Τρεις μύθοι για το νερό

Τρεις μύθοι για το νερό

Συχνά  τείνουμε να ταυτίζουμε την κατανάλωση νερού (και κατά συνέπεια την ενυδάτωση) με το αδυνάτισμα και τον μεταβολισμό μας. Τι ισχύει όμως και τι όχι για το πολύτιμο νερό; Σίγουρα πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ας δούμε τρεις μύθους και ας μάθουμε κάτι καλύτερα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αν και το νερό αποτελεί σύμμαχο κατά του λίπους και του περιττού βάρους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητο για τη γενικότερη καλή υγεία του οργανισμού. Όμως, τι γνωρίζουμε τελικά για τη σωστή κατανάλωσή του;

Μύθος 1: Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια την ημέρα

Και αναρωτιέστε τώρα γιατί μπορεί αυτό να είναι λάθος. Είναι για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχουν όλοι οι οργανισμοί τις ίδιες ανάγκες και κυρίως γιατί αυτές μεταβάλλονται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τον τρόπο ζωής μας.

Δείτε Επίσης
Παρανοήσεις και λανθασμένες εντυπώσεις για το σεξ

Μύθος 2: Ενυδάτωση μόνο με το νερό

Άλλο ένα λάθος και αυτό γιατί όλα τα ροφήματα που πίνουμε μέσα στη μέρα μας ενυδατώνουν. Ναι, και ο καφές και το τσάι αποτελούν πηγές ενυδάτωσης, αν και φυσικά η καλύτερη δυνατή είναι το νερό. Καθώς πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα είναι πλούσια σε νερό (κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά) μπορούμε να τα προσθέσουμε στους ενυδατικούς παράγοντες του οργανισμού.

Μύθος 3: Όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο το καλύτερο

Κι όμως, όχι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε υποανατραιμία, την έλλειψη νατρίου στο αίμα δηλαδή, ασθένεια που πλήττει κυρίως αθλητές. Νερό ναι, πολύ ναι, αλλά όχι υπερβολές!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.