Αν το μακιγιάζ σας λιώσει…

Αν το μακιγιάζ σας λιώσει...

Είτε περπατάτε έστω και μερικά βήματα μέχρι το γραφείο, είτε πάτε μία βόλτα για ψώνια ή έναν απλό περίπατο μία ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, είναι αναμφίβολα εύκολο να ιδρώσετε. Και ο ιδρώτας δεν κάνει καλό… στο μακιγιάζ σας! Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Έχουμε ασχοληθεί με το μακιγιάζ μας, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, έχουμε βάλει το λιγότερο μέικαπ ή την αδιάβροχη μάσκαρα… αλλά φευ, η ζέστη του καλοκαιριού μάς τα χάλασε… Οι ειδικοί μακιγιέρ όμως έχουν μερικές καλές συμβουλές για να φρεσκαριστούμε σε ελάχιστο χρόνο!

Μέικαπ

Όταν η ζέστη και η υγρασία σχεδόν λιώνουν το μέικαπ στο πρόσωπό μας, η συμβουλή είναι να ψεκάσουμε με ένα σπρέι νερού (π.χ. Evian, Vichy, Avene). Ταμπονάρουμε πολύ ελαφρά και προσεκτικά με ένα χαρτομάντηλο (δεν σκουπίζουμε!) και αν έχουμε μαζί μας βάζουμε μία πολύ μα πολύ ελαφριά στρώση από πάνω. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ειδικά σε περιόδους ζέστης και υγρασίας είναι προτιμότερο τα μέικαπ σε υγρή μορφή γιατί απλώνονται καλύτερα στην επιδερμίδα και δεν την κάνουν να φαίνεται σαν… παστωμένη. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τις πούδρες που γίνονται βαριές και σαν μάσκα αν ιδρώσετε.

Δείτε Επίσης
Mήπως έχετε φαγούρα στα φρύδια; Δείτε τους λόγους και τι να κάνετε!

Σκιές ματιών

Μετά από ώρες στον ήλιο, τα εντυπωσιακά smokey μάτια σας μοιάζουν μάλλον με μάτια… ρακούν! Καλύτερα λοιπόν, να το αποφύγετε εντελώς. Πάντως, ακόμη και αν έχετε μακιγιάρει τα μάτια σας με ελαφριές σκιές που έχουν «καταρρεύσει» ξαναπεράστε ελαφρά τα βλέφαρα χρησιμοποιώντας την άκρη του δαχτύλου σας, ώστε να απλώσει ξανά η σκιά σας. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ απαλές, ώστε να εξασκήσετε την κατάλληλη πίεση για να ξαναπλωθεί η σκιά χωρίς να τη σβήσετε εντελώς. Και βέβαια, τις ηλιόλουστες ημέρες είτε είστε στην πόλη είτε στην παραλία χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ αδιάβροχη μάσκαρα!

Κι ένα σούπερ κόλπο! Αν ξέρετε ότι ιδρώνετε αρκετά και μάλιστα στο μέτωπο, υπάρχει ένα απίστευτο κόλπο για να περιορίσετε την υγρασία του ιδρώτα να κατέβει στα μάτια σας. Ψεκάζετε σε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ελάχιστη λακ και χτενίζετε τα φρύδια σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.