Ψαλίδι βλεφαρίδων: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά για άψογο αποτέλεσμα

Ψαλίδι βλεφαρίδων: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά για άψογο αποτέλεσμα

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν για να μην καταστρέψουν τις βλεφαρίδες τους. Είναι όμως ένα απλό εργαλείο που χαρίζει μακριές και πυκνές βλεφαρίδες. Η σωστή χρήση του θα απογειώσει το βλέμμα σας!

από τη Μαρία Καλοπούλου

Το ψαλίδι βλεφαρίδων είναι ένα εργαλείο εύκολο στην χρήση, δεν πονάει και μπορεί να κάνει ακόμη και τις πιο ίσιες βλεφαρίδες, καμπυλωτές και εντυπωσιακές.

Τα βασικά βήματα χρήσης του ψαλιδιού για τέλειες βλεφαρίδες

1. Αρχικά καθαρίστε πολύ καλά τις βλεφαρίδες σας από μάσκαρα και στεγνώστε τις καλά. Προσοχή! Δεν πρέπει να εφαρμόζετε πρώτα τη μάσκαρα και μετά να χρησιμοποιείτε το ψαλίδι, διότι οι βλεφαρίδες σκληραίνουν με αποτέλεσμα να γίνονται δύσκαμπτες και ευάλωτες.

2. Ανοίξτε το ψαλίδι βλεφαρίδων. Αν δεν είναι θερμαινόμενο, μπορείτε προαιρετικά να το θερμάνετε ελαφρώς με το πιστολάκι για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Όπως τα μαλλιά, έτσι και οι βλεφαρίδες είναι τρίχες που καμπυλώνουν πιο εύκολα με τη βοήθεια της θερμότητας. Προσέξτε όμως, το ψαλίδι πρέπει να είναι θερμό και όχι καυτό!

3. Στη συνέχεια, σταθείτε ευθεία με τον καθρέφτη και τοποθετήστε το ψαλίδι κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων, προσέχοντας να μην πιάσετε το βλέφαρο και το τραυματίσετε. Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο, εφαρμόστε το ψαλίδι 1-2 χιλιοστά πιο έξω από τις ρίζες των τριχών.

4. Μόλις το τοποθετήσετε στο σωστό σημείο κλείστε το, ασκώντας ελαφριά πίεση για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να βάλετε δύναμη για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε τις βλεφαρίδες σας.

5. Αν δεν έχει πιάσει καλά όλο το μήκος των βλεφαρίδων σας, μετακινήστε το λίγο και επαναλάβετε το ελαφρύ κλείσιμο.

6. Αφού τελειώσετε με τη χρήση του ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες και έχετε δώσει την επιθυμητή καμπύλη, μπορείτε να εφαρμόσετε δυο στρώσεις από μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό. Οι βλεφαρίδες σας θα δείχνουν μακριές, γυριστές και τέλειες.

Ανακαλύψτε τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι βλεφαρίδων με σωστό τρόπο και να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, καθώς και τον τρόπο καθαριότητας και συντήρησης του.

7. Αν πάλι θέλετε να τις κάνετε να δείχνουν πιο πυκνές μπορείτε να εφαρμόσετε πριν τη μάσκαρα λίγη πούδρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά μυστικά για πυκνές βλεφαρίδες.

Ο καθαρισμός

1. Τα μαξιλαράκια που διαθέτει το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες θα πρέπει να αντικαθίστανται μόλις φθαρούν προκειμένου να μην πληγώσουν και καταστρέψουν τις βλεφαρίδες σας. Όταν δηλαδή δείτε πως τα μαξιλαράκια έχουν αλλάξει χρώμα, έχουν ξεφτίσει ή έχουν σκληρύνει, φροντίστε να τα αλλάξετε.

2. Όπως όλα τα εργαλεία του μακιγιάζ, έτσι και το ψαλίδι βλεφαρίδων χρειάζεται καθαρισμό. Με τη χρήση του συσσωρεύονται στο μαξιλαράκι και στον σκελετό του, βακτήρια και νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στις βλεφαρίδες, τη μάσκαρα και τα μάτια σας.

Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και μολύνσεις. Καλό θα είναι λοιπόν να το πλένετε με λίγο οινόπνευμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το ιδανικό βέβαια είναι να το περνάτε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση.

Πού θα το βρείτε:

Το ψαλίδι βλεφαρίδων υπάρχει σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών και μακιγιάζ. Είναι πολύ οικονομικό και η τιμή του ξεκινάει από τα 2 ευρώ περίπου.

Πέρα από το κλασικό μεταλλικό ή πλαστικό ψαλίδι για βλεφαρίδες που κυρτώνει τις τρίχες με το τσάκισμα, υπάρχει και το θερμαινόμενο ψαλίδι βλεφαρίδων.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.