«Εξαφανίστε» τις σακούλες κάτω από τα μάτια με κάποια τρικ μακιγιάζ

«Εξαφανίστε» τις σακούλες κάτω από τα μάτια με κάποια τρικ μακιγιάζ

Ένα αρκετά συχνό πρόβλημα είναι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Μπορεί να είναι προσωρινό ή μόνιμο και χρειάζεται ειδική φροντίδα για να αντιμετωπιστεί. Για μία προσωρινή και άμεση λύση, τα παρακάτω τρικ μακιγιάζ θα σας φανούν χρήσιμα σε ώρα… ανάγκης.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, και παρουσιάζονται από κατακράτηση υγρών ή από ένα ξενύχτι. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο μόνιμο.

Ανεξάρτητα από την αιτία του προβλήματος, μπορείτε να καμουφλάρετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια με μερικά χρήσιμα κόλπα μακιγιάζ, προσωρινά αλλά άμεσα.

Κρύα κομπρέσα, η θαυματουργή

Ξεκινήστε κάνοντας μία κρύα κομπρέσα, η οποία περιορίζει πολύ γρήγορα το πρόβλημα. Πώς θα την κάνετε; Πολύ απλά με δύο εναλλακτικές λύσεις: Τυλίξτε στην άκρη μίας καθαρής πετσέτας ένα παγάκι ή βρέξτε την με κρύο νερό και εναποθέστε την στο κάτω μέρος των ματιών.

Μία ακόμη λύση είναι να βάλετε ένα κουτάλι της σούπας στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στην πρησμένη περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

Ενυδατώστε

Ταμπονάρετε με τις άκρες των δαχτύλων σας την κρέμα ματιών, για να δώσετε την απαραίτητη υγρασία στην περιοχή των ματιών, βοηθώντας και το καλυπτικό προϊόν που θα ακολουθήσει να εφαρμοστεί καλύτερα.

Ξεκινήστε με primer

Σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύροι κύκλοι απαλύνονται με τη χρήση ενός primer. Εκτός από το σταθερό αποτέλεσμα, η εφαρμογή του κονσίλερ θα είναι πιο ομοιόμορφη και φυσική απ’ ό,τι χωρίς τη βάση.

Δείτε Επίσης
Τεχνικές μακιγιάζ για να δείχνετε νεότερη!

Απλώστε το concealer ταμποναριστά

Σειρά έχει η κάλυψη. Εφαρμόστε λοιπόν το κονσίλερ σας με ταμποναριστές κινήσεις στην περιοχή. Προσέξτε όμως, να μην βάλετε υπερβολική ποσότητα, διότι το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Το βλέμμα σας θα δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο.

Μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμήστε ένα ειδικό κονσίλερ κατά των μαύρων κύκλων και μάλιστα με κίτρινη ή πορτοκαλί απόχρωση, που θα δώσει περισσότερο φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

Τελειώστε με διάφανη πούδρα

Αφού τελειώσετε με την κάλυψη, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε στις σακούλες κάτω από τα μάτια μια διάφανη πούδρα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό και ολοκληρωμένο.

Μερικά ακόμη έξυπνα κόλπα

  • Οι εντυπωσιακές βλεφαρίδες με τη χρήση μάσκαρα ή την τοποθέτηση ψεύτικων, μπορεί να απογειώσει το βλέμμα και να καμουφλάρει τις σακούλες.
  • Τα παχιά και πυκνά φρύδια τραβούν την προσοχή στο επάνω μέρος των ματιών, μακριά από το πρόβλημα.
  • Προσθέστε λάμψη με μια ιριδίζουσα σκιά κάτω από τα μάτια που καλύπτει το πρήξιμο.
  • Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να τονίσετε το χρώμα της ίριδας και να δώσετε στο βλέμμα σας μια πιο ξεκούραστη όψη.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.