Η μοντέρνα εκδοχή του άι λάινερ θυμίζει έργο αφηρημένης τέχνης στα βλέφαρά μας!

Η μοντέρνα εκδοχή του άι λάινερ θυμίζει έργο αφηρημένης τέχνης στα βλέφαρά μας!

Η κλασική γραμμή άι λάινερ στα βλέφαρά μας αποτελεί μια σταθερή κίνηση για να υπογραμμίσουμε το βλέμμα μας. Για να αποκτήσουμε, όμως, έναν αέρα ανανέωσης δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε την νέα τάση, όπου καινούργιοι όροι συνθέτουν τα πιο hot looks! Και βέβαια, σας δίνουμε μοναδικές ιδέες και για πολύ βραδινές και εορταστικές εμφανίσεις. Ξεκινάμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η διαφορά βρίσκεται στην εικόνα που δημιουργείται ως ένα αιωρούμενο σχήμα στα βλέφαρα και όχι σύρριζα, στις ρίζες των βλεφαρίδων. Συνήθως, ζωγραφίζεται κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών σε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη ευθεία γραμμή ή και σε καμπύλη, ενώ κάποιες φορές διαγράφεται σε σχήμα πλάγιου v, δηλαδή «>».

Εκτός από το κλασικό μαύρο χρώμα, μπορούμε να πειραματιστούμε με άλλες αποχρώσεις, από λευκό και κίτρινο ως ασημί και πορτοκαλί. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με την κλασική γραμμή άι λάινερ, με το δημοφιλές cat eye look ή απλά, να μην επιλέξουμε τίποτε από τα δύο. Το ζητούμενο είναι εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο εκκεντρικό ή πιο διακριτικό. Ίδωμεν!

Τι είναι το floating eyeliner trend;

Η τάση του αιωρούμενου άι λάινερ απομακρύνεται από το παραδοσιακό άι λάινερ ή το cat-eye, κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Αντίθετα, εφαρμόζεται πάνω από την πτυχή του βλεφάρου, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να «αιωρείται»!

Μπορεί να είναι τολμηρό ή διακριτικό, αστραφτερό ή ματ. Πρόκειται για μια μοντέρνα και cool πρόταση που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, σαν ένα έργο αφηρημένης τέχνης στα βλέφαρά μας!

Στην πραγματικότητα, το look της αφηρημένης εμφάνισης του άι λάινερ εμφανίστηκε την δεκαετία του 1960, προτείνοντας εναλλακτικά σχήματα πέρα από την επάνω γραμμή, σύρριζα στις βλεφαρίδες.

Πώς θα το πετύχουμε;

Μπορούμε να ερμηνεύσουμε την νέα τάση όπως θέλουμε. Είναι ιδιαίτερη και διασκεδαστική και μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδικότητά μας!

Δείτε Επίσης
Η μοναδική μυρωδιά του σώματος μπορεί να δώσει στοιχεία για την υγεία μας

  • Δημιουργούμε γραμμικά και γεωμετρικά σχήματα. Για παράδειγμα, ζωγραφίζουμε ένα > από το κέντρο του βλεφάρου προς την εξωτερική γωνία φροντίζοντας, όμως, η επάνω γραμμή να είναι σε ευθεία γραμμή ακριβώς πάνω από την πτυχή, σαν ένα πλαγιαστό αγγλικό 7. Τραβάμε την γραμμή προς τα έξω και «κλείνουμε» το > με μια γραμμή που θα ξεκινά ακριβώς στην εξωτερική γωνία του ματιού.

  • Ένα τρικ για να κάνουμε το γεωμετρικό σχέδιο, όπως μια γραμμή, που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών μας γίνεται με το ίδιο το μολύβι του άι λάινερ! Θα το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά και με τα μάτια μας ανοιχτά. Το τοποθετούμε οριζόντια, για να υπολογίσουμε πόσο μακριά και προς τα μέσα θα πρέπει να κάνουμε το σχήμα. Στη συνέχεια, θα χαράξουμε μια γραμμή κοντά στην πτυχή του βλεφάρου.

  • Μια εύκολη κίνηση είναι να ζωγραφίσουμε τη γραμμή, ευθυγραμμίζοντάς την με την πτυχή του βλεφάρου μας. Λίγο πιο έξω ή λίγο πιο μέσα, αποκλειστικά στο κέντρο ή ακόμα και με μια ελαφριά ανοδική κλίση.

  • Άλλη ιδέα είναι να σχεδιάσουμε μια καμπύλη γραμμή πάνω από τη φυσική πτυχή του βλεφάρου. Μπορεί να ξεκινήσει λίγο πιο μέσα από την εσωτερική γωνία του ματιού, να τελειώσει πριν την εξωτερική γωνία ή να επεκτείνεται περισσότερο. Η γραμμή μπορεί να είναι εξαιρετικά λεπτή ή λίγο πιο παχιά. Θα μπορούσαμε να της δώσουμε ακόμα και ένα ντεγκραντέ αποτέλεσμα, με τη βοήθεια ενός πινέλου.

  • Για να δημιουργήσουμε μια διπλή γραμμή άι λάινερ στην εξωτερική γωνία, δεν έχουμε παρά να σχεδιάσουμε μια παραδοσιακή γραμμή στο επάνω βλέφαρο που θα επεκτείνεται προς τα έξω. Στη συνέχεια, επεκτείνουμε και τη γραμμή στο κάτω βλέφαρο, φροντίζοντας να υπάρχει κενός χώρος μεταξύ των δύο γραμμών. Αποτέλεσμα; Ένα γοητευτικό, ανυψωτικό look!

Έξτρα tips

  • Για μια απαλή γραμμή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό πινέλο και να τη σχεδιάσουμε με οποιοδήποτε χρώμα σκιάς. Για να σταθεροποιηθεί το χρώμα μπορούμε να βρέξουμε το πινέλο και να το περάσουμε και πάλι από τη σκιά, καθορίζοντας καλύτερα το σχήμα.

  • Ένα μολύβι άι λάινερ είναι επίσης, μια πολύ καλή επιλογή. Το υγρό άι λάινερ απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία. Σε περίπτωση λάθους, όμως, με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ένα μη λιπαρό ντεμακιγιάζ ματιών ή micellar water θα κάνει τη διόρθωση παιχνιδάκι! Με τον ίδιο τρόπο βέβαια, μπορούμε να κάνουμε και μικροδιορθώσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ακριβώς το σχήμα που θέλουμε.
  • Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε μια καφέ σκιά ματ σε μεσαίο τόνο και με τη βοήθεια ενός λεπτού πινέλου να δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Με μια μπατονέτα και όπως αναφέραμε προηγουμένως, θα τελειοποιήσουμε το σχήμα και τέλος, μπορούμε να περάσουμε το τελικό χρώμα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.