Δεν διατηρούνται στα μαλλιά μας οι μπούκλες; Να, τι πρέπει να κάνουμε!

Δεν διατηρούνται στα μαλλιά μας οι μπούκλες; Να, τι πρέπει να κάνουμε!

Είναι υπέροχες και γίνονται αντικείμενο του πόθου, όταν θέλουμε να δώσουμε μια ξεχωριστή, σέξι πινελιά στην εικόνα μας! Όσο και να παιδευόμαστε, όμως, με το ειδικό σίδερο και παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, το αποτέλεσμα μας απογοητεύει. Τι συμβαίνει και τα μαλλιά μας «πέφτουν» και γίνονται ίσια μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όπως φαίνεται δεν ανήκουμε σε αυτό το σχετικά μικρό ποσοστό των γυναικών που απολαμβάνουν ανέμελες, φαρδιές και γοητευτικές μπούκλες! Για να τις αποκτήσουμε λοιπόν, καταφεύγουμε σε διάφορες λύσεις σπαταλώντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας και με αμφίβολα αποτελέσματα…

Τι συμβαίνει, όμως και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, τα μαλλιά μας χάνουν το ελκυστικό σχήμα τους μέσα σε χρόνο d.t.; Υπάρχουν μερικά σημεία κλειδιά και κάποιες επιλογές που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Ας ανακαλύψουμε ποια είναι τα λάθη μας, παίρνοντας το κεφάλαιο «μπούκλες» από την αρχή!

Δεν χρησιμοποιούμε τα σωστά εργαλεία

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα εργαλεία πέρα από το παλιό και κλασικό σίδερο για μπούκλες, που μας είχε χαρίσει η μαμά μας όταν μπήκαμε στο Γυμνάσιο!

Μπορούμε να αναβαθμίσουμε το «οπλοστάσιό» μας με ένα σίδερο για μπούκλες υψηλής ποιότητας, με κεραμικές πλάκες. Και να προσέξουμε στην επιλογή της θερμοκρασίας. Εάν η τρίχα στα μαλλιά μας είναι αρκετά παχιά, τότε η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

Εάν, όμως, είναι πιο λεπτά θα χρειαστεί να μειώσουμε αρκετά. Ως βασική ένδειξη θερμοκρασίας έχουμε τους 150 και κάτω, ενώ ποτέ δεν θα πρέπει να υπερβούμε 200℃!

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό σημείο, είναι και το μέγεθος του σίδερου και ειδικότερα, η διάμετρός του. Τα κοντά μαλλιά θα ωφεληθούν καλύτερα από ένα πιο λεπτό σίδερο, καθώς κάθε τούφα θα τυλιχτεί περισσότερες φορές και σε μικρότερα τμήματα, δημιουργώντας αρχικά πιο «σφιχτές» μπούκλες, οι οποίες στη συνέχεια, θα χαλαρώσουν τμηματικά.

Επίσης, μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικό οπλοστάσιο από σίδερα για μπούκλες! Μπορούμε να επιλέξουμε μια ράβδο, ένα σίδερο με κλιπ ή ακόμα και ένα επίπεδο σίδερο με κεραμικές πλάκες, για να δημιουργήσουμε τις μπούκλες των ονείρων μας!

Δεν εφαρμόζουμε την κατάλληλη προετοιμασία

Η προετοιμασία είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με τη διαδικασία κατσαρώματος! Ένα τρικ είναι να περάσουμε ένα προϊόν styling για κράτημα στις μπούκλες, πριν ξεκινήσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βέβαια και κάποιο προϊόν που προσφέρει προστασία από τη θερμότητα ή κάποιο σπρέι ξηρής υφής.

Με όλα αυτά, θα έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα, για να κρατήσουν οι μπούκλες μας περισσότερο. Ειδικά, ένα σπρέι ξηρής υφής θα «αγριέψει» κάπως την επιφάνεια των τριχών, κάνοντας το σίδερο να «κολλάει», αντί να γλιστράει πάνω τους και προσδίδοντας τελικά ένα όμορφο, φυσικό και ακατάστατο αποτέλεσμα!

Για κάποια ειδική περίσταση, ίσως είναι καλό να αποκτήσουμε και μερικά extensions! Προσθέτοντας μήκος και όγκο σε μια διαφορετική υφή από το φυσικό μας τρίχωμα, θα πετύχουμε ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα και οι μπούκλες μας θα κάνουν γκελ με φυσικότητα!

Δεν κόβουμε τα μαλλιά μας

Εάν τα μαλλιά μας είναι αρκετά πλούσια, ίσως να πρέπει να ζητήσουμε από τον κομμωτή μας, αραίωση ή κόψιμο! Είναι αλήθεια πως τα πολύ πυκνά και μακριά μαλλιά δεν διαχειρίζονται με ευκολία.

Εάν μάλιστα και η διάμετρος από το σίδερο κατσαρώματος είναι μικρή, τότε ακόμα και η θερμότητα δεν θα διανέμεται ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα το look να μας απογοητεύει! Βασικός κανόνας; Κάθε τούφα που τυλίγουμε δεν θα πρέπει να έχει φάρδος μεγαλύτερο από τα 2,5εκ.!

Τυλίγουμε από τις άκρες προς τις ρίζες

Όταν κάνουμε μπούκλες από κάτω προς τα πάνω, το κάτω μέρος των μαλλιών μας παίρνει τη μεγαλύτερη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μπούκλες μας θα είναι πιο σφιχτές στις άκρες και πως τα μαλλιά μας θα «βαραίνουν» κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να «πέφτουν» πιο γρήγορα, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε σίδερο με κλιπ.

Δυσανάλογο αποτέλεσμα θα έχουμε και εάν χρησιμοποιήσουμε ένα σίδερο που λεπταίνει προς την άκρη του. Καθώς θα τυλίγουμε κάθε τούφα, οι άκρες θα γίνονται πιο σφιχτές και το τμήμα κοντά στις ρίζες θα είναι αισθητά πιο χαλαρό. Οπότε, επιλέγουμε ένα ομοιόμορφο σίδερο και ξεκινάμε να τυλίγουμε κάθε τούφα από τις ρίζες προς τις άκρες και ποτέ αντίστροφα!

Δείτε Επίσης
«Ξανθό του ηλιοτρόπιου»: Το επίσημο όνομα του πιο καυτού χρώματος του καλοκαιριού 2024!

Δεν «κλειδώνουμε» το αποτέλεσμα

Δεν πρέπει να αφήνουμε τις μπούκλες μας ελεύθερες, μετά το κατσάρωμα με το σίδερο. Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις στερεώνουμε απαλά με τσιμπιδάκια ή κλιπς στο κεφάλι μας. Εάν μάλιστα, τις ψεκάσουμε και με λίγη λακ μέχρι να κρυώσουν, το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμα πιο σταθερό.

Τα μαλλιά μας είναι πολύ καθαρά (φρεσκολουσμένα)

Όλες μας έχουμε παρατηρήσει πως κανένα χτένισμα δεν διατηρείται, εάν τα μαλλιά μας είναι φρεσκολουσμένα! Όταν μάλιστα, θέλουμε να δημιουργήσουμε και ανάλαφρες μπούκλες, τότε είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε το κατσάρωμα τη δεύτερη ή και την τρίτη ημέρα από το λούσιμο.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ξηρό σαμπουάν πριν ξεκινήσουμε, για να είναι από τη μια τα μαλλιά μας καθαρά και από την άλλη, με καλύτερη υφή και όγκο για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Βουρτσίζουμε, επιμελώς

Φυσικά και δεν θα αφήσουμε τα μαλλιά μας αχτένιστα, αφού τελειώσουμε με το σίδερο! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως θα πρέπει και να βουρτσίσουμε τα μαλλιά μας με μανία!

Το έντονο βούρτσισμα μας κάνει να τραβήξουμε τα μαλλιά μας προς τα κάτω ενώ οι μπούκλες μας ταλαιπωρούνται και χάνουν την υφή και την ελαστικότητά τους. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι μια χτένα με αραιά δόντια ή απλά τα δάχτυλά μας!

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι μόλις τελειώσουμε, να αναποδογυρίσουμε το κεφάλι μας και να δουλέψουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας, στις ρίζες των μαλλιών μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε όγκο και θα κάνουμε τις μπούκλες μας πιο φυσικές. Εάν μάλιστα, ψεκάσουμε με λίγη λακ ή σπρέι φιξαρίσματος πριν επέμβουμε, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.