Η τάση: Πώς θα κάνετε το τέλειο φυσικό 70’s μακιγιάζ;

Η τάση: Πώς θα κάνετε το τέλειο φυσικό 70's μακιγιάζ;

Το hippie look επανέρχεται δριμύτερο το 2015! Και ποιο ήταν το σύνθημα; Επιστροφή στη φύση! Άρα, και ένα μακιγιάζ όσο πιο φυσικό γίνεται. Πώς θα επιτύχετε το λουκ του χθες απόλυτα προσαρμοσμένο στο σήμερα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η δεκαετία του ’70 ήταν από τις περιόδους με πολλές και διαφορετικές επιρροές. Τα πρώτα χρόνια συνεχίστηκε το mod look των ’60s με αναφορές στη δεκαετία του ‘20, στη συνέχεια το διογκούμενο φεμινιστικό κίνημα θεώρησε το μακιγιάζ ως κάτι απορριπτέο. Ταυτόχρονα, όμως, άρχισαν και οι επιρροές της μουσικής, όπως ήταν η punk και η disco.

Δείτε Επίσης
Φυσικό μακιγιάζ

Σίγουρα, πάντως, το φυσικό στιλ των χίπις ήταν η επικρατέστερη τάση για όλη τη δεκαετία. Οι φεμινίστριες άλλωστε, πίστευαν πως το μακιγιάζ ήταν ένας «καταπιεστικός» τρόπος για να αρέσουν οι γυναίκες στους άντρες, άρα… το είχαν στείλει στο πυρ το εξώτερον! Όμως, παρόλα αυτά, οι γυναίκες δεν μπορούν χωρίς τον καλλωπισμό τους. Ακόμη και οι εταιρείες καλλυντικών της εποχής για να ανταποκριθούν στο «φυσικό» αίτημα, αλλάζουν τακτική και λανσάρουν ανάλογες αποχρώσεις αλλά και τα κατάλληλα σλόγκαν. Η φράση-κλειδί «σαν να μην φοράς τίποτα» αποτέλεσε επωδό και πειστικό επιχείρημα!

Το φυσικό λουκ αλά 70s!

  • Η επιδερμίδα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκια και δροσερή. Απλώνετε λοιπόν ένα υγρό μέικαπ για να καλυφθούν οι ατέλειες. Ένα κρεμώδες κονσίλερ για τις μικρές περιοχές που χρειάζονται… λίγη βοήθεια και φυσικά αν θέλετε και πούδρα, χρησιμοποιείτε ελάχιστη και σε μορφή σκόνης.
  • Στα μάγουλα, δίνετε φυσική όψη με ένα ρουζ σε απαλό ροδακινί και πάντα απλωμένο πολύ διακριτικά.
  • Αν θέλετε λίγη πιο… φυσική όψη, το κόλπο είναι ένα απαλό bronzer που θα περάσετε περιμετρικά στο πρόσωπο. Ελάχιστη ποσότητα κατά μήκος του κέντρου του προσώπου, δηλ. από το ένα μάγουλο, πάνω από τη μύτη έως το άλλο μάγουλο και διακριτικά πάνω από τα βλέφαρα.
  • Περάστε μία ελαφρώς ιριδίζουσα σκιά σε φυσικές αποχρώσεις στα βλέφαρα. Π.χ. σε απαλό μπεζ, ροζ, ροδακινί. Αυτό που σίγουρα «απαιτείται» είναι οι γυριστές βλεφαρίδες, άρα η μάσκαρα είναι ο αγαπημένος σας σύμμαχος.
  • Τα χείλη, επίσης βάφονται με απαλές, διακριτικές αποχρώσεις, όπως απαλό ροζ, απαλό τριανταφυλλί ή ανοιχτό πορτοκαλί.
  • Για έξτρα φωτεινότητα, τελειώνετε με ένα highlighter που θα απλώσετε πάνω από τα ζυγωματικά, στο κέντρο της μύτης, στο κέντρο των βλεφάρων και πάνω από το στόμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.