Η αλογοουρά δεν είναι μόνο για το… σχολείο! Τα βήματα για την τέλεια ψηλή αλογοουρά

Η αλογοουρά δεν είναι μόνο για το… σχολείο! Τα βήματα για την τέλεια ψηλή αλογοουρά

Το high ponytail είναι ένα από τα πιο κομψά και ευέλικτα χτενίσματα για μακριά μαλλιά. Δίνει μεγάλη κομψότητα και προσθέτει επίσης αίγλη στην εμφάνισή σας. Οι ψηλές αλογοουρές μπορούν να διαμορφωθούν με άπειρους τρόπους το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τον κατάλληλο για εσάς. Δείτε τα 10 βήματα για να κατακτήσετε την τέχνη του να αποκτήσετε την ψηλή αλογοουρά σωστή και τέλεια, αλλά και ποια σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι καταλήγουν με «εξογκώματα», όταν επιλέγουν High Ponytails. Για να το αποφύγετε, το κόλπο είναι να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας σωστά, ξεμπερδεύοντάς τα και με φορά προς τα πίσω.

Ενώ κάνετε αυτό, συνεχίστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με μια βούρτσα, ενώ κρατάτε τα μαλλιά σας ψηλά πάνω από το κεφάλι σας. Με αυτό τον τρόπο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λεία εμφάνιση.

Τι  θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ψηλή αλογοουρά

 • Βούρτσα
 • Χτένα
 • Λαστιχάκι μαλλιών
 • Κλιπ μαλλιών ή τσιμπιδάκια
 • Λακ
 • Κορδέλες ή φιόγκο (προαιρετικό)
 • Ισιωτικό ή ψαλίδι μαλλιών (προαιρετικό)

Πώς να φτιάξετε ψηλή αλογοουρά

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα μαλλιών ξεμπερδέψτε σωστά όλες τις τρίχες για να αποφύγετε την ακαταστασία.

Βήμα 2: Βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας από μπροστά, φέρτε όλες τις τρίχες προς τα πίσω.

Βήμα 3: Πιάστε όλα τα μαλλιά σας ψηλά πάνω από την περιοχή της κορυφής του κεφαλιού σας.

Βήμα 4: Συνεχίστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με το ένα χέρι και κρατήστε τα μαλλιά με το άλλο, έτσι θα ισιώσετε κάθε σημείο.

Βήμα 5: Στερεώστε το στη σωστή θέση με ένα λαστιχάκι μαλλιών.

Βήμα 6: Χρησιμοποιήστε μερικά κλιπ μαλλιών ή τσιμπιδάκια για να διορθώσετε τα μαλλιά σας που ξεφεύγουν από τη θέση τους.

Βήμα 7: Τεντώστε τα μαλλιά σας από τη βάση της αλογοουράς για να προσθέσετε λίγη υφή στα μαλλιά σας.

Βήμα 8: Εάν θέλετε ίσια ή σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα ισιωτικό ή ψαλίδι μαλλιών για να αποκτήσετε την επιθυμητή εμφάνιση με ψηλή αλογοουρά.

Βήμα 9: Ψεκάστε λίγο σπρέι μαλλιών για να κρατήσει το χτένισμά σας όλη την ημέρα και επίσης να διατηρήσετε το χτένισμά σας φρέσκο.

Δείτε Επίσης
Το μυστικό για να μακραίνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας!

Βήμα 10: Χρησιμοποιήστε κορδέλες, μαντίλια ή φιόγκους για να αποκτήσετε μια κομψή εμφάνιση.

Ψηλή αλογοουρά για διαφορετικά σχήματα προσώπου

Δεν ταιριάζουν όλα τα στιλ αλογοουράς σε όλες, αφού έχουμε διαφορετικούς τύπους προσώπου. Μερικές φορές φαίνεται περίεργο να προτιμάτε την αλογοουρά που δεν ταιριάζει με τη δομή του προσώπου σας. Κατανοήστε καλύτερα το σχήμα του προσώπου σας και προτιμήστε αυτό που σας κολακεύει.

 1. Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο προτιμήστε μία ψηλή αλογοουρά με χωρίστρα στο πλάι.
 2. Μία χωρίστρα στη μέση είναι μία καλή επιλογή αν θέλετε να κάνετε ψηλή αλογοουρά κι έχετε τετράγωνο πρόσωπο.
 3. Προτιμήστε μία ψηλή αλογοουρά με αφέλειες ή κάποιες τριχούλες δεξιά κι αριστερά στο πρόσωπο, αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

 1. Δοκιμάστε την ψηλή αλογοουρά με πλεξούδα, αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα οβάλ.
 2. Κάντε μία ψηλή αλογοουρά με λίγο φούσκωμα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών, αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού.

H ψηλή αλογοουρά έχει πολλές εκδοχές

Είναι πάντα ωραίο να επιδιώκετε αλλαγές! Η ψηλή αλογοουρά δίνει πολλές ιδέες και διαφορετικά στιλ για να αλλάξετε την εμφάνισή σας και όλες είναι ωραίες!

 • Φτιάξτε υπέροχες «φούσκες» που είναι στη μόδα από πέρυσι, αλλά επιμένουν και τη φετινή σεζόν. Κατάλληλη εμφάνιση για καθημερινό αλλά και επίσημο λουκ.

 • Τι καλύτερο από τις αφέλειες ή «κουρτινάκια» στα πλαϊνά του προσώπου! Όχι μόνο προσθέτουν αίγλη στην εμφάνισή σας, αλλά είναι ένας πολύ σέξι συνδυασμός, αν είναι σχεδιασμένη με το σωστό ντύσιμο (οι άνθρωποι δεν θα παίρνουν τα μάτια τους από πάνω σας).

 • Μία ψηλή αλογοουρά με κοτσίδες ή πλεξούδα σε διάφορες εμπνεύσεις. Υπέροχο λουκ για επίσημες εμφανίσεις και για νυφικό χτένισμα.

 • Μία ακόμη ιδέα και μάλιστα πολύ χαριτωμένη είναι να κάνετε την ψηλή αλογοουρά σας στο πλάι αντί στο κέντρο του κεφαλιού.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.