Κεράσια: Κρατήστε μεγάλο καλάθι!

Κεράσια: Κρατήστε μεγάλο καλάθι!

Αν νομίζετε πως το υπέροχο αυτό καλοκαιρινό φρούτο είναι μόνο ένα δροσιστικό επιδόρπιο ή μια ευγενής πρώτη ύλη για τις υπέροχες τάρτες σας, τότε θα πρέπει να φρεσκάρετε τι γνώσεις σας για το αγαπημένο σας κεράσι, μια και από αυτό δεν σας είναι χρήσιμη μόνο η σάρκα του, αλλά και τα κοτσάνια και ο κορμός του δέντρου. Ας τα δούμε όμως ένα ένα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το κεράσι είναι ένα πλήρες φρούτο και ένα άριστο αποτοξινωτικό. Αν αντικαταστήσετε κάποια γεύματα με μια μερίδα κεράσια, τότε μπορείτε να έχετε θαυμάσια αποτοξίνωση, μείωση του βάρους, και αύξηση της ενέργειας χωρίς να νιώσετε καμία απώλεια δύναμης, και χωρίς να νιώθετε πείνα. Είναι το πλήρες φρούτο του καλοκαιριού.

Μέγα εργαλείο ομορφιάς, και πρωταγωνιστής στις δίαιτες των σταρ που απαιτούν αυστηρό ισοζύγιο σε θερμίδες, αλλά καμία παραχώρηση σε θέματα ομορφιάς και φρεσκάδας.

Όμως πάρα πολύ ευεργετικά είναι και τα κοτσανάκια τους, αν αποφασίσετε να τα κάνετε αφέψημα και να πιείτε τον ζωμό τους. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλης αξίας αποτοξινωτικό, που διορθώνει τις βλάβες του οργανισμού από τα βιομηχανικά φαγητά και τα βαριά επιδόρπια, ρυθμίζει τον μεταβολισμό κι έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όσους έχουν προβλήματα με πέτρες στη χολή. Η Lida Clark μάλιστα, η μεγάλη γκουρού της φυσικής ομορφιάς και η πιο διάσημη συγγραφέας σχετικών βιβλίων στην Αμερική, θεωρεί τη δράση τους πραγματικά θαυματουργή.

Δείτε Επίσης
Πιτάκια με κεράσια

Ο κορμός, τέλος, της κερασιάς, διαθέτει κι αυτός κάποια σπουδαία μυστικά. Αν κάνετε αφέψημα από κορμό άγριας κερασιάς, το ευεργετικό αυτό ρόφημα ρυθμίζει την πίεση, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και σύμφωνα με το βιβλίο του Dr James Dule «Φυσική Αντιγήρανση» είναι το καλύτερο αποτοξινωτικό ρόφημα. Είναι δε τόσο δραστικό που δεν κάνει για συνεχή χρήση και γι’ αυτό θα πρέπει για τη δοσολογία του να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου διαιτολόγου.

Τα κεράσια λοιπόν είναι ο φυσικός μας σύμμαχος για ομορφιά και υγεία. Απολαύστε την πολύ ιδιαίτερη γεύση τους, αλλά και την ευεργετική τους δράση από τα μέρη που σε άλλη περίπτωση θα πετούσατε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.