Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με λέιζερ;

Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με λέιζερ;

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή παροιμία. Τώρα, τον χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει μια γυναίκα ή ένας άντρας τη θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ. Και υπάρχουν καλοί λόγοι γι’ αυτό.

Συμβουλεύει ο Αθανάσιος Χριστόπουλος,
Πλαστικός Χειρουργός

Δυστυχώς οι περισσότεροι θυμούνται την αποτρίχωση όταν ο καιρός αρχίζει να τους θυμίζει τις “καλοκαιρινές υποχρεώσεις” τους. Όμως η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με λέιζερ είναι μια ιατρική διαδικασία που χρειάζεται επαναληπτικές εφαρμογές.

Δεν είναι διαδικασία “της μίας φοράς”, όπως δυστυχώς διαδίδεται για λόγους μάρκετινγκ από εταιρείες ή ανθρώπους, που έχουν, με αυτόν τον τρόπο, δυσφημίσει τον χώρο της αποτρίχωσης με laser.

Ο χειμώνας είναι η περίοδος, που μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποτρίχωση με λέιζερ, διασφαλίζοντας κάποια πλεονεκτήματα, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες (στους οποίους επίσης μπορεί να γίνει και να συνεχιστεί η εν λόγω αποτρίχωση χάρη και στα σημερινά μηχανήματα laser).

Δείτε Επίσης
Ο δεκάλογος των λαθών... στην κατ' οίκον αποτρίχωση

Οι κυριότεροι λόγοι για να προτιμήσετε την αποτρίχωση με λέιζερ την περίοδο του χειμώνα είναι:

  • Το χρώμα του δέρματος είναι στις λιγότερο μαυρισμένες αποχρώσεις του. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερες εντάσεις, με λιγότερο ερεθισμό και καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Οι εφαρμογές που θα χρειαστούν, με τα ανάλογα μεσοδιαστήματά τους, θα φέρουν την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε να έχει φτάσει σε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα την περίοδο ακριβώς που θα το έχουμε ανάγκη, δηλαδή το καλοκαίρι.
  • Συνήθως η περίοδος της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαστήματα με αρκετές “υποχρεώσεις” (γυμναστήριο, φιλικές συναντήσεις για διασκέδαση, μικρές αποδράσεις, κ.λπ.). Αυτά μας περιορίζουν τη διαθεσιμότητα χρόνου για να τηρήσουμε το πρόγραμμα των επαναλήψεων της αποτρίχωσης με laser, που είναι απαραίτητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.