5 εύκολες οδηγίες για να κάνετε οποιοδήποτε κραγιόν έτοιμο… για φιλί!

5 εύκολες οδηγίες για να κάνετε οποιοδήποτε κραγιόν έτοιμο… για φιλί!

Ήρθε η ώρα να κρατήσετε σημειώσεις για χείλη… χωρίς μουτζούρες! Αγαπάμε τα κραγιόν μας, αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να μας μείνει αφήνει σημάδια δεξιά και αριστερά…  Οπότε, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή προετοιμασία. Εδώ σας δίνουμε πέντε οδηγίες με τους οποίες μπορείτε να δώσετε τα φιλιά σας… ανεξίτηλα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

1. Προετοιμάστε σωστά τα χείλη σας

Όπως το μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο, το κραγιόν προσκολλάται καλύτερα όταν η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία. Για να απαλύνετε τα σκασμένα χείλη, χρησιμοποιήστε ένα scrub χειλιών, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Στη συνέχεια εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα lip balm και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπό σας, έτσι ώστε το βάλσαμο για τα χείλη να έχει λίγο χρόνο για να δράσει. Όταν είστε έτοιμες να προχωρήσετε στο κραγιόν σας, απλώς αφαιρέστε το περίσσιο lip balm.

2. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών

Μια συμβουλή στην οποία ορκίζονται οι make up artists είναι να σχεδιάσετε το περίγραμμα των χειλιών σας, για να αποτρέψετε το κραγιόν από το ξεφτάει και να «αιμορραγεί» έξω ​​από τις άκρες. Αλλά μην σταματήσετε στο περίγραμμα!

Αφού σχηματίσετε το περίγραμμα, χρησιμοποιήστε το lip liner για να γεμίσετε τα υπόλοιπα χείλη σας και να δημιουργήσετε έτσι μια βάση για να «κολλάει» το κραγιόν καλύτερα, καθώς αυτό βοηθά στην παράταση της φθοράς του.

3. Επιλέξτε μια φόρμουλα μακράς διαρκείας

Περιττό να πούμε ότι ένα ματ κραγιόν είναι λιγότερο πιθανό να φύγει και να ξεθωριάσει σε σύγκριση με ένα που είναι κρεμώδες και πολύ ενυδατικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα χειλιών σε ματ φινίρισμα για να παρατείνετε περαιτέρω τη διάρκειά του.

Δείτε Επίσης
Διαβάστε αυτές τις 20 συμβουλές για να βγαίνετε τέλειες στις φωτογραφίες!

4. Αφαιρέστε την υπερβολική λάμψη

Εάν δεν έχετε ματ χρώμα στα χείλη, προχωρήστε και εφαρμόστε το κανονικό σας κρεμώδες κραγιόν. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσει περισσότερο είναι να αφαιρέσετε τυχόν υγρασία στην επιφάνεια των χειλιών.

Ή μπορείτε να κάνετε τη σοφή κίνηση και να τοποθετήσετε blot πάνω από τα χείλη σας και μετά να περάσετε ελαφρά με μία πούδρα πάνω από το κραγιόν σας για να σταθεροποιηθεί. Περάστε ξανά το κραγιόν, χρησιμοποιήστε πάλι το blot και πουδράρετε ελαφρά για να δώσετε ένταση.

5. Εφαρμόστε ένα αδιάβροχο στρώμα

Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο στρώμα πάνω από τα χείλη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε μια λεπτή στρώση πάνω από το χρώμα των χειλιών σας και να το αφήσετε να μείνει για λίγη ώρα. Είναι επίσης κατασκευασμένο χωρίς οινόπνευμα, ώστε να μην αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από το δέρμα σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.