Ντεμακιγιάζ ματιών για καθαρό… βλέμμα

Ντεμακιγιάζ ματιών για καθαρό… βλέμμα

Τα μάτια είναι από τα πιο δυνατά σημεία της ομορφιάς μας. Το μακιγιάζ τους χαρίζει γοητεία, πρόκληση, λάμψη. Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ είναι το ντεμακιγιάζ με τις κατάλληλες κινήσεις και τα ανάλογα προϊόντα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Σκιές, άι-λάινερ και μάσκαρα είναι τα «βασικά» εργαλεία για το τέλειο μακιγιάζ των ματιών σας. Χρώματα σκούρα, λαμπερά, στρώσεις μάσκαρα για να γίνει το βλέμμα πιο βαθύ και οι βλεφαρίδες πιο πυκνές και μακριές.

Τι γίνεται όμως το βράδυ; Όσο κουρασμένες κι αν είστε, δεν πρέπει να παραλείπετε τον καθαρισμό του προσώπου και ιδίως της ευαίσθητης περιοχής των ματιών.

Πρέπει να ξέρετε ότι η περιοχή των ματιών είναι περίπου πέντε φορές πιο ευαίσθητη από την επιδερμίδα του υπόλοιπου προσώπου. Κι ακόμη ότι οι βλεφαρίδες και τα φρύδια αποτελούν «γόνιμο» έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο τακτικός και προσεκτικός καθαρισμός είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από το μακιγιάζ απομακρύνετε τη σκόνη, τα καυσαέρια, τους ρύπους από την ατμόσφαιρα και τη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα.

Τα ειδικά για τα μάτια προϊόντα είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος. Θα πρέπει να θυμάστε ότι όσο πιο εύκολα καθαρίζουν τα μάτια από το μακιγιάζ τόσο καλύτερα είναι, αφού το τρίψιμο και η επιμονή στην περιοχή των ματιών καταστρέφει το ευαίσθητο δέρμα και προκαλεί ερεθισμό.

Πώς πρέπει να γίνεται το ντεμακιγιάζ ματιών

Αρχικά, χρειάζεστε τα κατάλληλα βαμβακάκια ή pads χωρίς χνούδι. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα βαμβάκι για κάθε μάτι. Είναι πιο αποτελεσματικό και πιο υγιεινό.

Όλες σας οι κινήσεις να είναι απαλές και προς την ίδια φορά. Η ευαίσθητη αυτή περιοχή δεν θέλει τρίψιμο, αφού και οι βλεφαρίδες κινδυνεύουν να καταστραφούν και να πέσουν.

Δείτε Επίσης
Αποτοξίνωση στο δέρμα του προσώπου μας σε 5 απλά βήματα!

Καθαρίστε πρώτα τα βλέφαρα και στη συνέχεια τις πάνω βλεφαρίδες. Τελειώνετε με τον καθαρισμό των κάτω βλεφαρίδων.

Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν

Διαλέξτε το καθαριστικό των ματιών σας ανάλογα με το είδος μακιγιάζ που κάνετε. Αν, ας πούμε, φοράτε συχνά άι-λάινερ και σκούρα μολύβια ή αδιάβροχη μάσκαρα, διαλέξετε ένα καθαριστικό ματιών που έχει δημιουργηθεί ειδικά για να αφαιρεί εύκολα και αποτελεσματικά αυτά τα προϊόντα.

Στην περίπτωση που το μακιγιάζ σας είναι ελαφρύ, χωρίς πολλά και έντονα χρώματα με σκιές σε μορφή σκόνης, χωρίς μολύβια ή μάσκαρα, τότε ένα απαλό ντεμακιγιάζ ματιών σε μορφή λοσιόν ή κρέμας είναι αρκετό.

Ειδική φροντίδα χρειάζονται τα μάτια σας αν είναι πολύ ευαίσθητα, αν φοράτε φακούς επαφής ή αν παθαίνετε εύκολα αλλεργίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα διαλέξτε ένα προϊόν χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ή άλλες ερεθιστικές ουσίες. Τέτοια προϊόντα συνήθως θα βρείτε σε σειρές καλλυντικών στα φαρμακεία.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.