Ξεχάστε τα αναψυκτικά χαμηλών θερμίδων!

Ξεχάστε τα αναψυκτικά χαμηλών θερμίδων!

Όπως υποστηρίζει η ιατρική κοινότητα κάνουν κακό στην καρδιά μας, ενώ ίσως συνδέονται και με τον διαβήτη!

Ακόμη και οι «εθισμένες» στα αναψυκτικά και μάλιστα όσα έχουν χαμηλές ή καθόλου θερμίδες δεν έχουν την αυταπάτη ότι η αγαπημένη τους συνήθεια είναι καλή. Το θέμα είναι πόσο κακή είναι! Η αλήθεια είναι ότι το μόνο πράγμα που ξεχωρίζει τα αναψυκτικά χαμηλών θερμίδων από τα κλασικά είναι αποκλειστικά ο αριθμός των θερμίδων. Κι όμως, δεν είναι μόνο αυτό!

Σε μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση Heart αποδεικνύεται ότι ακόμη και μόνο δύο κουτάκια αναψυκτικού χαμηλών θερμίδων την ημέρα ανεβάζει κατά 23% την πιθανότητα να αναπτύξουμε κάποια καρδιακή πάθηση. Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφθείτε; Μάλιστα, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αν δεν θέλουμε με τίποτα να αποφύγουμε τη δροσιά και τη γεύση των αγαπημένων μας αναψυκτικών, είναι προτιμότερο να πιούμε ένα κανονικό και πάλι να μην κάνουμε υπερβολές στην ποσότητα. Προτείνουν δε, να προτιμάμε φυσικούς χυμούς που είναι γενικότερα πιο υγιεινοί.

Δείτε Επίσης
Χάσατε τον ύπνο σας; Τι δεν πρέπει να τρώτε!

Σε μία άλλη μελέτη που διενεργήθηκε σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ του 1991 και του 2007 έδειξε ότι ακόμη και όσοι πίνουν αρκετά αναψυκτικά ακόμη και χαμηλών θερμίδων παρουσιάζουν διαβήτη τύπου 2 σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς που τα αποφεύγουν. Βέβαια, οι ερευνητές λένε ότι αυτό συνδέεται κυρίως με το βάρος όσων συμμετείχαν: Δηλαδή, άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι και άρα ήδη διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσουν την ασθένεια, έχουν την τάση να καταναλώνουν συχνότερα διαιτητικά αναψυκτικά. Άρα ναι μεν, αλλά η σύνδεση δεν είναι ούτε αυτόματη ούτε ξεκάθαρη. Πάντως υποστηρίζουν ότι αυτά τα αναψυκτικά – σε σχέση με τον διαβήτη – είναι προτιμότερα από αναψυκτικά φουλ στη ζάχαρη…

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.