Πώς θα διατηρήσω (επιτέλους!) τις μπούκλες στα μαλλιά μου;

Πώς θα διατηρήσω (επιτέλους!) τις μπούκλες στα μαλλιά μου;
Πώς θα διατηρήσω (επιτέλους!) τις μπούκλες στα μαλλιά μου;
Σωστή προετοιμασία, κατάλληλα εργαλεία και ανάλογη διαδικασία θα μας χαρίσουν μπούκλες και κυματιστά μαλλιά είτε είναι μακριά είτε πιο κοντά
Προβολή Φωτογραφιών
Πώς θα διατηρήσω (επιτέλους!) τις μπούκλες στα μαλλιά μου;

Ξοδεύουμε ατέλειωτο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη περιστρέφοντας το σίδερο για μπούκλες, τυλίγοντας τούφα-τούφα με θερμαινόμενα στικς ή χρησιμοποιώντας τα κλασικά ρόλεϊ. Θαυμάζουμε τις όμορφες μπούκλες μας και ξεκινάμε για το αναμενόμενο ραντεβού, αλλά πριν καν φτάσουμε, οι μπούκλες μας πέφτουν και τα σέξι κύματα θυμίζουν εξεγερμένες υπάρξεις σε άτακτη διαδήλωση! Τι κάνουμε λάθος;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Γιατί τελικά δεν καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τις μπούκλες μας και χαλάνε τόσο γρήγορα; Ας δούμε τι τελικά κάνουμε λάθος και πώς θα το διορθώσουμε!

1. Ακατάλληλα εργαλεία

Μπορεί να ικανοποιηθήκαμε που κληρονομήσαμε το σίδερο για μπούκλες τής μαμάς μας, αλλά η τεχνολογία εξελίσσεται! Οι σύγχρονες προτάσεις προσφέρονται σε κεραμικό υλικό, που δεν ταλαιπωρεί τόσο τις τρίχες, ενώ θερμαίνονται το ίδιο σε όλο τους το μήκος και διαθέτουν επιλογές στη θερμοκρασία.

Αφού λοιπόν, αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα νέο σίδερο για μπούκλες θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στη διάμετρό του. Εάν τα μαλλιά μας είναι κοντά, τότε ένα λεπτό σίδερο είναι προτιμότερο για εμάς.

Εάν είναι πολύ μακριά, χρειαζόμαστε παχύτερο. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως όσο πιο λεπτό είναι το σίδερο τόσο πιο σφιχτές θα γίνουν οι μπούκλες μας αρχικά. Με το πέρασμα των ωρών, όμως, το πιθανότερο είναι να έρθουν στο σημείο που επιθυμούμε.

Τέλος, επισημαίνουμε πως και το σίδερο ισιώματος μπορεί να δημιουργήσει αξιοζήλευτες μπούκλες, εάν στριφογυρίσουμε απαλά τα μαλλιά γύρω τους. Μια πρόταση που χρησιμοποιούν πολύ συχνά και οι πιο γνωστοί hair stylists!

2. Απαραίτητη η σωστή προετοιμασία

Όσο και εάν δεν το πιστεύουμε, η κατάλληλη προετοιμασία των μαλλιών μας αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τις μπούκλες μας. Πριν χρησιμοποιήσουμε το σίδερο, απλώνουμε σε όλο τους το μήκος ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας. Πολύ καλή ιδέα είναι και τα σπρέι αλατιού που χαρίζουν ένα beach look και βοηθούν τα μαλλιά να «κλειδώνουν» τις μπούκλες τους.

Επίσης, εάν τα μαλλιά μας δεν είναι αρκετά μακριά μπορούμε να προσθέσουμε λίγα extensions για ένταση και διαφορετικές υφές που θα δώσουν στα μαλλιά μας και μια φυσική κίνηση σπιράλ!

3. Δουλεύουμε τούφα-τούφα

Εάν το σίδερο που χρησιμοποιούμε είναι λεπτό, τότε σε μια μεγάλη τούφα μαλλιών η θερμότητα δεν πρόκειται να διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο, οπότε και το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

Για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να δουλέψουμε τα μαλλιά μας τούφα-τούφα. Υπολογίζοντας πως κάθε τούφα δεν πρέπει να ξεπερνάει σε πάχος τα 2-2,5εκ., χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τμήματα και δουλεύουμε καθένα χωριστά.

4. Τυλίγουμε τα μαλλιά από επάνω προς τα κάτω

Κατσαρώνουμε τα μαλλιά μας από τις άκρες προς την κορυφή. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμότητα απλώνεται εντονότερα στις άκρες, αφού είναι το πρώτο σημείο που έρχεται σε επαφή με το σίδερο. Κατά συνέπεια, οι μπούκλες κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και στο μέσον πέφτουν πολύ γρηγορότερα και σύντομα, όλη μας η προσπάθεια δείχνει να ματαιώνεται.

Δείτε Επίσης
Το απόλυτο beach look στα μαλλιά μας!

Για να πετύχουμε ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα μπορούμε να ξεκινήσουμε το τύλιγμα των μαλλιών μας λίγα εκατοστά από τις ρίζες και να προχωρήσουμε προς τις άκρες. Εάν χρησιμοποιούμε ένα λεπτό σίδερο μπορούμε να μεγαλώσουμε λίγο τις τούφες και να αυξήσουμε ελαφρά το χρόνο εφαρμογής.

5. Στερεώνουμε τα μαλλιά μας στη στιγμή

Όσο οι μπούκλες των μαλλιών μας είναι ακόμα ζεστές, τόσο πιο εύκολο είναι να πέσουν! Για να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα μόλις τελειώσουμε με μία τούφα, την τυλίγουμε με τα δάχτυλα και τη στερεώνουμε απαλά με ένα τσιμπιδάκι ή κλιπ στην κορυφή του κεφαλιού. Ένα ακόμα τρικ είναι να ψεκάσουμε με ένα σταθεροποιητικό σπρέι, πριν ξεκλειδώσουμε τις μπούκλες μας!

6. Μαλλιά δεύτερης ή τρίτης ημέρας

Είναι γνωστό πως όταν τα μαλλιά μας είναι φρεσκολουσμένα, τόσο πιο δύσκολο είναι να κρατήσουν οποιοδήποτε χτένισμα, πόσο μάλλον τις μπούκλες! Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ίχνος λιπαρότητας και τα καθαρά μαλλιά είναι ιδιαίτερα στιλπνά.

Για να είμαστε περήφανες για τα κυματιστά μαλλιά μας είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με τις μπούκλες τη δεύτερη ή και την τρίτη ημέρα, μετά το λούσιμο. Σε περίπτωση που νιώθουμε πως χρειάζονται επειγόντως ένα ρετούς, ένα ξηρό σαμπουάν ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ https://womanidol.com/OMORFIA/Hair__Make_Up/Xiro_sampouan_Pos_tha_to_chrisimopoiisoume_sosta_Pente_basikes_sumboules.html μας δίνει τη λύση.

7. Προσοχή στο χτένισμα

Οι όμορφες μπούκλες μας θέλουν ειδική μεταχείριση για να διατηρηθούν. Χτενίζοντας ή βουρτσίζοντας τα μαλλιά μας με ένταση, κάνουμε το χτένισμα μας να «φουντώνει», αποδυναμώνοντας το σχήμα τους.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια χτένα με πολύ φαρδιά δόντια ή ακόμα καλύτερα, τις άκρες των δακτύλων μας και πάλι όμως, χωρίς να το παρακάνουμε! Τέλος, ρίχνοντας τα μαλλιά μας προς τα κάτω, ψεκάζουμε με ένα σπρέι styling και τινάζοντας προς τα επάνω, ολοκληρώνουμε με 2-3- ακόμα φσούτ!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.