Η τάση «πλεξούδα κορσές» επανέρχεται

Η τάση «πλεξούδα κορσές» επανέρχεται

Ο οίκος του Christian Siriano και η Lacy Redway δημιουργούν το νέο χτένισμα για την άνοιξη του 2024, θυμίζοντας ότι η τάση με το μπαλέτο ξεκινά από τώρα με τα παπούτσια μπαλαρίνες και φυσικά… περνά και στα μαλλιά μας. Κι αν νομίσατε ότι έχετε βαρεθεί το ροζ ή την άκρατη θηλυκότητα, ξεχάστε το! Μία έκρηξη από ροζ λάμψεις, ροζ κορδέλες και ροζ και περισσότερο ροζ, μας περιμένει!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η hair stylist Lacy Redway δημιούργησε την πιο εμφανή απόδοση της τάσης: Πρόκειται για δύο ολλανδικές πλεξούδες δεμένες μεταξύ τους με παλ ροζ κορδέλα. Η κορδέλα είναι έτσι περασμένη στα μαλλιά που θυμίζει κορσέ και η Redway ονόμασε εύστοχα το στυλ “κορσέ με πλέξη”.

Η Redway σημείωσε ότι εμπνεύστηκε από τις λεπτομέρειες από το τούλι του Siriano και είπε: «Για να υποστηρίξω καλύτερα την αισθητική των ρούχων, έπρεπε να διατηρήσω τα μαλλιά απαλά με [ένα] καθαρό κοριτσίστικης αισθητικής ύφος, αλλά μαζί όπως θα περίμενες να δεις μια αέρινη μπαλαρίνα που στροβιλίζεται στην πασαρέλα».

Η λέξη-κλειδί της τάσης

Η λέξη-κλειδί που αναφέρθηκε είναι «μπαλαρίνα», λαμβάνοντας υπόψη ότι το balletcore είναι η ρίζα σχεδόν κάθε σημαντικής τάσης αυτή τη στιγμή – από τα κλασικές ίσιες μπαλαρίνες [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] μέχρι την girly goth αισθητική.

Οι φιόγκοι αποτελούν βασικό μέρος της εμφάνισης και έχουν γίνει αναμφίβολα η μεγαλύτερη τάση στα αξεσουάρ μαλλιών της χρονιάς, και μπορούν να εντοπιστούν δεμένα στις άκρες των πλεξούδων και στη βάση κάθε είδους αλογοουράς ή να απλώς να στολίσουν τα μακριά μαλλιά.

Πώς να αποκτήσετε το χτένισμα

Δείτε Επίσης
Balletcore: Επανακτώντας τη θηλυκότητα

Δεν λέμε ότι είναι αδύνατο να πετύχετε τις πλεξούδες κορσέ στο σπίτι – θα χρειαστείτε απλώς τόνους υπομονής ή δύναμη στο πάνω μέρος του βραχίονα.

Θα πρέπει να προετοιμάστε πρώτα τα μαλλιά με μία μους για επιπλέον κράτημα και στη συνέχεια χωρίστε τα μαλλιά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο ολλανδικές πλεξούδες προς τον αυχένα του λαιμού.

Μετά από αυτό, ενώστε τις δύο πλεξούδες μεταξύ τους και δημιουργήστε μια μεγάλη θηλιά πλεξούδα. Τέλος —εκεί είναι που έρχεται η υπομονή/η δύναμη των χεριών— θα πρέπει να περάσετε τις σατέν κορδέλες μέσα από τις πλεξούδες, ξεκινώντας από το στέμμα του κεφαλιού και υφαίνοντας προς τα κάτω, όπως θα κάνατε με έναν κορσέ.

Δύσκολο; Ναι! Γι΄αυτό, αν θέλετε αυτό το χτένισμα, μάλλον η λύση είναι να πάτε στο αγαπημένο σας κομμωτήριο.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.