Μακιγιάζ για τις διακοπές: Τι να πάρω μαζί μου;

Μακιγιάζ για τις διακοπές: Τι να πάρω μαζί μου;

Μια ανάσα πριν τις διακοπές, δεν θέλουμε να κουβαλήσουμε και ένα ολόκληρο σακ βουαγιάζ με τα προϊόντα μακιγιάζ μας… Εξετάζοντας την τελετουργία του μακιγιάζ και επιλέγοντας έξυπνα τι μας χρειάζεται πραγματικά, μπορούμε να χωρέσουμε σε ένα νεσεσέρ τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ, φιλικά προς τα ταξίδια και τις διακοπές μας, φυσικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ανεξάρτητα από το μέσο που θα ταξιδέψουμε είναι σημαντικό το νεσεσέρ με το μακιγιάζ να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας καθημερινά, όπως ντεμακιγιάζ, ενυδάτωση, σέρουμ νυκτός, αντιηλιακό και άλλα, θα πρέπει να μεταφερθούν σε βαζάκια ή μπουκάλια των 100ml ή και λιγότερο.

Για αρχή, θα ήταν καλό να είμαστε διατεθειμένες να συμβιβαστούμε με αυτό που είναι ιδανικό και με αυτό που αγαπάμε. Για παράδειγμα, θα είναι προτιμότερο να πάρουμε μαζί μας ένα αντιηλιακό αντί για ένα primer.

Οι έξυπνες επιλογές

  • Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε προϊόντα μακιγιάζ σε μορφή πούδρας παρά κρέμας, μια και λόγω της ζέστης είναι πολύ πιθανόν να «τρέξουν».
  • Για μέικαπ, ένα προϊόν υψηλής κάλυψης μπορεί να λειτουργήσει και ως κονσήλερ.
  • Οι σκιές ματιών είναι πολύ πιθανόν να παραλειφθούν, εντελώς!
  •  Αντίθετα, η μπρονζέ πούδρα για το contouring, το highlighter στο χρώμα της σαμπάνιας και το ρουζ σε μια ουδέτερη απόχρωση, όλα σε μία παλέτα με καθρέφτη, καθώς και η διπλή κόμπακτ σκιά για τα φρύδια θα γίνουν προέκταση του χεριού μας!
  • Το highlighter και το ρουζ είναι τα τέλεια για την εσωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου, ενώ η μπρονζέ πούδρα και η πιο ανοιχτόχρωμη σκιά φρυδιών είναι υπέροχα για το κινητό του βλεφάρου. Χρησιμοποιώντας τη σκούρα σκιά φρυδιών για τα φρύδια, αλλά και στην εξωτερική γωνία των ματιών για να δώσουμε βάθος, καθώς και ως άι-λάινερ ολοκληρώνεται το μακιγιάζ των ματιών!
  • Όσο για πινέλα; Θα χρειαστούμε ένα μικρό πινέλο για το ρουζ, ένα με γωνία για το contouring και ένα σετ για σκιές ματιών, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα λεπτό πινέλο με γωνία, ένα επίπεδο, ένα με στρογγυλεμένες άκρες και ένα πινέλο ανάμειξης.
  • Τελειώνοντας, προσθέτουμε ένα μαύρο μολύβι άι-λάινερ για πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ και αδιάβροχη μάσκαρα.
  • Όσο για τα χείλη, παίρνουμε μαζί μας την αγαπημένη μας βασική απόχρωση (η οποία κάποιες φορές φοριέται και ως ρουζ!) και το μολύβι χειλιών που δεν εγκαταλείπουμε με τίποτα!

Οι χρυσοί κανόνες! Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Επενδύουμε στον μινιμαλισμό

Μπορεί οτιδήποτε να φαίνεται ως απολύτως απαραίτητο, όπως μια επιπλέον παλέτα, ένα κόκκινο κραγιόν, κ.λπ. Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτες και όσο και να μοιάζει «επώδυνο», να αρχίσουμε να αφαιρούμε σταθερά και σχολαστικά, για να γλιτώσουμε και από την ταλαιπωρία του να κουβαλάμε αχρείαστα προϊόντα.

Οι όροι της αεροπορικής εταιρείας

Πριν ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε βαλίτσες, ας φροντίσουμε να διαβάσουμε προσεκτικά τους όρους της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψουμε για προϊόντα περιποίησης και όχι μόνο.

Ειδικά, εάν πετάμε μόνο με χειραποσκευή, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούμε να μεταφέρουμε στο αεροπλάνο δοχεία υγρών καλλυντικών χωρητικότητας πάνω από 100 ml, ενώ επιτρέπεται να μεταφέρουμε αντικείμενα που χωρούν μόνο σε μία πλαστική σακούλα!

Προϊόντα 2 σε 1

Όταν ένα προϊόν μακιγιάζ έχει έναν και μόνο σκοπό, δεν είναι κάπως δύσκολο να δικαιολογήσει τη μεταφορά του; Ας δώσουμε χώρο στις δυνατότητές τους εξετάζοντας τα με δημιουργικό μάτι, ώστε να αποκαλύψουν τις πολλαπλές τους χρήσεις.

Δείτε Επίσης
Η τέχνη της αποπλάνησης!

Ένα κραγιόν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα και ως ρουζ, το κονσήλερ αναμεμειγμένο με λίγη ενυδατική κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέικαπ, το κιτ για το contouring χρησιμοποιείται αντί για σκιές ματιών και η κόμπακτ σκιά φρυδιών ως άι-λάινερ!

Mix nmatch

Ένα κραγιόν που ταιριάζει μόνο με ένα συγκεκριμένο ντύσιμο ή ένα ρουζ που αναδεικνύεται μόνο μέσα από ένα συγκεκριμένο συνδυασμό σκιών, είναι προτιμότερο να μείνουν στο σπίτι. Στις αποσκευές μας θα πρέπει να υπάρχουν προϊόντα που ταιριάζουν με τα πάντα, δηλαδή με μια δημιουργική multiculti διάθεση!

Το αγαπημένο μας

Εντάξει, με τα προϊόντα πολλαπλών χρήσεων και τις μεταφορές σε μικρότερες συσκευασίες… Δεν μας κάνει καρδιά, όμως, να αφήσουμε μόνο στο σπίτι και το αγαπημένο μας προϊόν μακιγιάζ. Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε, τότε όλα καλά!

Τελικός έλεγχος

Πριν αποφασίσουμε πραγματικά, τι θα πάρουμε και τι θα αφήσουμε πίσω είναι σκόπιμο να κάνουμε έναν τελικό έλεγχο. Δεν θα είναι κρίμα να διαπιστώσουμε πως ό,τι έχουμε πάρει είναι λίγο-πολύ άχρηστο, όταν θα είμαστε πλέον, μίλια μακριά;

Το σωστό νεσεσέρ

Τα κυκλικά σχήματα είναι αποδεδειγμένα πιο δύσκολο να τα βολέψουμε στη βαλίτσα μας. Επιλέγοντας ένα τετραγωνισμένο νεσεσέρ, θα έχουμε την ευκαιρία να το τοποθετήσουμε εύκολα μέσα σε οποιαδήποτε αποσκευή, διατηρώντας και τα προϊόντα μακιγιάζ στη σωστή τους θέση! Καλές διακοπές!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.