Ψώνια για άνεση στη ζέστη!

Ψώνια για άνεση στη ζέστη!

Εκπτώσεις έχουμε, οι τελευταίοι εξ ημών αναχωρούν για κάποια εξοχή, μερικά, έστω και λιγοστά, ψώνια θα τα κάνουμε. Σας δίνουμε δύο συμβουλές που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες!

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αγοράστε τα καλοκαιρινά σας παπούτσια μισό ή ακόμη και ένα νούμερο μεγαλύτερα

Μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο, αλλά το καλοκαίρι λόγω της ζέστης και της υγρασίας τα πόδια μας πρήζονται. Γι’ αυτό αγοράστε τα καλοκαιρινά παπούτσια λίγο μεγαλύτερα από τα χειμωνιάτικα.

Τα φυσικά υλικά, όπως το ύφασμα, το δέρμα και το σουέντ είναι πιο ελαστικά, οπότε πάρτε τα μισό νούμερο μεγαλύτερα. Τα πλαστικά ή το ψεύτικο δέρμα μπορεί να είναι φθηνότερα αλλά δεν παίρνουν καθόλου τη φόρμα του ποδιού, προτιμήστε ένα νούμερο μεγαλύτερα.

Τι να προτιμήσουμε για τα υφάσματα των καλοκαιρινών μας ρούχων;

Προτιμήστε τις φυσικές ίνες

Τα συνθετικά υφάσματα δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, άρα μας κάνουν να ζεσταινόμαστε και να ιδρώνουμε περισσότερο, εκτός ότι «κολλάνε» επάνω μας και μας δημιουργούν δυσφορία.

Δείτε Επίσης
Παπούτσια: Βρείτε το σωστό νούμερο!

Ειδικά το καλοκαίρι, στραφείτε προς το φυσικό βαμβάκι –που είναι και το καλύτερο- αλλά και το λινό, το οποίο μπορεί να είναι λίγο πιο κρουστό, αλλά παρόλα αυτά είναι το ύφασμα που αναπνέει καλύτερα.

Παρά τη διαδεδομένη ιδέα ότι το μετάξι δεν είναι καλή επιλογή για το καλοκαίρι, πρόκειται για ένα πολύ δροσερό και ανάλαφρο φυσικό υλικό. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι χρειάζεται συχνό πλύσιμο. Εξίσου σούπερ και το πιο λεπτό ντένιμ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.