Αιδιοπλαστική: Γιατί έχει αυξημένη ζήτηση από τις γυναίκες που γυμνάζονται;

Αιδιοπλαστική: Γιατί έχει αυξημένη ζήτηση από τις γυναίκες που γυμνάζονται;

Οι λόγοι που η αιδιοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει σημειώσει αύξηση τα τελευταία χρόνια είναι πολλοί. Η τάση για πλήρη αποτρίχωση της περιοχής και η ανάγκη των γυναικών να είναι σεξουαλικά δραστήριες, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αντιμετωπίζοντας τα σημάδια της φυσιολογικής γήρανσης, είναι μερικοί από τους λόγους για την αύξηση στη ζήτηση της συγκεκριμένης επέμβασης. Σύμφωνα όμως με έρευνα, 40% περίπου των επεμβάσεων αιδιοπλαστικής αναζητάται από γυναίκες που ασκούνται. Γιατί όμως; Μας εξηγεί ο Δρ. Ναούμ, Επανορθωτικός Γυναικολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Γυναικολογίας.

Ένας λόγος είναι τα ρούχα γυμναστικής

Tα τελευταία χρόνια οι τάσεις του styling στον χώρο του fitness προωθούν κυρίως εφαρμοστά ρούχα που αναδεικνύουν όλο και περισσότερο τo γυναικείο σώμα. Αυτό φαίνεται να αποτελεί έναν από τους λόγους που έχει οδηγήσει σε αύξηση στη ζήτηση της αιδιοπλαστικής από γυναίκες που γυμνάζονται ή ασχολούνται με τον χορό.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Ναούμ, Επανορθωτικός Γυναικολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Γυναικολογίας, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με δυσμορφίες στα χείλη του αιδοίου, όταν γυμνάζονται ή ασχολούνται με τον χορό, είναι πράγματι πρώτα από όλα αισθητικό, λόγω των εφαρμοστών ρούχων που επιτάσσει η μόδα να φοράνε όπως κολάν, ολόσωμα κορμάκια κλπ.

Σε περιπτώσεις που τα χείλη του αιδοίου είναι υπερτροφικά, η γυναίκα ίσως νιώθει άβολα ή αμήχανα, όταν φορά εφαρμοστά ρούχα γυμναστικής που επιτρέπουν λόγω της ανατομίας της περιοχής να διαγράφονται οι όποιες ατέλειες.

Κι ένας άλλος λόγος, η δυσκολία στην άσκηση λόγω της ανατομίας

Όπως εξηγεί όμως ο γιατρός, η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση δεν αναζητάται από τις γυναίκες μόνο για αισθητικούς λόγους, προκειμένου να μπορούν να φορέσουν τα εφαρμοστά ρούχα γυμναστικής που θέλουν, αλλά και επειδή συνειδητοποιούν ότι κάποιες μορφές άσκησης προκαλούν ενόχληση στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός εξηγεί: «Κατά την εξάσκηση μια γυναίκα με υπερτροφικά ή χαλαρωμένα χείλη αιδοίου μπορεί να δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει κάποιες από τις ασκήσεις της αισθανόμενη πόνο, ερεθισμό και δυσφορία στην περιοχή.

Η χρήση των ποδηλάτων εσωτερικού χώρου και άλλων οργάνων γυμναστικής όπως η δοκός μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στην περιοχή του αιδοίου, όταν υπάρχουν ανατομικές δυσμορφίες εξαιτίας της τριβής και της πίεσης της περιοχής».

Πόσο συχνό είναι το πρόβλημα αυτό;

Ο Δρ. Ναούμ εξηγεί επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σπάνιο όσο νομίζουμε, καθώς η δυσμορφία της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, η δυσμορφία της περιοχής μπορεί να προκληθεί συνήθως μετά από φυσικό τοκετό ή το πέρασμα των χρόνων, ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης, αλλά και να υπάρχει από τη νεαρή ηλικία λόγω γενετικής προδιάθεσης.

Σε περιπτώσεις ανομοιομορφίας, ασυμμετρίας ή υπερτροφίας εσωτερικών χειλέων, τη λύση μπορεί να δώσει μόνο η αιδιοπλαστική. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ειδικός Επανορθωτικός Γυναικολόγος προχωρά στη μείωση του όγκου τους, ώστε να επιτευχθεί συμμετρία μεταξύ μικρών και μεγάλων χειλέων.

Παράλληλα, στόχος είναι να αποκατασταθεί το περίγραμμα των χειλέων (labia minora), με αποτέλεσμα ένα αρμονικό αιδοίο όχι μόνο όταν η γυναίκα φοράει εφαρμοστά ρούχα, αλλά και χωρίς αυτά, κατά τις ιδιαίτερες στιγμές της.

Η τεχνική οnecut

O Δρ. Ναούμ εξηγεί ότι στις γυναίκες που ζητούν αιδιοπλαστική ο ίδιος εφαρμόζει την τεχνική one-cut. Πρόκειται για μια ειδική χειρουργική τεχνική, η οποία – με μια μόνο τομή – αποκαθιστά την εικόνα και λειτουργικότητα του αιδοίου, συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση των ανεπιθύμητων δυσμορφιών απολύτως ανώδυνα και χωρίς σημάδια.

Δείτε Επίσης
Οι 3 τρόποι που το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση του κόλπου

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο εντός της κλινικής και διαρκεί 1 με 2 ώρες, ενώ η παραμονή στην κλινική μπορεί να διαρκέσει έως 3 ώρες.

Πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο, η οποία δεν παρουσιάζει επιπλοκές, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό με εμπειρία στην πλαστική αυτού του είδους, όπως είναι ο Επανορθωτικός Γυναικολόγος.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η γυναίκα αισθανθεί πιθανή μικρή ενόχληση στη χειρουργημένη περιοχή, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον ιατρό, ο οποίος θα της προτείνει τη λήψη αναλγητικών φαρμάκων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να υπάρχει ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα.

Πότε μπορεί  η γυναίκα να ξεκινήσει να αθλείται μετά την επέμβαση αιδιοπλαστικής;

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μετά την αιδιοπλαστική είναι άμεση. Την ίδια κιόλας ημέρα, η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει ή να κάνει μπάνιο, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την αμέσως επόμενη ημέρα.

Συνίσταται αποχή από έντονη φυσική άσκηση για 7-10 ημέρες και παύση των σεξουαλικών επαφών για 20-25 ημέρες μετά το χειρουργείο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.