Ποια χτενίσματα μεσαίου μήκους θα πρέπει να αποφεύγουμε πάντα;

Ποια χτενίσματα μεσαίου μήκους θα πρέπει να αποφεύγουμε πάντα;

Μας κούρασε το χτένισμά μας και θέλουμε κάτι καινούργιο; Τα χτενίσματα που προτείνουν μαλλιά μέτριου μήκους κερδίζουν στις προτιμήσεις μας, αφού προσδίδουν στιλ ενώ παράλληλα, είναι και πολύ μοντέρνα. Συχνά, όμως, κρύβουν παγίδες που μπορούμε βέβαια να αποφύγουμε! Τι πρέπει να προσέξουμε;   

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αν και δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες όσον αφορά τα μαλλιά μας, εάν γνωρίζουμε ποια κουρέματα πρέπει να αποφύγουμε θα αποκτήσουμε όχι μόνο ένα μοντέρνο look αλλά και μια χαριτωμένη εμφάνιση που θα μας ικανοποιήσει απόλυτα.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το κούρεμα που θα υιοθετήσουμε μπορεί να επηρεαστεί από το σχήμα του προσώπου μας, τον τύπο των μαλλιών μας ή ακόμα και από την ηλικία μας, πώς θα επιλέξουμε αυτό που θα είναι πιο κολακευτικό από όλα, τελικά;

1. Επίπεδα που ξεκινούν πολύ ψηλά

Δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα, τα μαλλιά μας αποκτούν κίνηση και ζωντάνια. Εάν είναι μάλιστα, λεπτά ή πολύ λεπτά αλλά όχι ίσια, τότε το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει ακόμη περισσότερο καθώς θα κερδίσουμε επιπλέον όγκο.

Από την άλλη πάλι, εάν είναι πολύ πυκνά ή τα αισθανόμαστε κάπως βαριά, τότε θα νιώσουμε πως «αναπνέουν» και μπορούμε να τα διαχειριστούμε ευκολότερα.

Εάν αυτά τα επίπεδα, όμως, ξεκινούν από πολύ ψηλά τότε το αποτέλεσμα θα χάσει την ισορροπία του και τα μαλλιά μας θα δείχνουν αταίριαστα και κακοκουρεμένα.

Είναι σημαντικό η κορυφή να έχει αρκετό μήκος, ώστε να ισορροπεί με το συνολικό μήκος των μαλλιών μας. Εάν τα μαλλιά μας είναι κοντά, ίσως δεν θα φανεί τόσο, αλλά εάν είναι μεσαίου μήκους ή μακριά το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο έντονο και ξεκάθαρο. Για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απαραίτητο να συνεννοηθούμε με τον κομμωτή μας, πριν το κόψιμο.

2. Ενιαίο μήκος

Εάν έχουμε αρνητική προσέγγιση για τα πολυεπίπεδα κουρέματα, αυτό δεν σημαίνει πως τα μαλλιά μας θα πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος, ειδικά εάν δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά.

Μπορεί το ενιαίο κόψιμο των μαλλιών μας να είναι απλό και εύκολο, αλλά σε περίπτωση που το σχήμα του προσώπου μας είναι μακρύ ή οβάλ, το πιθανότερο είναι να δείχνει ακόμα πιο μακρύ! Επίσης, το ίσιο μήκος μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερες και αυτό δεν μας αρέσει, δεν συμφωνείτε;

Για να διατηρήσουμε την κομψότητα που προσδίδει το κόψιμο των μαλλιών μας στο ίδιο μάκρος, αλλά και για να δώσουμε μια χαριτωμένη πινελιά που θα αναβαθμίσει το look μας μπορούμε να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας για μία μέση λύση:

Η δημιουργία ενός πλαϊνού ή κεντρικού τμήματος με διαφορετικό μήκος θα χαρίσει κίνηση και θα απομακρύνει την πιθανότητα να δείχνει το πρόσωπό μας πως γέρνει προς τα κάτω!

3. Έντονο φιλάρισμα στο κάτω μέρος

Ακριβώς όπως τα επίπεδα που ξεκινούν πολύ ψηλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη δημιουργία πολλών επιπέδων στις άκρες των μαλλιών μας.

Όταν τα μαλλιά μας έχουν μεσαίο μήκος, τα πολλά επίπεδα στο κάτω μέρος δεν δίνουν μια εικόνα ισορροπίας και αρμονίας, σε αντίθεση με τα μακριά μαλλιά όπου τα επίπεδα βρίσκονται μακριά από το πρόσωπό μας.

Τα πολλά επίπεδα στο κάτω μέρος μπορεί να δείχνουν πολύ ατημέλητα και είναι καλό να αποφεύγονται. Το πιθανότερο είναι να κάνουν τις άκρες των μαλλιών μας να φαίνονται αρκετά λεπτές και συνεπώς άτονες, ενώ υπάρχει και έντονος κίνδυνος να εμφανίσουν ψαλίδα!

4. Αφέλειες και απουσία στοιχείων που πλαισιώνουν το πρόσωπο

Η έλλειψη στοιχείων που πλαισιώνουν το πρόσωπό μας δεν είναι και ό,τι πιο κολακευτικό εάν τα μαλλιά μας είναι μεσαίου μήκους. Με αυτόν τον τρόπο δεν τονίζονται ούτε τα ζυγωματικά, ούτε οι κολακευτικές γωνίες του προσώπου μας. Επίσης, θα δημιουργηθεί μια τετράγωνη κορνίζα γύρω από το πρόσωπό μας, προσδίδοντας μια ανισόρροπη εικόνα.

Η δημιουργία μερικών επιπέδων θα απαλύνει την εικόνα και θα βοηθήσει να αναδειχθούν περισσότερο τα μάτια ή τα ζυγωματικά μας. Ακόμα και εάν υποστηρίζουμε την έλλειψη των επιπέδων, μια-δυο στρώσεις μάλλον αποτελούν την ιδανική λύση μετατρέποντας το καδράρισμα του προσώπου μας σε ένα μικρό έργο τέχνης!

5. Πολύ φαρδιές ή παχιές φράντζες

Σε αντίθεση, μπορεί να έχουμε πολύ παχιές και φαρδιές φράντζες ή που πηγαίνουν πολύ πίσω. Εάν λοιπόν, αυτά τα επίπεδα ξεκινούν γύρω από το πρόσωπό μας αλλά πηγαίνουν πολύ πίσω ενδέχεται να αποσπάται η προσοχή από τα μάτια μας και να επικεντρώνεται προς τα πίσω και προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να εστιάζουν κοντά στο πρόσωπό μας οδηγούνται προς άσχετες κατευθύνσεις.

Μπορεί να προτιμάμε τις φαρδιές φράντζες αλλά εάν επιλέξουμε πιο ελαφρά και κομψά επίπεδα κοντά στο πρόσωπό μας θα τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας, χωρίς να πέφτουν τα μαλλιά μας μπροστά.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσουμε κοψίματα μέχρι τα αυτιά μας, ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με το πλαϊνό και το πίσω μέρος των μαλλιών μας.

6. Πολλά επίπεδα στην κορυφή

Η επιστροφή στα 80s και η μοδάτη χαίτη στα μαλλιά έχει την τιμητική της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλες μας! Τα πολύ κοντά μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού, όταν το μήκος τους είναι μέτριο δεν είναι πάντα ελκυστικά. Σημαντικό ρόλο παίζει και η υφή των μαλλιών μας, καθώς θα δείξουν διαφορετικά σε παχιά ή κυματιστά μαλλιά και αλλιώς στα πιο λεπτά ή ίσια μαλλιά.

Εάν τα μαλλιά μας είναι λεπτά και ίσια, αυτό το πολυεπίπεδο κούρεμα στο επάνω μέρος θα δημιουργήσει ένα είδος κατάρρευσης, ενώ το αποτέλεσμα θα δείχνει επίπεδο και χωρίς όγκο!

Αντίθετα, εάν τα μαλλιά μας είναι παχιά και κυματιστά το έντονο φιλάρισμα θα μας δώσει άλλον αέρα, οπότε προσοχή στην υφή και στον τύπο των μαλλιών μας.

7. Πολύ λεπτές άκρες

Όπως αναφέραμε ήδη, τα έντονα επίπεδα στις άκρες θα κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν ταλαιπωρημένα και απεριποίητα. Ταυτόχρονα, οι πολλές και λεπτές άκρες είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε φθορές, όπως η δημιουργία ψαλίδας, ενώ έχουν την ιδιότητα να βρωμίζουν πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης, εάν έχουμε υιοθετήσει αυτό το look και αποφασίσουμε να το αλλάξουμε, θα διαπιστώσουμε πως κόβοντας τις άκρες των μαλλιών μας θα δημιουργηθεί μια άβολη εικόνα, δεν θα αναπτύσσονται με χάρη και γενικότερα, θα αργήσουν να μακρύνουν δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα.

8. Πολύ μακρύ καρέ

Το καρέ κόψιμο προσδίδει κομψότητα και στιλ, αλλά εάν τα μαλλιά μας έχουν μέτριο μήκος θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικές. Αρχικά, θα πρέπει να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας για το μήκος τους και να είμαστε βέβαιες, πριν το κόψιμο. Τα ιδανικά μήκη για καρέ κυμαίνονται από το κάτω μέρος του πηγουνιού μέχρι και την κορυφή της κλείδας μας.

Ας σημειώσουμε πως τα πολύ μακριά καρέ δεν θα τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με τον ίδιο τρόπο, ενώ θα μας επιβαρύνουν και με περισσότερο styling. Δημιουργώντας μερικά κύματα ή μπούκλες θα κάνουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν κοντύτερα, ενώ θα αποκτήσουν και περισσότερη ζωντάνια σε κάθε μας κίνηση!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.