Τρώτε αμύγδαλα: Θα φαίνεστε χρόνια νεότερες, δείχνει η έρευνα!

Τρώτε αμύγδαλα: Θα φαίνεστε χρόνια νεότερες, δείχνει η έρευνα!

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, είναι εύκολο να ξοδέψετε πολλά σε ορούς, κρέμες, καθαριστικά και έλαια. Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σας, συχνά είστε έτοιμες να κάνετε την υπέρβαση, αν  περιμένετε να δείτε μια απτή μείωση των ρυτίδων! Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι χωρίς συγκεκριμένες συνήθειες στον τρόπο ζωής, είναι απίθανο να δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ονειρεύεστε. Τι δείχνει η έρευνα για την κατανάλωση αμυγδάλων;

Το να παραμείνετε ενυδατωμένες και να έχετε μια υγιεινή διατροφή γεμάτη τροφές φιλικές προς το δέρμα θα σας πάει πιο μακριά από τα περισσότερα προϊόντα που υπόσχονται πιο νεανική εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε χρόνια νεότερες.

Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε 56 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες επιρρεπείς σε σημάδια γήρανσης του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της ανομοιόμορφης μελάγχρωσης (με άλλα λόγια τις καφέ κηλίδες).

Σε μια περίοδο μελέτης 24 εβδομάδων, οι μισές γυναίκες έλαβαν οδηγίες να καταναλώνουν το 20% των θερμίδων τους σε αμύγδαλα, ενώ οι υπόλοιπες μισές έτρωγαν ένα σνακ που να ταιριάζει σε θερμίδες με διαφορετικό διατροφικό προφίλ.

Οι ερευνητές λένε ότι όταν τρώτε αμύγδαλα ως μέρος της τακτικής διατροφής σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να παρατηρήσετε πιο νεανικό δέρμα.

Μετά από 16 εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση σοβαρότητα των ρυτίδων μειώθηκε κατά 15% στην ομάδα παρέμβασης με κατανάλωση αμυγδάλων, σε σύγκριση με την ομάδα εναλλακτικών σνακ.

Δείτε Επίσης
Η μοναδική μυρωδιά του σώματος μπορεί να δώσει στοιχεία για την υγεία μας

Την 24η εβδομάδα, τα αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά, με συνολική μείωση 16% στις ρυτίδες. Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι κατά την ίδια περίοδο μελέτης, η ένταση της χρωστικής του προσώπου μειώθηκε κατά 20% στην ομάδα που κατανάλωνε αμύγδαλα.

Γιατί είναι τόσο πολύτιμα τα αμύγδαλα;

© PEXELS
© PEXELS
  • Πρώτα και κύρια, τα αμύγδαλα περιέχουν άλφα-τοκοφερόλη, μια μορφή βιταμίνης Ε με «αντιοξειδωτικές και φωτοπροστατευτικές λειτουργίες, ειδικά έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας τύπου Α που εμπλέκεται στην ανάπτυξη ρυτίδων και ανομοιομορφίας χρωστικών.
  • Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά στα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το οξειδωτικό στρες και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, τα οποία και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματός σας.
  • Τα αμύγδαλα αφού δίνουν πρωτεΐνες και ωμέγα3 λιπαρά, τα οποία προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τα οφέλη των αμυγδάλων για την περιποίηση της επιδερμίδας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στους δερματολόγους που μοιράζονται αυτήν την πιο ολιστική προσέγγιση. Συνιστούν να τρώτε τρεις χούφτες αμύγδαλα κάθε μέρα για να μειώσετε τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Η κατανάλωση αμυγδάλων είναι μόνο ένας τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας και χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Για καλύτερα αποτελέσματα, φορέστε καθημερινά αντηλιακό, χρησιμοποιήστε έναν αντιοξειδωτικό ορό όπως η βιταμίνη C και ενσωματώστε ρετινοειδή στη ρουτίνα σας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.