Το στιλ μπαλέτου είναι μοντέρνο: Δείτε για τι πρόκειται

Το στιλ μπαλέτου είναι μοντέρνο: Δείτε για τι πρόκειται

Ο χορός, η κίνηση και ιδιαίτερα το μπαλέτο είναι ένα τεράστιο μέρος τής αυτοέκφρασης. Χρησιμοποιείτε το σώμα σας για να πείτε μια ιστορία. Με πολλούς τρόπους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μόδα για να απεικονίσουν τα ίδια πράγματα, επομένως είναι φυσικό τα δύο πράγματα να συναντώνται για να δημιουργήσουν μια τάση όπως το balletcore. Και παρόλο που η τάση κυκλοφορεί από την άνοιξη, το στιλ μπαλέτου και η αισθητική που εμπνέεται από τα ρούχα χορού εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Με διασημότητες όπως η Kendall Jenner και η Bella Hadid στο τιμόνι της τάσης από πέρυσι – το κολάν της Jenner και το off-duty φούτερ της Hadid και οι φλατ μπαλαρίνες που συμπληρώνουν το σύνολο έγιναν πρωτοσέλιδα το φθινόπωρο – και σχεδιαστές όπως οι Miu Miu, Molly Goddard, Simone Rocha και πολλοί άλλοι παρουσιάζουν την επιρροή του μπαλέτου στις συλλογές τους, δεν είναι περίεργο που το balletcore εξακολουθεί να έχει δυναμική μεταξύ των καταναλωτών αυτή τη σεζόν.

Ιστορικά, το μπαλέτο και η μόδα είναι αλληλένδετα για πολύ περισσότερο από την πρόσφατη αναγέννησή του στην πασαρέλα (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). «Η σχέση μεταξύ των δύο είναι ένα εγγενές πράγμα», λέει η στιλίστρια διασημοτήτων Aimée Croysdill. Μία από τις πελάτισσές της είναι η σταρ του «Brigerton», Nicola Coughlan, της οποίας η ξεχωριστή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί έχει συχνά χρησιμοποιήσει μερικά από τα κεντρικά στοιχεία του στιλ μπαλέτου, όπως το τούλι και τα παστέλ».

Αν και η αναζωπύρωση του balletcore δεν ήταν χωρίς τις ανησυχίες του για το απρόσιτο, η διάσημη στιλίστρια Amanda Limardi λέει ότι η τάση δεν προορίζεται μόνο για το λεγόμενο «ιδανικό» σώμα της μπαλαρίνας. Το Balletcore υιοθετεί μια παραδοσιακά αποκλειστική βιομηχανία και την καθιστά προσβάσιμη σε όλες με τη μορφή καθημερινών ρούχων — και η αισθητική δεν εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο μέγεθος σώματος.

«Πιστεύω ότι βάζουμε πολλά όρια στους εαυτούς μας όπως, είσαι πολύ ψηλός, είσαι πολύ κοντός, είσαι πολύ χοντρός, είσαι πολύ αδύνατος για να φορέσεις κάτι, αλλά αν αγαπάς πραγματικά κάτι και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ο εαυτός σου, όταν το φοράς, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να το κάνεις να λειτουργεί για τον σωματότυπό σου και τον τρόπο ζωής σου», λέει η Limardi.

Τι είναι το στιλ μπαλέτο;

Οι στιλίστες βλέπουν αυτό το στιλ να χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Αθλητικό στιλ σαν να βρίσκεσαι σε πρόβα μπαλέτου και εξαιρετικά θηλυκό, σαν να χορεύεις στη σκηνή.

Το πρώτο περιλαμβάνει θερμαντικές κάλτσες ποδιών, κολάν, ζακετάκια και άλλα παρόμοια — όπου η άνεση και η κίνηση είναι το κλειδί — ενώ το δεύτερο είναι πιο ανεβασμένο, δουλεύοντας με υλικά όπως το τούλι και το σατέν. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε για το ένα ή το άλλο, καθώς μπορούν εύκολα να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Η «αισθητική, η πειθαρχία και η κατανόηση της φόρμας» επηρεάζουν τις στιλιστικές αποφάσεις, «η απαλότητα και η γυαλάδα του σατέν σε συνδυασμό με τις λεπτές παστέλ αποχρώσεις δημιουργούν την πιο θηλυκή αισθητική».

Δείτε Επίσης
Jazz and Elegance: Η «ξέφρενη εποχή» του 1920 επιστρέφει

Συνολικά, το balletcore επικοινωνεί επίσης την άνεση και τη νεότητα. «Για πολλές γυναίκες το να είναι μπαλαρίνα ήταν η παιδική τους φαντασίωση. Το ντύσιμο στο στιλ μπαλέτου επιτρέπει στις γυναίκες να ζήσουν αυτό το όνειρο με έναν καθημερινό τρόπο που τους ταιριάζει.

Στην καρδιά τής τάσης, η αισθητική αγγίζει τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ μπαλέτου και μόδας, και έτσι οι διαχρονικές γραμμές και τα υφάσματα όπως τα πλεκτά είναι τα βασικά του στοιχεία. Τα κομμάτια είναι διαχρονικά, αναμειγνύονται εύκολα και ταιριάζουν με πολλά άλλα ρούχα και αξεσουάρ.

Εκτός από τα παστέλ και τα ανοιχτά ουδέτερα χρώματα, το διαφανές ύφασμα και το διχτυωτό – και τα δύο είναι επίσης πολύ μεγάλα στη μόδα αυτή τη στιγμή – είναι επίσης go-to για το μπαλέτο. Το δίχτυ και η λίκρα φαίνονται να είναι τα πιο ξεχωριστά υλικά, αλλά για τους πιο κρύους μήνες, οι χοντρές κάλτσες σαν γκέτες και ακόμη και τα πλεκτά μπολερό μπορούν να προσφέρουν λίγη απαραίτητη ζεστασιά και φυσικά στιλ!

Οι στιλίστες τονίζουν ότι το layering είναι υψίστης σημασίας για την επίτευξη της εμφάνισης του μπαλέτου, είτε πρόκειται για θερμαντικά ποδιών πάνω από ένα καλσόν, για παράδειγμα, είτε για ένα πλεκτό ζακετάκι πάνω από ένα κορμάκι.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.