε την Τέχνη!
Vans x Van Gogh: Φορέστε την Τέχνη!
Τα «Ηλιοτρόπια» κοσμούν τα υπέροχα skeakers
Ένας από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο τόσο στα αθλητικά παπούτσια όσο και στο λευκό hoodie
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι όλα τα παπούτσια της συλλογής έχουν κατασκευαστεί με τρόπο που μιμείται τον μοναδικό τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Βαν Γκογκ στην τεχνοτροπία του +3
Προβολή Φωτογραφιών
Vans x Van Gogh: Φορέστε την Τέχνη!

Το εκπληκτικό Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ μόλις ξεκίνησε μία ιδιαίτερη συνεργασία με την εταιρεία Vans, δημιουργώντας μία συλλεκτική συλλογή με ένδυση και υπόδηση υψηλής ποιότητας, στην οποία αποτυπώνονται τα μοναδικά έργα του διάσημου ζωγράφου.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Η συλλογή του (αγαπημένου μου μουσείου στο Άμστερνταμ) είναι κυριολεκτικά εξαιρετική, τόσο ως ιδέα όσο και ως σύλληψη. Οι υπεύθυνοι του μουσείου Van Gogh «κατεβάζουν» από τους τοίχους τα διάσημα έργα ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους ζωγράφους στον κόσμο και τα κάνουν street moda, αναθέτοντας στην εταιρεία Vans (που είναι γνωστή για τα αθλητικά παπούτσια της και όχι μόνο) να δημιουργήσει τη συλλογή.

Η  κληρονομιά των έργων του Ολλανδού ζωγράφου βγαίνει εκτός μουσείου, προκειμένου να την απολαύσει ένα μεγαλύτερο κοινό με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Αθλητικά παπούτσια, τσάντες ώμου, καπέλα μπέιζμπολ αλλά και T-shirt ή hoodies αποτυπώνουν διάσημους πίνακες στον κόσμο, όπως τα «Ηλιοτρόπια» ή το περίφημο «Κρανίο».

Κάθε κομμάτι της συλλογής «Vans x Van Gogh» περιλαμβάνει ένα ειδικό ταμπελάκι που περιγράφει ιστορικά γεγονότα πίσω από το επιλεγμένο έργο του φημισμένου ζωγράφου.

Κάθε μοντέλο από τη συλλογή υποδημάτων του «Vans x Van Gogh Museum» είναι διαθέσιμο σε πέντε σχέδια, εμπνευσμένα από αριστουργήματα του Βαν Γκογκ.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι όλα τα παπούτσια της συλλογής έχουν κατασκευαστεί με τρόπο που μιμείται τον μοναδικό τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Βαν Γκογκ στην τεχνοτροπία του.

Η διάσημη εταιρεία παπουτσιών και ένδυσης που έχει την καταγωγή της από την Ολλανδία, συνεργάστηκε στενά με το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ, προκειμένου να επιλέξει διάφορα έργα του Βαν Γκογκ που να ταιριάζουν στο δημιουργικό ύφος και τη σχεδιαστική γραμμή των Vans, αλλά και προσωπικές στιγμές από το ιστορικό του καλλιτέχνη.

Τα «Ηλιοτρόπια»

Τα «Ηλιοτροπία» είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Βαν Γκογκ. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε πέντε μεγάλους πίνακες που απεικονίζουν ηλίανθους σε ένα βάζο χρησιμοποιώντας τρεις αποχρώσεις του κίτρινου. Με το έργο αυτό, απέδειξε την ικανότητά του να δημιουργεί μια εικόνα με ποικίλους βαθμούς χρώματος και υφής, ενώ χρησιμοποιούσε μονόχρωμους τόνους.

Το «Κρανίο»

Όταν ο Βαν Γκογκ άρχισε να μελετάει την τέχνη, επικέντρωσε την προσοχή του γύρω από τη θεωρία των χρωμάτων μέσω μιας σειράς σκελετών που αιχμαλωτίζουν τη σκιά και το φως σε μια ασεβή και σκοτεινή έκφραση.

Αυτές οι μελέτες αναπαριστώνται τώρα στο πάνω μέρος του παπουτσιού Classic Slip-On, σε κοντομάνικα μπλουζάκια, σε φούτερ και σε καπέλα της συλλογής.

«Άνθη Αμυγδαλιάς»

Ένα άλλο έργο του ζωγράφου που αποτυπώνεται στα προϊόντα της Vans είναι το «Άνθη Αμυγδαλιάς». Το έργο συμβολίζει τη νέα ζωή και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της γαλήνης.

Προκειμένου να αποτυπώσουν τα χρώματα του καλλιτέχνη ως έχουν, οι σχεδιαστές της Vans τύπωσαν ψηφιακά τον πίνακα του Βαν Γκογκ πάνω σε ένα σατέν υλικό και έπειτα το αποτύπωσαν πάνω σε καπέλα και σακίδια.

Δείτε Επίσης
Vans and The Simpsons sneakers: Μία χαριτωμένη συνεργασία

«Αυτοπροσωπογραφία»

Ένας ακόμη πίνακας που επιλέχτηκε, είναι η αυτοπροσωπογραφία του φημισμένου ζωγράφου, ο οποίος αποτυπώνει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας λαμπερά και καθαρά χρώματα με μία νέα για την εποχή τεχνική που συνδυάζει τα χρώματα ώστε να δημιουργήσει βάθος και ένταση.

Το ίδιο κατάφερε να επιτύχει και η Vans στα παπούτσια της και στο T-shirt της.

Και δύο ακόμη…

Αποτυπώνονται επίσης σαν ωδή στην ευφυία του καλλιτέχνη ο πίνακας «Παλιός αμπελώνας με αγρότισσα», ένας από τους τελευταίους πίνακες του Βαν Γκογκ που ζωγράφισε κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του στην Αuvers.

Σε παπούτσια επίσης αποτυπώνεται και μία από τις 700 επιστολές που έστειλε ο Βίνσεντ στον αδελφό του Τεό.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη από τις 3 Αυγούστου 2018 και ενδεικτικά οι τιμή για τα sneakers είναι 65 ευρώ. 

Θα τα βρείτε: vans.com/vangogh και vangoghmuseumshop.com, στα καταστήματα Vans καθώς και στο Πωλητήριο του μουσείου στο Άμστερνταμ

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.