Ψαλίδα; Ακολουθήστε τα 6 βήματα και ξεχάστε την!

Ψαλίδα; Ακολουθήστε τα 6 βήματα και ξεχάστε την!
Ψαλίδα; Ακολουθήστε τα 6 βήματα και ξεχάστε την!
Το συχνό κούρεμα είναι ένας βασικός σύμμαχος
Η ενυδατική μάσκα είναι μία ευεργετική κίνηση για τα μαλλιά σας
Αποφύγετε το μπιστολάκι όσο μπορείτε, καθώς και το εντατικό φορμάρισμα +1
Προβολή Φωτογραφιών
Ψαλίδα; Ακολουθήστε τα 6 βήματα και ξεχάστε την!

Οι κλιματολογικές συνθήκες, το «άγριο» χτένισμα και το υπερβολικό styling είναι κάποιες από τις αιτίες που προκαλούν την ανεπιθύμητη ψαλίδα στα μαλλιά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Για να αποκτήσουμε όσο γίνεται πιο υγιή, λαμπερά και όμορφα μαλλιά, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα 6 απλά βήματα που ακολουθούν, απολαμβάνοντας τόσο την εμφάνισή τους όσο και τη μεταξένια τους υφή.

Βήμα 1: Λέμε Ναι στο συχνό κούρεμα

Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε κάθε ίχνος ψαλίδας είναι να επισκεπτόμαστε τον κομμωτή μας, σε τακτική βάση, δηλαδή περίπου μια φορά τον μήνα. Επίσης, είναι σκόπιμο να μην καταλήγουμε να κόβουμε μόνες μας τις άκρες των μαλλιών μας, καθώς όχι μόνο δεν έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά και δεν διαθέτουμε τα επαγγελματικά εργαλεία για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Λέμε Όχι στη θερμότητα

Οι αυξημένες θερμοκρασίες δεν βοηθούν καθόλου, μα καθόλου στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας. Αντίθετα, ενισχύουν το φαινόμενο της ψαλίδας. Στο λούσιμο, προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό, ώστε να μην επηρεάζονται τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας και κατ’ επέκταση η ελαστικότητα των μαλλιών. Ιδανικά, αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά. Εάν παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιούμε σεσουάρ απλώνουμε κάποια ειδική φόρμουλα προστασίας προηγουμένως, επιλέγουμε μέτρια θερμότητα, κρατάμε το πιστολάκι 15-20εκ. μακριά και δεν το παρακάνουμε με το φορμάρισμα. Κάποιες φορές μπορούμε να χρησιμοποιούμε και το σίδερο για μπούκλες ή ίσιωμα των μαλλιών, απλώνοντας σε όλο τους το μήκος φόρμουλα προστασίας, πριν και μετά τη διαδικασία.

Βήμα 3: Σαμπουάν & κοντίσιονερ

Το κλειδί εδώ είναι να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών μας. Αφού λοιπόν, έχουμε βρει το ανάλογο προϊόν, λουζόμαστε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά τον αφρό στα μαλλιά μας, προσφέροντας ένα αναζωογονητικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Όσο για το κοντίσιονερ; Το απλώνουμε στις άκρες των μαλλιών, τρίβοντας απαλά ανάμεσα στις παλάμες. Το αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά και κατόπιν ξεπλένουμε με χλιαρό προς κρύο νερό, για ακόμα πιο λαμπερά μαλλιά.

Δείτε Επίσης
Δεν διατηρούνται στα μαλλιά μας οι μπούκλες; Να, τι πρέπει να κάνουμε!

Βήμα 4: Ενυδατική μάσκα

Εκτός από το κοντίσιονερ που χρησιμοποιούμε στο τέλος κάθε λουσίματος, μια πολύ καλή κίνηση για την υγεία των μαλλιών μας είναι να χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα, εναλλακτικά, μάσκα ενυδάτωσης. Την απλώνουμε από το κέντρο προς τις άκρες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τελείωμα και την αφήνουμε να δράσει στον απαιτούμενο χρόνο. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα.

Βήμα 5: Προσοχή στο χτένισμα

Το έντονο βούρτσισμα προκαλεί πολύ συχνά ψαλίδα, χωρίς να το πάρουμε είδηση. Δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια του λουσίματος, ούτε όταν είναι ακόμα βρεγμένα. Τα χτενίζουμε όταν έχει απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία. Επιλέγουμε μία ξύλινη χτένα με αραιά δόντια και κρατώντας κάθε τούφα από τις ρίζες, ξεκινάμε το χτένισμα απαλά από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνουμε προς τα επάνω. Τελειώνουμε, χτενίζοντας ελαφρά όλο το μήκος των μαλλιών.

Βήμα 6: Ειδικά λαστιχάκια για πιάσιμο των μαλλιών

Όταν κάνουμε τις καθιερωμένες δουλειές σπιτιού, όταν αθλούμαστε ή οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να νιώθουμε πιο άνετα, συνήθως πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά. Το ζήτημα είναι πόσο σφιχτά τα δένουμε και τι είδους λαστιχάκι χρησιμοποιούμε. Το πολύ σφιχτό δέσιμο είναι πολύ εύκολο να «σπάσει» τα μαλλιά δημιουργώντας ψαλίδα. Ένα χαλαρό δέσιμο είναι σαφώς προτιμότερο, καθώς προσφέρει και τη δυνατότητα εισροής του αέρα, δηλαδή αναπνέουν. Τα λαστιχάκια τροφίμων απαγορεύονται ρητά, καθώς περικυκλώνουν τα μαλλιά, τραυματίζοντάς τα. Στην αγορά κυκλοφορούν υφασμάτινα λαστιχάκια, κλάμερ ή μπαρέτες που προσφέρουν το ιδανικό κράτημα, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού των εύθραυστων μαλλιών μας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.