Τέσσερις αφρικανικές τάσεις της μόδας που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι

Τέσσερις αφρικανικές τάσεις της μόδας που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι

Το αφρικανικό στιλ είχε και έχει μία πολύ μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια μόδα, με τα μοναδικά μοτίβα και τους ζωντανούς χρωματικούς συνδυασμούς που «ζωντανεύουν» και στις τρέχουσες τάσεις της μόδας για το φετινό καλοκαίρι. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να υιοθετήσετε κι εσείς ένα στιλ με έμπνευση από την Αφρική;  Ας δούμε τις πέντε κορυφαίες τάσεις της μόδας στην Αφρική που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα ποικίλα, πολύχρωμα, «υπνωτικά» μοτίβα και σχέδια, εμπνέονται από τη μοναδική και όμορφη κουλτούρα της τεράστιας ηπείρου γεμάτη από δημιουργικά χαρακτηριστικά. Η αφρικανική μόδα, όπως κάθε μόδα, αλλάζει χρόνο με τον χρόνο και εποχή με την εποχή, ενώ παραμένει πιστή στις ρίζες της. Δείτε ποιες τάσεις αγγίζουν τη μεγάλη Μαύρη ήπειρο!

Ξεπλυμένα ή tie dye

Ως αποτέλεσμα της τεράστιας ανόδου του tie dye ήδη από το καλοκαίρι του 2020, κάθε σχεδιαστής προσπαθεί να βρει νέες και πρωτότυπες μεθόδους για να χρησιμοποιήσει αυτό το χαλαρό μοτίβο, ιδανικό για το καλοκαίρι.

Εκτός από τα ρούχα (φορέματα, φούστες και μπλούζες), πολλοί σχεδιαστές έχουν ενσωματώσει τη ζωηρή τάση tie-dye σε σετ μπικίνι και ολόσωμα μαγιό για την εποχή, δημιουργώντας εντυπωσιακά κομμάτια που μερικές φορές συνδυάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές βαφής με το σύγχρονο ράψιμο και την ευαισθησία. Τα μπλε, τα μοβ και τα πορτοκαλί κυριαρχούν!

Υπερμεγέθη βολάν

Η χρήση των βολάν ως στοιχείο της μόδας έρχεται και… φεύγει. Ωστόσο, η τάση μόλις επέστρεψε και έρχεται την ιδανική στιγμή για το καλοκαίρι. Το φετινό καλοκαίρι τα βολάν γίνονται αναπόσπαστο στοιχείο της μόδας και είναι πιο εντυπωσιακά από ποτέ.

Σκεφτείτε τις φούστες ή τα φορέματα για πάρτι που θα σας κάνουν να κάνετε εντυπωσιακή… είσοδο με τεράστιους όγκους και τολμηρά χρώματα. Φέτος, η μόδα εστιάζει στα κομμάτια που περιλαμβάνουν πολλές στρώσεις από βολάν και πολύ ύφασμα.

Ως εκ τούτου, όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα! Φορώντας το με σανδάλια ή mules έχετε εξασφαλίσει ότι το φόρεμα θα είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Λουλουδάτα

Δείτε Επίσης
Το καλοκαιρινό καπέλο που συνδυάζει το κλασικό και το σούπερ μοντέρνο

Τα παραδοσιακά αφρικανικά εμπριμέ ρούχα είναι γνωστά για την τολμηρή επιλογή χρώματος και στάμπας, τεράστια λουλουδάτα μοτίβα, αναπάντεχοι συνδυασμοί χρωμάτων μας ταξιδεύουν στον πλούτο της χλωρίδας της ηπείρου.

Αυτή τη σεζόν, εκτός από την έντονη χρωματική παλέτα, υπάρχει και η πιο «ήσυχη» προσέγγιση που ταιριάζει με την ελαφριά και δροσερή αίσθηση της εποχής. Σε κρεμ φόντο, που απεικονίζουν λουλούδια και πέταλα αλλά σε πιο παστέλ και ήρεμα χρώματα και μοτίβα.

«Περιτυλίγματα» κεφαλιού

Ένα παραδοσιακό περιτύλιγμα κεφαλιού γνωστό ως dhuku ή doek είναι μια αναπόσπαστη πτυχή της αφρικανικής κουλτούρας. Ένα headwrap δεν είναι απλώς μια δήλωση μόδας. Λειτουργεί επίσης ως συμβολική δήλωση λόγω της ιστορικής σημασίας του στην Αφρική.

Τα καλύμματα κεφαλιού συχνά αποκάλυπταν την ταυτότητα μιας γυναίκας. Δείχνουν την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση ή την περιουσία της με μια ματιά. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσουν την εμφάνιση μιας γυναίκας.

Ένα κάλυμμα κεφαλής μπορεί να φορεθεί τακτικά ή για μια συγκεκριμένη εκδήλωση. Μπορεί να είναι μόνο ένα κομμάτι ύφασμα, ωστόσο μπορεί να αναδείξει την ομορφιά και τη δύναμη μιας γυναίκας όσο κανένα άλλο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.