Οι μπούκλες είναι της μόδας! Αλλά πώς θα σας κρατήσουν περισσότερο;

Οι μπούκλες είναι της μόδας! Αλλά πώς θα σας κρατήσουν περισσότερο;

Οι μπούκλες είναι υπέροχες και φέτος είναι ένα από τα χτενίσματα της μόδας. Αλλά αν δεν διαθέτετε φυσικές μπούκλες, τότε σίγουρα θα περάσετε αρκετή ώρα με ένα ζεστό σίδερο να βασανίζετε… τα μαλλιά σας και το αποτέλεσμα συχνά διαρκεί ελάχιστα. Τι φταίει και πώς θα φτιάξετε μπούκλες ή κυματιστά μαλλιά που θα κρατήσουν;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κι εκεί που έχουμε παιδευτεί με τα ρόλεϊ, το σίδερο και κάθε είδους «πατέντα» για να αποκτήσουμε τις μπούκλες των ονείρων μας… δεν προλαβαίνουμε καλά καλά να απολαύσουμε το «έργο» μας στον καθρέφτη και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν. Αν αναγνωρίζετε αυτή την υπόθεση και κάθε φορά αναρωτιέστε αν άξιζε ο κόπος, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε και τι να μην κάνετε.

Δεν προετοιμάζετε σωστά τα μαλλιά σας

Η προετοιμασία είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με την πραγματική δουλειά!  Ένα κόλπο για να κρατήσετε τις μπούκλες σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για κράτημα πριν βάλετε το σίδερο στα μαλλιά σας.

Είτε πρόκειται για κάποιο που προστατεύει και από τη θερμότητα, για σπρέι μαλλιών ή για σπρέι ξηρής υφής, τα μαλλιά σας θα είναι ήδη προετοιμασμένα να κρατήσουν τις μπούκλες.

Δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία

Πλέον υπάρχουν πολλά περισσότερα εργαλεία από το κλασικό σίδερο. Αναβαθμίστε το σίδερο σας σε ένα υψηλότερης ποιότητας με κεραμικές πλάκες που θερμαίνονται εξίσου σε όλο το μήκος και με αυτό  τον τρόπο οι μπούκλες σας θα έχουν το ίδιο μέγεθος σε όλο το μήκος.

Προσοχή χρειάζεται και στη θερμότητα. Δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να ζεσταθεί πολύ το σίδερο για να αποκτήσετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Εάν έχετε πολύ πυκνά μαλλιά, θα θέλετε υψηλότερη θερμότητα από το αν έχετε πιο λεπτή τρίχα. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρειάζεστε ένα σίδερο που να θερμαίνεται υπερβολικά καθώς τελικά θα καταλήξετε να καίτε το μαλλί σας αντί να κάνετε styling.

Έαν έχετε κοντά μαλλιά τότε σίγουρα επενδύστε σε κάποιο με μικρότερη επιφάνεια ώστε να μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας γύρω του. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για ίσιωμα αρκεί να κάνετε τις κατάλληλες περιστροφές όσο το έχετε πάνω στα μαλλιά σας.

Δεν χωρίζετε τα μαλλιά σας

Ειδικά εάν έχετε πολλά μαλλιά, πρέπει να τα χωρίσετε σε μέρη. Το να αποφύγετε αυτό το βήμα για να γλιτώσετε χρόνο, τελικά θα τα κάνει να χάσουν πολύ γρήγορα τις μπούκλες. Αν μάλιστα, χρησιμοποιείτε ένα μικρό εργαλείο, τα μεγάλα τμήματα των μαλλιών δεν θα πάρουν την ίδια ποσότητα θερμότητας από το σίδερο.

Δείτε Επίσης
Οι μπούκλες της Blake Lively στο Super Bowl είναι έμπνευση και το πιο hot trend!

Τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα

Τα καθαρά μαλλιά δεν κρατούν τις μπούκλες, όπως αν έχουν λίγα έλαια. Οι μπούκλες λειτουργούν καλύτερα στα μαλλιά της δεύτερης ή και της τρίτης ημέρας. Εάν πρέπει να είστε απόλυτα καθαρές παρόλα αυτά, μπορείτε να προσθέσετε ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά σας πριν τα κάνετε μπούκλες για να τους δώσετε λίγη υφή και όγκο.

Κάνετε το styling από κάτω προς τα πάνω

Όταν κάνετε μπούκλες από κάτω προς τα πάνω, το κάτω μέρος των μαλλιών σας παίρνει τη μεγαλύτερη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μπούκλες σας είναι οι πιο σφιχτές στο κάτω μέρος, γεγονός που βαραίνει τα μαλλιά πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και κάνει τις μπούκλες να πέφτουν πιο γρήγορα.

Αυτό το κόλπο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε σίδερο για μπούκλες με σφιγκτήρα. Αυτή η τεχνική είναι επίσης χρήσιμη εάν χρησιμοποιείτε ένα ραβδί για μπούκλες που λεπταίνει στο κάτω μέρος.

Εάν το κάτω μέρος του “βαρελιού” είναι πιο λεπτό από το πάνω μέρος, οι άκρες σας γίνονται πιο σφιχτές από τις τρίχες στη ρίζα. Αυτό δημιουργεί ένα όμορφο κύμα. Ωστόσο, τείνει επίσης να πέφτει πιο γρήγορα από ένα σίδερο για μπούκλες που έχει σε όλο το μήκος το ίδιο μέγεθος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.