Λιπαρή επιδερμίδα; Αλλάξτε τον τρόπο που εφαρμόζετε το ρουζ!

Λιπαρή επιδερμίδα; Αλλάξτε τον τρόπο που εφαρμόζετε το ρουζ!

Χωρίς αμφιβολία, το κρεμώδες ρουζ είναι η τέλεια επιλογή για ένα ρουζ με φυσική όψη. Όμως, όσες έχουν λιπαρό δέρμα συχνά αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ρουζ σε μορφή κρέμας. Όχι πια χάρη σε αυτό το έξυπνο κόλπο που μοιράζονται οι makeup artists!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το ρουζ σε μορφή κρέμας δένει άψογα με το δέρμα και μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο χλωμές επιδερμίδες να φαίνονται σαν να έχουν λουστεί στο ζεστό φως του ήλιου. Αλλά θέλει τον τρόπο του!

Όσες έχουν λιπαρό δέρμα, ωστόσο, αναμενόμενα απομακρύνονται από το  ρουζ σε μορφή κρέμας, και στρέφονται σε αυτά σε μορφή πούδρας με την προϋπόθεση ότι διαρκούν περισσότερο.

Είναι αλήθεια ότι το κρεμώδες ρουζ συχνά εξαφανίζεται σε πιο λιπαρό δέρμα μετά από μία ή δύο ώρες, καθώς το υπερβολικό σμήγμα καθιστά πιο δύσκολο για τις χρωστικές να προσκολληθούν στην επιφάνεια του δέρματος. Τι γίνεται όμως αν αυτή η υφή είναι πραγματικά το σενάριο του ρουζ των ονείρων σας;

Μπείτε στο ιδιοφυές κόλπο της makeup artist Lisa Eldridge που σημαίνει ότι η καθεμία μας μπορεί να φορέσει κρεμώδες ρουζ, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός της.

Δείτε Επίσης
Η γυαλάδα… φεύγει… το ματ επιστρέφει στα χείλη μας!

«Αναμείξτε κρεμώδες ρουζ με concealer σε λιπαρό δέρμα», συμβουλεύει η Eldridge. «Εναλλακτικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε λίγη βάση στο πινέλο σας όταν απλώνετε ρουζ σε κρεμώδη υφή», καθώς του δίνει κάτι στο οποίο μπορεί να κολλήσει. Η Eldridge σημειώνει επίσης τη σημασία της καλής ανάμειξης «για να διασφαλιστεί ότι όλες οι άκρες καλύπτονται» για λείο φινίρισμα.

Όπως πάντα με το λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, αποφύγετε να εφαρμόζετε ρουζ με τα χέρια σας. «Τα άκρα των δακτύλων μας μπορούν να μεταφέρουν έλαια, βρωμιά και υπολείμματα στο δέρμα, τα οποία μπορούν να ενθαρρύνουν τα σπυράκια σε δέρμα με τάση για ατέλειες», λέει ο Warren Dowdall, makeup artist της Bobbi Brown. Η θερμότητα των χεριών σας μπορεί επίσης να λεπτύνει το κρεμώδες ρουζ, καθιστώντας πιο δύσκολη τη δημιουργία κάλυψης.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.