Μαλλιά: Οι top ιδέες της χρονιάς!

Μαλλιά: Οι top ιδέες της χρονιάς!

Ανεξάρτητα από την υφή και το μήκος των μαλλιών μας, ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ένα νέο χτένισμα, που θα αναδείξει το πρόσωπό μας και θα μας κάνει να απολαμβάνουμε τα θετικά σχόλια γνωστών και φίλων. Οι 5 προτάσεις που ακολουθούν, από τις πιο hot ιδέες για το 2017, σίγουρα μας βάζουν σε πειρασμό…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ασύμμετρο καρέ

Πώς δείχνει: Ένα από τα πιο μοντέρνα κουρέματα, για ένα φρέσκο και νεανικό look. Για τέλεια απόδοση, πρέπει να υπάρχει η ιδανική αναλογία ανάμεσα στις ασυμμετρίες και στο μήκος των μαλλιών μας.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Εάν έχουμε πυκνά μαλλιά, το καλύτερο είναι να δημιουργηθούν πολλά μήκη, έτσι ώστε να μοιραστεί το βάρος. Εάν πάλι έχουμε ίσια και λεπτά μαλλιά, τότε το καλύτερο είναι να γίνουν μερικές ακανόνιστες «σκάλες», ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.

Συμβουλή: Ανεξάρτητα από το εάν τα μαλλιά μας είναι ίσια ή σπαστά, οι άκρες τους πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο ίσιες. Ένα προϊόν που προσδίδει λάμψη σε όλο το μήκος είναι ιδανικό. Λίγη περισσότερη φροντίδα στις άκρες τους, ώστε να τονίζονται περισσότερο είναι επίσης, must.

Η Χάλι Μπέρι με μακριά μαλλιά και αφέλειες αντιπροσωπεύει το στιλ Chic n' Rock // Η Kiersey Clemons με αντιπροσωπευτικό λουκ
Η Χάλι Μπέρι με μακριά μαλλιά και αφέλειες αντιπροσωπεύει το στιλ Chic n’ Rock // Η Kiersey Clemons με αντιπροσωπευτικό λουκ “choppie pixie”

Chic n’ Rock

Πώς δείχνει: Ένα χτένισμα για μακριά μαλλιά και με απίστευτη υφή, που δίνει κίνηση και ζωντάνια σε κάθε μας κίνηση. Οι ασυμμετρίες δημιουργούνται ώστε να κολακέψουν το σχήμα του προσώπου μας, δημιουργώντας την τέλεια εικόνα.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Οπωσδήποτε είναι το πιο μοντέρνο look για μακριά μαλλιά, συνδυάζοντας την κομψότητα με μια ανέμελη ροκ διάθεση. Μια μακριά φράντζα στο μέτωπο, ως ανέμελη αφέλεια που φλερτάρει με τα φρύδια και τα βλέφαρα των ματιών μας είναι η ιδανική «κορνίζα». Στη συνέχεια, το ασύμμετρο κόψιμο, που διαμορφώνεται ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας, διατηρεί το μήκος των μαλλιών, τονίζοντας υπέροχα και την κορυφή του κεφαλιού.

Συμβουλή: Ο όγκος είναι το σημείο κλειδί για αυτό το χτένισμα. Απλώνουμε σε όλο το μήκος ένα ζελ σε νωπά μαλλιά και στεγνώνουμε με το πιστολάκι ανακατεύοντας τα μαλλιά με τα δάχτυλα. Μόλις στεγνώσουν, χρησιμοποιούμε το σίδερο για μπούκλες σε μερικές τυχαίες τούφες, εδώ κι εκεί, ώστε να πολλαπλασιαστεί ο όγκος. Τελειώνουμε με ένα σπρέι styling.

Γοητεία σε κοντά μαλλιά

Πώς δείχνει: Για όσες αγαπούν ή έχουν κοντά μαλλιά το “choppie pixie” είναι το ιδανικό κόψιμο, εάν στοχεύουμε στην απόλυτη ανανέωση. Ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου, αυτό το κούρεμα προσδίδει μοναδικό στιλ.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Το κλειδί και εδώ είναι η δημιουργία διαφορετικών επιπέδων. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχουν αρκετά παχιά στρώματα, ώστε να μετριάζεται το βάρος των μαλλιών μας και να αναδεικνύεται η υφή τους, εάν είναι σγουρά, κυματιστά ή ίσια.

Συμβουλή: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα προϊόν για όγκο που θα περάσουμε σε νωπά μαλλιά. Στεγνώνουμε φυσικά ή με το πιστολάκι και τονίζουμε τις άκρες με έναν ανάλαφρο ορό για ακόμα πιο φυσικό look.

Η Fergie με ένα καρέ σε μέτριο μήκος, διατηρεί την ισορροπία μεταξύ κλασικού και μοντέρνου λουκ // Η L?a Seydoux με το κοντό καρέ που είναι ένα από τα πιο trendy looks για το 2017
Η Fergie με ένα καρέ σε μέτριο μήκος, διατηρεί την ισορροπία μεταξύ κλασικού και μοντέρνου λουκ // Η L?a Seydoux με το κοντό καρέ που είναι ένα από τα πιο trendy looks για το 2017

Καρέ σε μαλλιά με μέτριο μήκος

Πώς δείχνει: Ξεφεύγοντας από το κλασικό καρέ, το συγκεκριμένο χτένισμα δημιουργεί την ιδανική ισορροπία μεταξύ κλασικού και σύγχρονου look. Αναδεικνύει την υφή των μαλλιών μας και τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε Επίσης
Το απόλυτο beach look στα μαλλιά μας!

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Ένα κόψιμο καρέ, που φθάνει μέχρι τους ώμους είναι η ιδανική βάση. Τονίζοντας τις άκρες των μαλλιών μας με μερικά ψαλιδίσματα, δίνουμε στο χτένισμά μας περισσότερη κίνηση, ενώ αποφεύγοντας τις σκάλες στο υπόλοιπο μήκος τους, έχουμε ένα ισορροπημένο και ταυτόχρονα, μοντέρνο look.

Συμβουλή: Σε νωπά μαλλιά περνάμε ένα προϊόν styling για απαλή, μεταξένια υφή. Στη συνέχεια απλώνουμε ένα προϊόν που προφυλάσσει από τη θερμότητα και χρησιμοποιούμε το σίδερο για μπούκλες ελάχιστα δευτερόλεπτα, για να δημιουργήσουμε ανάλαφρους κυματισμούς, εδώ κι εκεί. Τελειώνουμε με ένα σπρέι και φορμάρουμε με τα δάχτυλα.

Το μοντέρνο κοντό καρέ

Πώς δείχνει: Αναδεικνύει υπέροχα τα ίσια, τα λεπτά ή ακόμα και τα πυκνά μαλλιά, σε ένα μοντέρνο καρέ που αγκαλιάζει μέχρι κάτω από το σαγόνι. Αν και με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται καινούργιο, το ελεύθερο τελείωμα και οι απαλοί κυματισμοί το κατατάσσουν στα πιο trendy looks για το 2017.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Το σημείο κλειδί είναι το μήκος των μαλλιών μας να είναι στο ύψος του πηγουνιού και περίπου το ίδιο. Επίσης, πρέπει να έχει στρογγυλεμένα τελειώματα και όχι ατίθασες άκρες. Εάν τα μαλλιά μας είναι πολύ πυκνά, θα χρειαστούν αραίωση, αλλά χωρίς τη δημιουργία ασύμμετρων κοψιμάτων.

Συμβουλή: Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, έτσι ώστε να αποκτήσουν ίσια και λεία υφή. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα προστατευτικό προϊόν για τη θερμότητα και με το σίδερο για μπούκλες δημιουργούμε τα επιθυμητά κύματα και ένα χαλαρό look.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.