Like Madonna!

Like Madonna!

Θαυμάζετε τη λάμψη και το φως που εκπέμπει η διάσημη σταρ της ποπ; Αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνει; Δώστε τέλος στις υποθέσεις. Το μυστικό για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεανικότητάς της είναι εδώ! Και ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Ιωαννίδης εξηγεί τις λεπτομέρειες.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των αισθητικών επεμβάσεων και της αντιγήρανσης προσώπου μέσα από τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια, δίνουν ακόμα πιο πρωτοποριακές λύσεις για τη διατήρηση της ομορφιάς. Πριν λίγο καιρό ένας ειδικός δερματολόγος στο Μονακό, αποκάλυψε το μυστικό της Μαντόνα. Η ακμαία εμφάνισή της οφείλεται στην αυτόλογη θεραπεία και τη μέθοδο Nano-fat Grafting.

Αναζωογόνηση από το ίδιο μας το αίμα

Η αυτόλογη θεραπεία ή Platelet Rich Plasma Therapy, δηλαδή υλικό από τον ίδιο μας τον οργανισμό, χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία χρόνιων ελκών και στη συνέχεια στην οδοντιατρική και στην επανορθωτική χειρουργική. Σήμερα, η εξέλιξή της προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Ιωαννίδης από τα Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής & Αισθητικής Ιατρικής Μορφή, η διαδικασία γίνεται με απλή λήψη αίματος από το ίδιο το άτομο. Το αίμα αυτό φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται. Το ίδιο το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων δρουν στη συνέχεια σε συνέργεια, για τη φυσική ανάπλαση το δέρματος.

Ειδικότερα…

Τα θρεπτικά συστατικά του πλάσματος συμβάλλουν στη θρέψη, ενυδάτωση και σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες. Τα λευκά αιμοσφαίρια παράγουν αυξητικούς παράγοντες και στοιχεία κατά των φλεγμονών και μολύνσεων. Τα στοιχεία αυτά, κάνουν τα δικά μας κύτταρα να ενεργοποιηθούν και να παράγουν εντατικά κολλαγόνο ή υαλουρονικό οξύ. Η διαδικασία, όπως μας ενημερώνει ο κύριος Ιωαννίδης, διαρκεί 1 ώρα και είναι ανώδυνη χάρη στη χρήση αναισθητικής κρέμας. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο (μέτωπο, πόδι χήνας, μάγουλα, πηγούνι), στον λαιμό και στο ντεκολτέ, αλλά και στο σώμα (κοιλιά, μηροί, γόνατα, γλουτοί, ραχιαία επιφάνεια των χεριών). Αποτέλεσμα; Λάμψη, μείωση των ρυτίδων, σύσφιγξη και ομοιογενής επιδερμίδα με τον πιο ασφαλή τρόπο, σταδιακά από το πρώτο εικοσιτετράωρο και ανάλογα με τον κάθε οργανισμό.

Πλούσια μαλλιά

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP αντιμετωπίζει την τριχόπτωση τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Το πλάσμα του αίματος σε συνδυασμό με εμπλουτισμένα στοιχεία ειδικής επεξεργασίας εγχύονται στις περιοχές της κεφαλής που υπάρχει αραίωση. Με αυτόν τον τρόπο οι θύλακες των τριχών που δυσλειτουργούν ενεργοποιούνται ενισχύοντας την αναγεννητική και αναπλαστική δράση του τριχωτού, ενώ τα μαλλιά που υπάρχουν ήδη δυναμώνουν και γίνονται πιο λαμπερά. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και η επανάληψη εξαρτάται από τον βαθμό της τριχόπτωσης.

Δείτε Επίσης
Λάμψη και ανανέωση πριν από τις γιορτές!

Αυτόλογο λίπος και βλαστοκύτταρα

Η χρήση των βλαστοκυττάρων διαδίδεται όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες της ομορφιάς. Μία νέα τεχνική, η Nano-fat Grafting προτείνει τη λήψη τους από αυτόλογο λίπος, δηλαδή συλλογή λίπους από την κοιλιακή χώρα ή τους μηρούς του κάθε ατόμου. Όπως και στην PRP, μετά τη λήψη ακολουθεί φυγοκέντρηση, όπου τα κύτταρα απομονώνονται και στη συνέχεια επαναχορηγούνται στις επιλεγμένες περιοχές με τοπική αναισθησία. Η νέα αυτή μεσοθεραπεία αναζωογονεί το δέρμα από μέσα προς τα έξω με άμεσα αποτελέσματα και όπως πιστεύει και ο κύριος Ιωαννίδης, με αυτήν τη μέθοδο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αισθητική ιατρική. Προτείνεται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, στην ανόρθωση του άνω βλεφάρου, στις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, στο μεσόφρυο, στις ραγάδες του δέρματος, στην περιοχή του στήθους και στην επιφάνεια των χεριών, ενώ η χρήση αυτών των κυττάρων βοηθά τελευταία και στην αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής.

Γρήγορα & εύκολα

  • Μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί στο δέρμα ένας ελαφρύς ερεθισμός ή οίδημα, τα οποία υποχωρούν στην επόμενη μέρα.
  • Μπορείτε να μακιγιαριστείτε μετά από 2 ώρες.
  • Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σταδιακά μέσα σε ένα μήνα.
  • Η αυτόλογη θεραπεία μπορεί να γίνει 2-3 φορές τον χρόνο.

Μορφή Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής & Αισθητικής Ιατρικής:
Λ. Κηφισίας 164, Ψυχικό, τηλ.: 210 6729900-2, Λ. Ποσειδώνος 36 // Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9813198, Ερμού 69 // Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310302157

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.