Μάσκαρα, αγάπη μου!

Μάσκαρα, αγάπη μου!

Στην ερώτηση ποιο από τα είδη μακιγιάζ θα θέλαμε να είχαμε μαζί μας, εάν ναυαγούσαμε σε ένα έρημο νησί, θα βρούμε τη μάσκαρα στην κορυφή της λίστας. Για τέλεια αποτελέσματα, όμως, δεν φθάνει αυτό! Μια ματιά στα προβλήματα και στις λύσεις τους, θα μας κάνει experts makep-up artists στη στιγμή!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όσο μακριές και πυκνές και εάν είναι οι βλεφαρίδες μας, πάντοτε αναζητούμε περισσότερο όγκο, περισσότερο μήκος και πιο έντονο look. Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούμε, άλλωστε, και αρκετές δόσεις μάσκαρα! Ακόμα, όμως, και εάν έχουμε επιλέξει το καλύτερο προϊόν, προκύπτουν διάφορα προβλήματα κατά την εφαρμογή και όχι μόνο. Ας δούμε τις απαντήσεις σε καίρια… ζητήματα!

Το πρόβλημα: Υπερβολική ένταση στις κάτω βλεφαρίδες

Η Τουίγκυ μπορεί να το έκανε μόδα στη δεκαετία του ΄70, αλλά σήμερα το συγκεκριμένο στιλ δημιουργεί μάλλον, ανισορροπίες στο βλέμμα μας.

Η λύση: Χρησιμοποιούμε δύο είδη μάσκαρα. Μία που προσθέτει όγκο στις πάνω βλεφαρίδες και κάποια με πιο λεπτή υφή ή ακόμα καλύτερα, και με κοντύτερο βουρτσάκι, για τις κάτω. Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιούμε πρώτα τη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες και αμέσως μετά, χωρίς να ξαναβουτήξουμε το βουρτσάκι στη συσκευασία, να περάσουμε τις κάτω για να πετύχουμε ένα πιο ελαφρύ look.

Το πρόβλημα: Υπερβολική ξηρότητα

Ανάλογα με τη σύνθεση του προϊόντος, υπάρχει πιθανότητα η μάσκαρα να προκαλέσει ξηρότητα στις βλεφαρίδες μας, κάνοντάς τις ταυτόχρονα και πολύ πιο εύθραυστες.

Η λύση: Κοντίσιονερ για τις βλεφαρίδες; Και όμως, υπάρχει και λειτουργεί σαν κρέμα νύχτας! Περνάμε λοιπόν, το ανάλογο προϊόν σε καθαρές βλεφαρίδες κάθε βράδυ. Καθώς η σύνθεσή του είναι άχρωμη, μπορούμε να το φοράμε και καθημερινά, πριν από τη μάσκαρα. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στις βλεφαρίδες μας έξτρα ενυδάτωση.

Το πρόβλημα: Ημερομηνία λήξης

Το ερώτημα «για πόσο διάστημα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα, μετά το άνοιγμα», απασχολεί τις περισσότερες από εμάς. Είναι αλήθεια πως τα βακτήρια μπορούν εύκολα να εισβάλλουν στην υφή του προϊόντος και αυτό μας προκαλεί ανησυχία, αφού το προϊόν έρχεται σε απόσταση αναπνοής από τα μάτια μας!

Η λύση: Σε γενικές γραμμές η διάρκεια ζωής μιας μάσκαρα από τη στιγμή που θα την ανοίξουμε είναι περίπου 3 – 6 μήνες. Μπορούμε να αναζητήσουμε ημερομηνία παραγωγής στη συσκευασία. Εάν δεν υπάρχει, τότε είναι καλό να σημειώσουμε πάνω της με μαρκαδοράκι την ημερομηνία ανοίγματος.

Ακόμα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε προϊόν μακιγιάζ που πωλείται στην Ευρώπη πρέπει να αναγράφει στη συσκευασία έναν αριθμό που καθορίζει τους μήνες που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια και το οποίο ακολουθείται από ένα κεφαλαίο Μ. Για παράδειγμα 12 Μ, δηλαδή 12 μήνες, μέχρι να το πετάξουμε.

Το πρόβλημα: Δεν αφαιρείται με τίποτα

Τι γίνεται, όταν ακόμα και μετά από επίμονο καθαρισμό, το προϊόν δεν απομακρύνεται, ενώ τα μάτια μας γίνονται κατακόκκινα και το δέρμα γύρω τους ερεθίζεται;

Δείτε Επίσης
Τάσεις μακιγιάζ με έμπνευση από τη Μεσόγειο

Η λύση: Χρησιμοποιούμε ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το λάδι και όχι το αλκοόλ. Στην αγορά κυκλοφορούν και προϊόντα δύο φάσεων (λάδι και νερό).

Το πρόβλημα: Λεκέδες στα γυαλιά μας

Είναι πιθανόν οι μακριές βλεφαρίδες μας, μετά το πέρασμα με τη μάσκαρα, να αφήνουν με ευκολία τα αποτυπώματά τους στο εσωτερικό των φακών.

Η λύση: Χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλιδάκι για να γυρίσουμε τις βλεφαρίδες μας. Όχι μόνο θα αποφύγουμε οποιοδήποτε ίχνος στην επιφάνεια των φακών μας, αλλά παράλληλα τα μάτια μας θα δείχνουν μεγαλύτερα!

Το πρόβλημα: Ευαισθησία στα μάτια

Όταν τα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και με το παραμικρό κοκκινίζουν ή τρέχουν, πόσο εύκολα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μάσκαρα;

Η λύση: Οπωσδήποτε και οφείλουμε να μιλήσουμε με τον οφθαλμίατρο. Εκείνος θα αναλύσει τις ευαισθησίες μας και θα μας ενημερώσει εάν μπορούμε να φοράμε μάσκαρα. Εάν ναι, τότε το ιδανικότερο, φυσικά, είναι να επιλέξουμε μια ξεχωριστή σύνθεση, ειδική για ευαίσθητα μάτια. Εάν ούτε με κάτι τέτοιο βλέπουμε διαφορά, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μία από τις νέες τάσεις του μακιγιάζ που προτείνει εντελώς αμακιγιάριστες βλεφαρίδες!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.